ΡΟΜΑ

Φουλ... επίθεση για τίτλο η Ρόμα

Φουλ... επίθεση για τίτλο η Ρόμα

Το βαρύ πυροβολικό της, Έντιν Τζέκο, έχει μόλις ένα γκολ όμως η Ρόμα πετάει φωτιές στην επίθεση και "δηλώνει" έτοιμη για το φετινό σκουντέτο. Διαβάστε για τις σούπερ επιδόσεις των Ρωμαίων που κάνουν ακόμα και τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα να ζηλεύουν!

Το ξεκίνημα της Ρόμα στο φετινό Καμπιονάτο δεν είχε καμία απολύτως σχέση με την εντυπωσιακή επέλαση της περασμένης σεζόν όπου μετρούσε πέντε νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Τουναντίον: άφησε με το καλημέρα δύο βαθμούς στην πρεμιέρα στην έδρα της Ελλάς Βερόνα (2-2), υποχρεώθηκε πολύ νωρίς στην πρώτη εντός έδρας απώλεια, φέρνοντας 2-2 με τη Σασουόλο ("κακός της δαίμονας" τα τελευταία χρόνια στο "Olimpico" από τότε που ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία) ενώ την 5η αγωνιστική γνώρισε την πικρή γεύση της ήττας με 2-1 από τη Σαμπντόρια στο "Λουίτζι Φεράρις" με το αυτογκόλ του Κώστα Μανωλά στο 85ο λεπτό.

Την ώρα μάλιστα που η ίδια άφηνε επτά βαθμούς στην κούρσα του τίτλου, η Ίντερ έκανε το "5 στα 5" και ξεκινούσε με σημαντικό αβαντάζ έναντι των υπολοίπων διεκδικητών (η πρωταθλήτρια των τεσσάρων τελευταίων ετών Γιουβέντους ήταν ήδη 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή) ενώ παράλληλα έχασε και τον Έντιν Τζέκο με τραυματισμό.

Το εντυπωσιακό όμως είναι πως μέσα σε λιγότερο από 40 ημέρες και παρότι ο Έντιν Τζέκο παραμένει ακόμα πολύ μακριά από τα γνωστά του παραγωγικά στάνταρντς (επηρεασμένος και από τον τραυματισμό του) και μετράει μόλις ένα γκολ σε 10 ματς, αυτό κόντρα στη Γιουβέντους τη 2η αγωνιστική, η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία έχει φέρει τούμπα την κατάσταση .

Φουλ... επίθεση για τίτλο η Ρόμα

Όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά των επτά πόντων που τη χώριζε από την πρωτοπόρο Ίντερ στις 23 Σεπτεμβρίου αλλά με ένα εντυπωσιακό σερί πέντε συνεχόμενων νικών απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής στη Serie A με "αέρα" δύο πόντων από τις Νάπολι, Φιορεντίνα και Ίντερ και πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στο Μιλάνο για το σαββατιάτικο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με τους "νερατζούρι".

Φυσικά το μεγάλο όπλο της ομάδας του Ρούντι Γκαρσία στο φετινό πρωτάθλημα δεν είναι άλλο από την "καυτή" επίθεσή της: με τα τρία γκολ που πέτυχε κόντρα στην Ουντινέζε του Ορέστη Καρνέζη μεσοβδόμαδα έφτασε τα 25 στις 10 πρώτες αγωνιστικές (2,5 γκολ ανά μέσο όρο σε κάθε ματς) και επιβεβαιώσε πως διαθέτει την κορυφαία γραμμή κρούσης στο πρωτάθλημα έχοντας +4 στη σχετική κατηγορία σε σύγκριση με τη Νάπολι, +7 απέναντι στη Φιορεντίνα και +15 από την Ίντερ!

Δεν είναι όμως μόνο η Νάπολι που βλέπει την πλάτη των Ρωμαίων όσον αφορά στην παραγωγική συγκομιδή αλλά όλη σχεδόν η προηγμένη ποδοσφαιρική Ευρώπη καθώς μόνο η Μπάγερν Μονάχου του Γουαρδιόλα με 33 γκολ σε 10 ματς πρωταθλήματος και η Μπορούσια Ντόρτμουντ με 29 στον ίδιο αριθμό αγώνων έχουν βρει περισσότερες φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

Φουλ... επίθεση για τίτλο η Ρόμα

Από εκεί και πέρα η Παρί Σεν Ζερμέν έχει πετύχει 25 γκολ όπως η Ρόμα, αλλά σε 11 αγώνες, ενώ η Νις έχει και αυτή 25 σε 10 ματς. Στην Premier League τα πρωτεία όσον αφορά στην επίθεση τα έχει η Μάντσεστερ Σίτι με 24 γκολ σε 10 αγώνες, ενώ στην La Liga η Ρεάλ Μαδρίτης έχει απολογισμό 21 γκολ σε 10 παιχνίδια και η Μπαρτσελόνα ακολουθεί με ένα τέρμα λιγότερο.

Επιπλέον, η Ρόμα μπορεί να καυχιέται και για την πολυφωνία της καθώς έχουν σκοράρει μέχρι στιγμής στη Serie A 12 διαφορετικοί παίκτες της: οι Φλορέντσι, Πιάνιτς, Τζέκο, Φάλκε, Ιτούρμπε, Τότι, Σαλάχ, Ζερβινιό, Ντιν, Ντε Ρόσι, Μάικον και ο "δικός μας" Κώστας Μανωλάς. Την ίδια ώρα έχουν βρει δίχτυα για λογαριασμό της Παρί 10 διαφορετικοί παίκτες, για τη Μπάγερν Μονάχου 9, για τη Ρεάλ Μαδρίτης 8 ενώ για τη Μπαρτσελόνα μόλις 5 ποδοσφαιριστές.

Σε όλα αυτά τα εντυπωσιακά που περιβάλλουν τους "τζαλορόσι" θα πρέπει μάλιστα να συνυπολογίσει κανείς πως μόνο μία φορά στην ιστορία τους κατάφεραν να πετύχουν παραπάνω από 25 γκολ στα 10 πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, και αυτό συνέβη τη σεζόν 1960-61 (κατέλαβαν την 5η θέση στο φινάλε).

Φουλ... επίθεση για τίτλο η Ρόμα

Είναι επίσης χαρακτηριστικό το γεγονός πως η ομάδα της "αιώνιας πόλης" είχε να πετύχει πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα από τον Σεπτέμβριο του 2014 αλλά και το ότι έχει σκοράρει πέντε φορές στα πρώτα 15 λεπτά των αγώνων της σε αυτές τις 10 πρώτες αγωνιστικές (ρεκόρ που μοιράζεται μαζί με τη Νάπολι) μετρώντας μάλιστα μόνο νίκες κάθε φορά που άνοιξε πρώτη το σκορ!

Όσο για τους μεγάλους πρωταγωνιστές αυτής της αγωνιστικής εκτόξευσης της Ρόμα με δύναμη πυρός την επίθεσή της, αυτοί είναι με διαφορά τρεις παίκτες: οι Μίραλεμ Πιάνιτς, Μοχάμεντ Σαλάχ και Ζερβινιό.

Φουλ... επίθεση για τίτλο η Ρόμα

Ο 25χρονος Βόσνιος μέσος, ο οποίος έχει μετατρέψει τις εκτελέσεις φάουλ σε... πέναλτι, έχει συμμετοχή στα 10 από τα 25 γκολ της ομάδας του με 5 τέρματα και ισάριθμες ασίστ, ο 27χρονος Ιβοριανός winger που το περασμένο καλοκαίρι ήταν με τις... βαλίτσες στο χέρι μετράει 5 γκολ στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια ενώ ίδιο αριθμό γκολ έχει καταγράψει στο ενεργητικό του και ο 23χρονος Αιγύπτιος winger, για τον οποίο η Ρόμα συμφώνησε (στις αρχές Οκτωβρίου) με την Τσέλσι για την αγορά του με κανονική μεταγραφή το ερχόμενο καλοκαίρι έναντι 18.000.000 ευρώ.

Με αυτή την δολοφονική επιθετική τριπλέτα αλλά και τον Έντιν Τζέκο, που όλοι πιστεύουν πως είναι θέμα χρόνου να ξαναβρεί το ένστικτο του γκολ, οι οπαδοί της Ρόμα έχουν αρχίσει ήδη να ονειρεύονται το τέταρτο σκουντέτο του συλλόγου και πρώτο μετά το 2001, με τον Ρούντι Γκαρσία να φροντίζει πάντως να ρίξει τους τόνους ενόψει του κρας-τεστ με την Ίντερ (έχει την καλύτερη άμυνα του φετινού Καμπιονάτο με 7 γκολ παθητικό) στο "San Siro":

Φουλ... επίθεση για τίτλο η Ρόμα

"Θα είναι μία σημαντική μάχη αυτή με την Ίντερ αλλά είναι νωρίς να μιλάμε για ένα ντέρμπι τίτλου. Θα είναι ένα συναρπαστικό ματς, όπως συναρπαστικό αναμένεται και αυτό στο Champions League με τη Λεβερκούζεν, που δίνουμε σε λίγες ημέρες.

Οι παίκτες μου έχουν κίνητρα για να παίζουν τόσο υψηλής σημασίας παιχνίδια". Συμπέρασμα; Η Ρόμα έχει όλα τα φόντα και τα όπλα ώστε να είναι αποκλειστικά δική της υπόθεση η φετινή Serie A. Αρκεί να συνεχίσει πάνω στο χορτάρι να σκορπά τρόμο στις αντίπαλες άμυνες όπως κάνει με αξιοθαύμαστη συνέπεια εδώ και έναν μήνα...

Οι πέντε συνεχόμενες νίκες της Ρόμα στο Καμπιονάτο

Ρόμα - Κάρπι 5-1 (26 Σεπτεμβρίου):

Παλέρμο - Ρόμα 2-4 (4 Οκτωβρίου):

Ρόμα - Έμπολι 3-1 (17 Οκτωβρίου):

Φιορεντίνα - Ρόμα 1-2 (25 Οκτωβρίου):

Ρόμα - Ουντινέζε 3-1 (28 Οκτωβρίου):

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ