ΡΟΜΑ

Τότι: "Βρέθηκα πολύ κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης"

Τότι: "Βρέθηκα πολύ κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης"
Τότι-Ρόμα

Ο Φραντσέσκο Τότι παραχώρησε μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη με αφορμή τα 40ά γενέθλιά του και αποκάλυψε πότε βρέθηκε κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης και τι συνέβη στις άσχημες στιγμές της Ρόμα.

Ο Φραντσέσκο Τότι γιορτάζει τα 40ά γενέθλιά του με μία μεγάλη συνέντευξη στην ιταλική τηλεόραση του "Sky", όπου μίλησε για όλους και για όλα.

Ο καπιτάνο της Ρόμα αναφέρθηκε στις χαρές που βίωσε 2,5 δεκαετίες στους "τζιαλορόσι", αλλά και στη δύσκολες στιγμές, είτε αυτές αφορούν τραυματισμούς είτε τις περίφημες κόντρες με προπονητές και ιδιοκτήτες.

"Είχα ορισμένες δύσκολες στιγμές. Κυρίως όταν ήμουν νοκ άουτ με τραυματισμούς, καθώς και όταν έπρεπε να ανανεώσω το προτελευταίο συμβόλαιό μου. Υπήρχε μία στιγμή που σκέφτηκα να αλλάξω ομάδα. Τότε, η καρδιά μου, οι φίλοι μου, η οικογένειά μου με έκανε να το ξανασκεφτώ και ευτυχώς είμαι ακόμη εδώ να εκφράζομαι στο πράσινο γήπεδο. Ειλικρινά, δεν σκέφτηκα να φύγω όταν ήμουν μικρός, επειδή γνώριζα πόσο όμορφη είναι η πόλη και πόσο με αγαπούσε. Υπήρχαν ορισμένες αναταράξεις στη διαδρομή, πάντως".

Μία στιγμή που σκέφτηκε να φύγει, πάντως, ήρθε όταν είχε κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα και βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του: "Τη χρονιά του Φάμπιο Καπέλο, μετά από το πρωτάθλημα το 2003, ήμουν πολύ κοντά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτός ήταν ο δρόμος που θα έπαιρνα μετά από τη Ρόμα, δεν θα πήγαινα σε άλλον σύλλογο στην Ιταλία για λόγους σεβασμού".

"Δεν το έκανα, διότι άλλαξαν πολλά πράγματα. Είχα έρθει σε ρήξη με τον πρόεδρο. Μετά, οι φίλοι και η οικογένειά μου με έκανε να σκεφτώ και να καταλάβω ότι υπάρχουν πολλά πράγματα εδώ που δεν θα τα έβρισκα στη Μαδρίτη".

Εκτός από το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ο Τότι για πολύ κόσμο έχει αποκτήσει και τη δύναμη να... ανεβοκατεβάζει διοικήσεις ή να αλλάζει τους προπονητές της ομάδας, κάτι που αρνείται: "Υπήρξαν συζητήσεις. Δεν λέω κάθε μέρα, αλλά συνέβη. Εάν δεν γινόταν, δεν θα ήταν φυσιολογικό. Ποτέ δεν οδήγησα προπονητή στην έξοδο και ούτε έφερα έναν προπονητή που ήθελα. Είμαι μέλος της ομάδας και πάντοτε κινούμουν στην ίδια κατεύθυνση με τον σύλλογο. Είμαι σταθερός στις απόψεις μου".

Από το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στις 28 Μαρτίου 1993 έχουν περάσει 23 χρόνια, ωστόσο ο ίδιος συνεχίζει. Αντιθέτως, αρκετοί συμπαίκτες του με τους οποίους κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 με την εθνική Ιταλίας, έχουν αποσυρθεί από τη δράση: "Ίσως ήμουν ο πιο νεαρός. Ειλικρινά δεν ξέρω, δεν μπορώ να δώσω ακριβή απάντηση. Προσωπικά, πάντοτε προσπαθούσα να είμαι σοβαρός επαγγελματίας και να μην έχω κακίες. Πάντα έδινα τα πάντα στην προπόνηση. Μερικοί τραυματισμοί με καθυστέρησαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ακόμα έχω το πάθος, την επιθυμία και το βλέπω ως φίλαθλος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ακόμη έρχομαι στην Τριγκόρια με χαμόγελο στο πρόσωπο κάθε μέρα".

Όσο για την ισορροπία μεταξύ ποδοσφαίρου και προσωπικής ζωής, είχε την απάντηση: "Φυσικά κι έγινα σοφότερος με την ηλικία. Στα 40 σκέφτεσαι πιο ανοιχτά, όχι μόνο για ποδόσφαιρο. Είμαι αρκετά τυχερός για να έχω μία υπέροχη οικογένεια, με τρία όμορφα παιδιά. Νομίζω το 50% είναι η οικογένεια και 50% το ποδόσφαιρο. Όταν έρχομαι εδώ, τα βγάζω όλα έξω και όταν είμαι στο σπίτι, αφήνω εκτός το ποδόσφαιρο".

Ένα από τα πολλά ευχετήρια μηνύματα που έλαβε προερχόταν από τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος του ζήτησε να παραμείνει στο ποδόσφαιρο για άλλα δύο χρόνια. Ο Ιταλός εμφανίστηκε... διστακτικός: "Ευχαριστώ πολύ, δεν περίμενα όλη αυτήν την αφιέρωση. Το απολαμβάνω επειδή προέρχεται από συναδέλφους μου, ακόμα κι αν βρίσκονται σε άλλα αθλήματα. Είναι παγκόσμια σύμβολα και γι' αυτό είμαι ευγνώμων. Δεν ξέρω εάν μπορώ να υπακούσω. Τον γνώρισα και είναι ένα φαινόμενο κι εκτός γηπέδου. Μερικές φορές στέλνουμε μηνύματα".

Ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, από την πλευρά του, θυμήθηκε τα... τέσσερα δάχτυλα που έδειχνε ο Τότι στον Ίγκορ Τούντορ, κατά τη διάρκεια μιας νίκης της Ρόμα με 4-0 επί της Γιουβέντους: "Θυμάμαι το 4-0 πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος, πάντοτε είμαστε φίλοι. Δεν υπήρξε ποτέ ανταγωνισμός μεταξύ μας. Ήταν ένας από τους καλύτερους και πετύχαμε τον μεγάλο στόχο μαζί. Είμαι χαρούμενος που τον γνώρισα από κοντά, πάνω από όλα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Υπόκλιση: ο Μέσι εύχεται με video στον Τότι για τα 40α του γενέθλια!
TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ