ΡΟΜΑ

Η συγκίνηση του Τότι και το κρίσιμο ραντεβού για την ανανέωση

Η συγκίνηση του Τότι και το κρίσιμο ραντεβού για την ανανέωση

Στο δίλημμα "Τότι ή Σπαλέτι" ο κόσμος της Ρόμα τάχτηκε καθολικά υπέρ του πρώτου και ο καπιτάνο δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του. Το τετ α τετ με τον προπονητή και το ραντεβού με τον πρόεδρο που θα κρίνει το μέλλον του.

Ο Φραντσέσκο Τότι λατρεύεται σαν... Θεός στην ιταλική πρωτεύουσα και αυτό είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει έμπρακτα το βράδυ της Κυριακής. Τότε που βρέθηκε στις εξέδρες του "Olimpico" μετά την απόφαση του Λουτσιάνο Σπαλέτι να τον αφήσει εκτός αποστολής για το ματς με την Παλέρμο (ελέω των δηλώσεών του όπου είχε κατηγορήσει τον προπονητή για έλλειψη σεβασμού απέναντί του) και οι φανς της Ρόμα πήραν ξεκάθαρη θέση.

Αποθέωσαν μέσα από παρατεταμένα χειροκροτήματα τον εμβληματικό αρχηγό των "τζαλορόσι", ύψωσαν πλακάτ προς τιμήν του και τραγούδησαν όλοι μαζί το "C'è solo un capitano" (τραγούδι προς τιμήν του), με το Νο 10 της ομάδας να σηκώνεται από τη θέση του για να τους ευχαριστήσει και να αδυνατεί να κρύψει την τεράστια συγκίνηση που τον είχε συνεπάρει.

Την ίδια ώρα ο Λουτσιάνο Σπαλέτι γινόταν αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών λίγο πριν την έναρξη του ματς, με τον Ιταλό τεχνικό να υπερασπίζεται πάντως την απόφασή του περί αποκλεισμού του Τότι με δηλώσεις του αμέσως μετά το 5-0 επί της Παλέρμο.

"Είχα ενημερώσει τη διοίκηση για την απόφαση που πήρα και στενοχωρήθηκα πολύ που την πήρα. Έπρεπε όμως να δώσω ένα σινιάλο στην ομάδα. Έχω απόλυτο σεβασμό στον Τότι αλλά πρέπει να δείχνω σεβασμό προς όλους τους παίκτες.

Ο Τότι πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Θέλει να κάνει τον Γκιγκς; Να κάνει τον Γκιγκς. Θέλει να κάνει τον Νέντβεντ; Να κάνει τον Νέντβεντ. Θέλει να συνεχίσει να παίζει; Δεν είμαι εγώ αυτός που θα του πω να σταματήσει", δήλωσε μεταξύ άλλων ο τεχνικός των "τζαλορόσι".

Η συγκίνηση του Τότι και το κρίσιμο ραντεβού για την ανανέωση

Και κάπου εδώ έρχεται (υποχρεωτικά) να πάρει την απόφαση η διοίκηση, με τον πρόεδρο Τζέιμς Παλότα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στον προπονητή Σπαλέτι και τον αρχηγό Τότι και να καλείται να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Σύμφωνα με την "Corriere dello Sport", εντός των δύο προσεχών εβδομάδων (αρχές Μαρτίου κατά πάσα πιθανότητα) θα επιδιώξει να έχει ραντεβού με τον Φραντσέσκο Τότι, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν την προοπτική συνεργασίας τους και μετά το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιο του 39χρονου άσου.

Ο πρόεδρος της Ρόμα θα του προτείνει να αναλάβει ρόλο παράγοντα μέσα στην ομάδα υπογράφοντας πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τον Τότι από την πλευρά του να μην νιώθει έτοιμος για να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και να ετοιμάζεται να προτείνει να επεκτείνει το συμβόλαιό του ως παίκτης με λιγότερα χρήματα.

Σε περίπτωση που "περάσει" η επιθυμία της διοίκησης τότε όλα θα είναι μέλι-γάλα όσον αφορά στις σχέσεις Τότι-Σπαλέτι, σε διαφορετική περίπτωση όμως είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, με την "Gazzetta dello Sport" να υποστηρίζει πως ο προπονητής θα είναι δύσκολο να μείνει από τη στιγμή που έχει ξεκαθαρίσει πως υπολογίζει για μερικά μόνο ματς μέσα στη σεζόν τον καπιτάνο.

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ