ΡΟΜΑ

"Τοίχος" ο Μανωλάς, κορυφαίος της Ρόμα

"Τοίχος" ο Μανωλάς, κορυφαίος της Ρόμα

Ο Κώστας Μανωλάς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα της Ρόμα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, παρά το γεγονός ότι η "Βασίλισσα" κατάφερε να νικήσει με 2-0 στο "Ολίμπικο" και να κάνει άλμα πρόκρισης. Τα στατιστικά του Έλληνα στόπερ.

Η εμφάνισή του μπορεί να μην συνδυάστηκε με αποτέλεσμα για την ομάδα του, εντούτοις ο Κώστας Μανωλάς αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο του "Ολίμπικο" και γνώριζε πως είχε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον πρώτο αγώνα της φάσης των "16" του Champions League.

Ο διεθνής Έλληνας στόπερ τα πήγε εξαιρετικά σε όλο το παιχνίδι, γι' αυτό και η βαθμολογία του είναι πάρα πολύ υψηλή στο ματς, όπου η Ρόμα έχασε με 2-0 και πλέον είναι σχεδόν αδύνατον να μπορεί να κάνει τέτοια ανατροπή στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Ο Μανωλάς απέδειξε ότι είναι στόπερ κλάσης, παίζοντας απέναντι σε παίκτες παγκοσμίου βεληνεκούς, οι οποίοι μπορούν από την τρύπα της βελόνας να βρουν χώρο και να προκαλέσουν ζημιά. Ο ίδιος όμως μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έδωσε και την ψυχή του, ότι πάλεψε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και πως σε μια τελική δεν μπορούσε μόνος του να σταματήσει τα πυραυλοκίνητα της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν.

"Τοίχος" ο Μανωλάς, κορυφαίος της Ρόμα

Ο 24χρονος στόπερ έκανε ένα άρτιο ματς απέναντι στους Μαδριλένους. Κάλυψε 9.659 μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ είχε δυο καίρια κοψίματα σε προσπάθειες για γκολ. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι έπαιξε πάρα πολύ καθαρά και δεν χρειάστηκε να κάνει ούτε ένα φάουλ (αντίθετα, κέρδισε ένα), ενώ στις μεταβιβάσεις του ήταν σχεδόν αλάνθαστος με 29 στις 30 ολοκληρωμένες, έχοντας ποσοστό 97%. Επιπροσθέτως, είχε έξι απομακρύνσεις με το κεφάλι και το πόδι σε επικίνδυνες προσπάθειες των φιλοξενούμενων, ενώ σε ένα κόρνερ της ομάδας του είχε και μια τελική προσπάθεια, αλλά η κεφαλιά του στο πρώτο δοκάρι κατέληξε άουτ.

Ο Μανωλάς έτρεξε πολύ, μάρκαρε σωστά, ήταν πάντα εκεί που έπρεπε και έβγαλε εκτός αγώνα τον Καρίμ Μπενζεμά. Επίσης, έβαλε δύσκολα και στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πολλάκις χρειάστηκε να τον αντιμετωπίσει και βρέθηκε ηττημένος. Επειδή όμως η κλάση του Πορτογάλου είναι τεράστια, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει σε φάση που είχε απέναντί του τον Φλορέντσι και όχι τον Έλληνα αμυντικό. Έδωσε τα πάντα και σίγουρα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

"Τοίχος Μανωλάς" γράφει η ιταλική ιστοσελίδα "retesport.it" για τον διεθνή άσο, στον οποίο δίνει βαθμολογία 7,5, την υψηλότερη για παίκτη της Ρόμα στο ματς και στην κριτική αναφέρει πως "ακύρωσε" τον Μπενζεμά και πως μάρκαρε αποτελεσματικά τον CR7, αποδεικνύοντας ότι είναι παίκτης του υψηλότερου επιπέδου. Η ιστοσελίδα "repubblica.it" τον βαθμολόγησε με 6,5, όσο πήρε ο Βανκέρ και ο Περότι και ήταν η υψηλότερη για παίκτη της Ρόμα. Αν μη τι άλλο, μπορεί να αισθάνεται πολύ ικανοποιημένος για την εμφάνισή του, αν και θα προτιμούσε να είχε παίξει... χειρότερα και να έπαιρνε αποτέλεσμα η ομάδα του.

"Τοίχος" ο Μανωλάς, κορυφαίος της Ρόμα

Απολαύστε τον να μιλάει... φαρσί τα ιταλικά και φετινά του highlights:



TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ