ΡΟΜΑ

Η Ευρώπη εμπνέει τους Ρωμαίους

Η Ευρώπη εμπνέει τους Ρωμαίους

Με την πρόκρισή της εις βάρος της Φέγενορντ η Ρόμα συνεχίζει μία εντυπωσιακή παράδοση που έχει χτίσει όταν αγωνίζεται στο Europa League. Διαβάστε λεπτομέρειες.

Μπορεί στη φάση των ομίλων του Champions League να μην τα κατάφερε φέτος και να έχασε το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ ματς με την εντός έδρας ήττα της στο φινάλε από τη Μάντσεστερ Σίτι (2-0) μέσα στο "Olimpico", παρόλα αυτά η Ρόμα διατηρεί ζωντανό το ευρωπαϊκό της όραμα για τη νέα σεζόν χάρη στο Europa League.

Τη διοργάνωση που φαίνεται πως είναι "κομμένη και ραμμένη" στα μέτρα της όταν αγωνίζεται σε αυτή, με τους "τζαλορόσι" να καταφέρνουν κάτι το αξιοζήλευτο με την πρόκρισή τους στο "De Kuip" κόντρα στη Φέγενορντ .

Αυτό ήταν πως εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στις 16 καλύτερες ομάδες του Europa League (πρώην Κύπελλο UEFA) για 12η φορά στις 14 συνολικά προσπάθειές τους, με το ποσοστό επιτυχίας τους δηλαδή στη φάση των "32" να είναι στο 85%.

Η Ευρώπη εμπνέει τους Ρωμαίους

Μόνο δύο φορές απέτυχαν να πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης για τους "16" και αυτές ήταν απέναντι στην Καρλσρούη το 1996-97 και με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό το 2009-10, όταν η ελληνική ομάδα είχε πανηγυρίσει τότε δύο νίκες εις βάρος των "τζαλορόσι".

Σημειώνεται πως στη ρεβάνς κόντρα στη Φέγενορντ, σημειώθηκαν και κάποιες πρωτιές για τους ανθρώπους της Ρόμα.

Ο Ρούντι Γκουρσία πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στον πάγκο της Ρόμα είτε στην Ευρώπη είτε στο Κύπελλο Ιταλίας, ο Άντεμ Λιάιτς πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη Ρόμα εκτός πρωταθλήματος (έφτασε τα 15) ενώ ο Λεάντρο Παρέδες αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με την ομάδα της "αιώνιας πόλης" μετά από 6 συμμετοχές στη Serie A και 2 στο Coppa Italia.

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ