ΡΟΜΑ

Αποθέωση Τότι από Ντελ Πιέρο

Francesco Totti e Alessandro Del Piero con la maglia della nazionale in un'immagine d'archivio.
ANSA/MARCO BUCCO
Francesco Totti e Alessandro Del Piero con la maglia della nazionale in un'immagine d'archivio. ANSA/MARCO BUCCO ANSA

Ο Φραντσέσκο Τότι έφτασε τα 300 γκολ στην καριέρα του με τη φανέλα της Ρόμα και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο έσπευσε να "βγάλει το καπέλο" στον άλλοτε συμπαίκτη του στην εθνική Ιταλίας.

Το κυριακάτικο ματς κόντρα στη Σασουόλο δεν εξελίχτηκε όπως θα ήθελε η Ρόμα καθώς υποχρεώθηκε στην πρώτη εντός έδρας απώλεια βαθμών στο φετινό Καμπιονάτο (2-2), το γεγονός πάντως αυτό δεν μπορεί να αφαιρέσει σε τίποτα τη λάμψη γύρω από το όνομα του Φραντσέσκο Τότι, ο οποιός με το γκολ που σημείωσε έφτασε τα 300 στην καριέρα του με τη φανέλα των "τζαλορόσι".

Την Δευτέρα το επίσημο κανάλι της Ρόμα (Roma TV) έκανε μία ξεχωριστή εκπομπή για τον καπιτάνο η οποία περιελάμβανε συνεντεύξεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου που μιλούσαν για αυτόν, με την σημαία της Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, να είναι μεταξύ των υψηλών προσκεκλημένων.

"Αγαπημένε Φρα, μου αρέσει να σε φωνάζω έτσι όπως πάντα σε φωνάζαμε όλοι εμείς. Είναι μία ξεχωριστή στιγμή για σένα και είμαι χαρούμενος που μπορώ να έρθω σε επικοινωνία μαζί σου μέσω τηλεφώνου, με δεδομένο πως είμαι πολύ μακριά.

Αποθέωση Τότι από Ντελ Πιέρο

Ο Φραντσέσκο Τότι έχει μόλις πετύχει το γκολ Νο 300 με τη φανέλα της Ρόμα...

Θυμάμαι πάρα πολλές στιγμές που περάσαμε μαζί, είχαμε την τιμή να παίξουμε για διαφορετικές ομάδες, να γίνουμε αρχηγοί σε αυτές και να εκπροσωπήσουμε τη μεγάλη αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ των δύο αυτών ομάδων, όμως αυτό μας επέτρεψε πάντα να εκτιμούμε και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο.

Η κραυγή που έβγαλες μετά το πέναλτι που σκόραρες κόντρα στην Αυστραλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 είναι ακόμα στο μυαλό μου. Μαζί κατακτήσαμε το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο, το Παγκόσμιο Κύπελλο", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο "Πιντουρίκιο" προς τον 38χρονο άσο των Ρωμαίων.

Αποθέωση Τότι από Ντελ Πιέρο

... και τα παιδιά του που βρίσκονται στις εξέδρες του "Olimpico" τον αποθεώνουν

Σημειώνεται πως στην ίδια εκπομπή προς τιμήν του Φραντσέσκο Τότι μίλησαν αρκετοί νυν και πρώην συμπαίκτες του όπως οι: Τζουζέπε Τζανίνι, Νταμιάνο Τομάζι, Μάρκο Ντελβέκιο, Βενσάν Καντελά, Κρίστιαν Πανούτσι, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, Μάρκο Κασέτι, Μίραλεμ Πιάνιτς και Μάικον.

TAGS ΡΟΜΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ