ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ζιντάν: "Η Ρεάλ δεν είναι το φαβορί"

Ζιντάν: "Η Ρεάλ δεν είναι το φαβορί"
UEFA POOL VIA AP

Ο Ζινεντίν Ζιντάν αρνήθηκε να χρίσει φαβορί τη Ρεάλ για την κατάκτηση του Champions League εις βάρος της Λίβερπουλ, επιβεβαίωσε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι σε καλή κατάσταση και μίλησε για τον Γίργκεν Κλοπ.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του φαβορί για τη Ρεάλ στον τελικό Champions League με αντίπαλο τη Λίβερπουλ, εγκωμιάζοντας τον ομόλογό του, Γίργκεν Κλοπ.

Ο Γάλλος προπονητής μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό, τον τρίτο σερί στη διοργάνωση, όπου αναζητά ακόμα μία κατάκτηση: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε ακόμα έναν τελικό. Δεν θα ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές. Θα μείνουν στο παρελθόν. Το αύριο δεν θα επαναληφθεί, οπότε πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Ίσως να βρισκόμαστε υπό μικρή πίεση, αλλά έτσι είναι η ζωή. Υπάρχει πολύ δουλειά, πολύ ταλέντο σίγουρα, αλλά και πολύ δουλειά. Το να φτάσεις στον τελικό δεν είναι εύκολο. Είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουνε στον τελικό".

Ο ίδιος έγινε ο πρώτος προπονητής που φτάνει σε τρεις σερί τελικούς της διοργάνωσης, αλλά παραμένει προσγειωμένος: "Τι να πω; Είναι ωραίο, αλλά ζω από τη δουλειά μου, είναι το πάθος μου, πάντα αγωνιζόμουν. Μου αρέσει να αγωνίζομαι και πίσω απ' αυτό υπάρχει πολύ δουλειά, όχι όλη δική μου. Μου αρέσει να ανταγωνίζομαι και να δουλεύω στη Ρεάλ, όπου μπορείς να κάνεις αυτό που κάνουμε".

Αναπόφευκτα η κουβέντα έφτασε στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ήταν τραυματίας στα τελευταία παιχνίδια της Ρεάλ: "Τον βλέπω πολύ καλά. Αν είναι στο 149% και όχι στο 150%, τίποτα δεν αλλάζει. Αύριο θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και ζει για να αγωνίζεται σε τέτοια παιχνίδια. Αυτή είναι η ζωή για εκείνον. Αυτό τον κρατά σε λειτουργία".

Όσον αφορά στην ενδεκάδα και τους αναπληρωματικούς του, σχολίασε: "Η χειρότερη στιγμή για έναν προπονητή είναι να αποφασίζει για την ομάδα. Το δύσκολο το τρώω εγώ, όπως είπε κι ο Ίσκο. Πρέπει να πάρω αποφάσεις. Είναι πολύ καλοί και αρκετοί θα μείνουν έξω, άλλοι στον πάγκο. Ο παίκτης μπορεί να απογοητευτεί, αλλά στη συνέχεια, όταν αρχίζει ο αγώνας, είναι με την ομάδα και αυτό πρέπει να κάνει. Υπάρχει πικρία και πάντα θα υπάρχει όταν ένας παίκτης μένει στον πάγκο, αλλά μπορεί να συνεισφέρει στην ομάδα".

Σε ερώτηση για το φαβορί του τελικού, δεν πήρε θέση υπέρ μιας ομάδας: "Δεν είναι έτσι και το γνωρίζουμε. Είναι ακόμα ένας τελικός και έχουμε τις ίδιες πιθανότητες με αυτούς. Είναι 50-50 όπως πάντα σε τελικούς και θα χρειαστεί να κάνουμε σπουδαίο παιχνίδι για να κερδίσουμε. Δεν είμαστε φαβορί μέσα στα αποδυτήρια".

Ακολούθως, κλήθηκε να σχολιάσει τον Κλοπ, για τον οποίο είχε να πει και... άσχημα λόγια. "Ως παίκτης; Κοιτάξτε, ίσως να ήμουν λίγο καλύτερος από αυτόν, αλλά δεν ήταν κακός", δήλωσε γελώντας και συνέχισε: "Αλλά ως προπονητή, τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Κλοπ. Έχει μεγάλη εμπειρία, έχει κάνει φανταστική δουλειά, είναι φαινόμενο. Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε ομοιότητες, επειδή είμαστε πολύ διαφορετικοί και κάθε προπονητής είναι διαφορετικός. Αλλά τον σέβομαι πολύ".

Μάλιστα, ρωτήθηκε για το "χαώδες ποδόσφαιρο" που παίζει η Ρεάλ ανά διαστήματα, όπως εξήγησε ο Κλοπ και εξήγησε τι είναι αυτό: "Μία φιλοσοφική ερώτηση που δεν ξέρω πώς να απαντήσω. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ απλό. Υπάρχουν δύο ομάδες και πρέπει να γνωρίζεις πώς μπορεί ο αντίπαλος να σε πληγώσει. Κι εσύ, με την μπάλα, με το παιχνίδι σου, πώς να πληγώσεις τον αντίπαλο. Υπάρχουν πάντα δύσκολες στιγμές, ίσως και χάος, αλλά θα προσπαθήσουμε να έχουμε το μικρότερο δυνατό".

Photo credits: UEFA Pool via AP

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ