ΞΑΝΘΗ

Η Ξάνθη ξέρει να στηρίζει τα "παιδιά" της

Η Ξάνθη ξέρει να στηρίζει τα "παιδιά" της
Οκάν Σουλεϊμάν

Η Ξάνθη συνεχίζει να στηρίζει και να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές που βγάζει από την ακαδημία της. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Οκάν Σουλεϊμάν, που ακολούθησε τον Δημήτρη Μελιόπουλο.

Η Ξάνθη είναι ομάδα που με χαμηλό μπάτζετ, αλλά με σωστές κινήσεις στον τομέα της ενίσχυσης και με οργάνωση στα τμήματα υποδομής, μπορεί και πραγματοποιεί πολύ καλές χρονιές στη Super League. Ύστερα από 19 αγώνες, οι ακρίτες είναι στην 5η θέση με 27 βαθμούς, ενώ σε αυτά τα ματς έχουν αγωνιστεί παιδιά από την ακαδημία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Δημήτρης Μελιόπουλος, που έχει παίξει σε εννέα ματς, ενώ σαφές δείγμα του πόσο πιστεύει στην ακαδημία της η Ξάνθη, είναι ο Οκάν Σουλεϊμάν (στη φωτογραφία με τον μάνατζέρ του, Σερκάν Γιακούπογλου, FIFA agent, ο οποίος πήγε τον Ανδρέα Βασιλόγιαννη στην Ουμρανίγεσπορ). Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός (δεκάρι και αριστερός εξτρέμ), υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στις 2 Ιανουαρίου 2018 (για 3+2 χρόνια) και τον ίδιο μήνα, στις 21 Ιανουαρίου, κατέγραψε λεπτά συμμετοχές με τον Ολυμπιακό!

Ο Σουλεϊμάν είναι δέκα χρόνια στην ακαδημία της Ξάνθης, ενώ έχει παίξει στην Κ16, την Κ17 και την Κ19 της Εθνικής. Εφέτος με την Ξάνθη έχουν παίξει και άλλοι παίκτες προερχόμενοι, από την ακαδημία, ο Οκάν Χατζητερζόγλου, αλλά και ο Βασίλης Φασίδης. Στην ακριτική ομάδα είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν ακόμη περισσότερο νεαρούς παίκτες που προέρχονται από τα "σπλάχνα" της.

TAGS ΞΑΝΘΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ