ΡΟΜΑ

Σπαλέτι: "Ο Τότι δεν είναι αρκετός για τη Ρόμα"

Roma's Francesco Totti, right, sits with his manager Luciano Spaletti at a press conference at Old Trafford Stadium the day before his team's Champion's League quarterfinal second leg soccer match against Manchester United, in Manchester, England, Tuesday April 9, 2007. (AP Photo/Jon Super)
Σπαλέτι, Τότι AP

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, μια μέρα πριν από το "αντίο" του Φραντσέσκο Τότι από τη δράση, μίλησε για τον "Καπιτάνο" δίχως να έχει την παραμικρή διάθεση να ευλογήσει τα γένια του 40χρονου ποδοσφαιριστή. Διαβάστε όσα είπε.

Ο Φραντσέσκο Τότι δίνει το τελευταίο του παιχνίδι με τη Ρόμα την Κυριακή (28/5). Στο κατάμεστο Ολίμπικο οι "τζαλορόσι" υποδέχονται τη Τζένοα και οι οπαδοί θα γεμίσουν το στάδιο για να τιμήσουν τον "Καπιτάνο" Μία μέρα πριν από την τελευταία αγωνιστική της Serie A, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σχέση του με τον Τότι.

Ο προπονητής της Ρόμα δεν έδειξε καμία διάθεση να κρυφτεί και εξέφρασε όλα όσα αισθάνεται για τον "Καπιτάνο", με βάση όσα βίωσε μαζί του στην ομάδα. Διαβάστε τι είπε: "Αυτό που με ενόχλησε; Υπήρξαν στιγμές κατά τις οποίες δεν συμφωνούσα με τις θέσεις του, αλλά σε αυτή την υπόθεση, νομίζω ότι όλοι μας είμαστε λάθος, διότι δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο παίκτη που μπορεί να καλύψει κάθε κατάσταση και οτιδήποτε λέγεται για αυτόν, διότι είναι ο Τότι.

Σε μερικές περιπτώσεις, πρέπει να καταλαβαίνει περισσότερο, διότι το να είσαι αρχηγός μιας ομάδας, σημαίνει να θυσιάζεις τον εαυτό σου για τους άλλους. Προφανώς το έχει κάνει και θα το έκανε, αλλά οι άλλοι δεν λάμβαναν το μήνυμα. Πάντα έβγαινε μπροστά σε κάθε περίσταση, ίσως ακυρώνοντας την ποιότητα άλλου παίκτη. Αλλά για την ομάδα, τον προπονητή και τους οπαδούς, η Ρόμα είναι που πρέπει να νικά.

Ο Τότι κέρδισε πολλά με τη Ρόμα, αλλά μόνος του δεν αρκεί και το ξέρει, δεν είναι αρκετός. Είμαστε εδώ να ξαναπούμε ότι η Ρόμα δεν έχει τρόπαια. Φυσικά, θα τα γράψετε όλα αυτά και θα τα παρουσιάσετε ότι είμαι αγριεμένος με τον Τότι. Ένας προπονητής πρέπει να συνεργαστεί με 20 παίκτες, όχι μόνο με έναν. Υπήρχε μια εποχή που ο Τότι έχασε έξι πέναλτι στη σειρά. Είπα σε άλλους παίκτες αν θέλουν να εκτελούν αυτοί, αλλά είπαν όχι, όσο υπάρχει ο Τότι.

Τα πέναλτι κάνουν τη διαφορά.. Αν χάσεις 100 και συνεχίσεις να τα εκτελείς εσύ, αυτό δεν είναι δίκαιο. Ο Τότι είναι ένα δώρο που δόθηκε στο ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά, υπήρξαν στιγμές που χρησιμοποιήθηκε με τρόπο που δεν ήταν ορθός. Συγκεκριμένοι τίτλοι σε πρωτοσέλιδα χρησιμοποίησαν τον Τότι για να δημιουργήσουν ιστορίες και καταστάσεις".

(AP Photo/Jon Super)

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ