ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Βασιλάκης: Ο 17χρονος της Ρεάλ που γίνεται... Έλληνας

Βασιλάκης: Ο 17χρονος της Ρεάλ που γίνεται... Έλληνας

Ο 17χρονος επιθετικός της ομάδας Νέων της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάν Βασιλάκης, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας. Η γραφειοκρατεία, ο παππούς από την Κέρκυρα, η επιμονή του "μικρού" και η αισιοδοξία ενόψει Αυγούστου.

Οι ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν στο δυναμικό τους έναν Έλληνα! Είναι ο 17χρονος επιθετικός, Κριστιάν Βασιλάκης, ο οποίος αγωνίζεται με την ομάδα Juvenil C των "μερένγκες".

Ο "Βάσι", όπως είναι το παρατσούκλι του, έχει την ισπανική υπηκοότητα καθώς γεννήθηκε στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου. Το επώνυμό του παραπέμπει σε... Ελλάδα. Ο παππούς του είναι Έλληνας και ζει μόνιμα στην Ελλάδα.

Τα ισπανικά ΜΜΕ έφεραν στο "φως" τον περασμένο Φεβρουάριο την προσπάθεια της ΕΠΟ να πείσει τον 17χρονο να διαλέξει την Εθνική Ελλάδας και να μην περιμένει κλήση από αυτήν της Ισπανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας. Εάν ο πατέρας του είχε την ελληνική υπηκοότητα (έχει την ισπανική) τότε αυτή θα περνούσε αυτόματα στον μικρό και δεν θα υπήρχε πρόβλημα, ούτε καθυστέρηση.

Ο "μικρός", παρά τα εμπόδια, δείχνει επιμονή και θέλει να την αποκτήσει για να μπορεί στο μέλλον ν' αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας (πιο εύκολο από την αντίστοιχη της Ισπανίας). Σύμμαχος στη διαδικασία αυτή ο παππούς του, ο οποίος ζει μόνιμα στην Κέρκυρα και διατηρούν άριστες σχέσεις.

Μάλιστα, έχουν πέσει και οι πρώτες υπογραφές. Αλλά, ως είθισται, η ελληνική γραφειοκρατία απαιτεί πολλά χαρτιά υπογεγραμμένα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Από το περιβάλλον της οικογένειας Βασιλάκη απορρέει η αισιοδοξία ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ο Κριστιάν θα έχει ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα να κληθεί στις μικρές ηλικιακά ομάδες της Εθνικής Ελλάδας.

Σε συλλογικό επίπεδο θεωρείται δεδομένη η προαγωγή του από τη Juvenil C στη Juvenil B της Ρεάλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα πέτυχε εννιά γκολ σε σε δύο ματς τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Παραβίασε πέντε φορές την εστία της San Fernando B στη νίκη (7-0) της Ρεάλ. Τα άλλα τέσσερα ήλθαν στη νίκη (4-0) επί της Barrio del Pilar. Τα πέτυχε, μάλιστα, μέσα σε μόλις 20 λεπτά! Αυτή η επίδοση συνιστά και το πιο γρήγορο póker (τέσσερα γκολ σε ένα ματς) στην ιστορία των ομάδων Νέων της ομάδας της Μαδρίτης.

* Η φωτογραφία είναι από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram







TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ