ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Τα χαμένα πέναλτι του Ρονάλντο κοστίζουν πρωταθλήματα

Τα χαμένα πέναλτι του Ρονάλντο κοστίζουν πρωταθλήματα

Το πέναλτι που έχασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στην αναμέτρηση με τη Μάλαγα (21/2), ίσως αποδειχθεί μοιραίο στο κυνήγι της Μπαρτσελόνα, καθώς η ιστορία δείχνει πως καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα βρισκόμενη 9 πόντους πίσω την 25η αγωνιστική.

Η Ρεάλ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στον αγώνα με αντίπαλο τη Μάλαγα (1-1) την Κυριακή (21/1) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αστόχησε σε πέναλτι που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στους "μερένγκες".

Με αυτή την ισοπαλία η Ρεάλ έμεινε 9 πόντους πίσω από τη Μπαρτσελόνα και η ιστορία δείχνει πως καμία ομάδα στο πρωτάθλημα Ισπανίας δεν έχει καταφέρει να "γυρίσει" την κατάσταση και να πάρει εν τέλει το πρωτάθλημα όντας την 25η αγωνιστική 9 βαθμούς πίσω.

Τη σεζόν 2014-15, ο Ρονάλντο είχε χάσει και πάλι πέναλτι, αυτή τη φορά στο "Santiago Bernabeu", με αντίπαλο τη Βαλένθια. Ήταν τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και οι "μερένγκες" ήθελαν επειγόντως τη νίκη για να μείνουν κοντά στην κορυφή του πρωταθλήματος που βρισκόταν η Μπαρτσελόνα. Το τελικό αποτέλεσμα ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Βαλένθια ήταν 2-2 και έτσι η διαφορά ανέβηκε στους 4 βαθμούς.

Φέτος, αστόχησε ξανά σε πέναλτι ο "CR7", αυτή τη φορά στην κυριακάτικη (1-1) αναμέτρηση με τη Μάλαγα με τη διαφορά να σκαρφαλώνει στους 9 βαθμούς και όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα θα καταλήξει ξανά σε χέρια "μπλαουγκράνα". Στην ιστορία της Primera Division καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα μένοντας τόσο πίσω την 25η αγωνιστική.

Η παράδοση στην Ισπανία δεν ευνοεί τη Ρεάλ

Η μόνη ομάδα που κατάφερε να γίνει η "εξαίρεση" στον κανόνα της Primera Division ήταν η Μπαρτσελόνα τη σεζόν 1998-99, όταν την 24η αγωνιστική ήταν 9 βαθμούς πίσω αλλά κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα.

Από τη μεριά της η Ρεάλ, έχει καταφέρει και αυτή να κάνει το "come-back" και να πάρει το πρωτάθλημα τη σεζόν 2006-07. Τότε προπονητής των "μερένγκες" ήταν ο Φάμπιο Καπέλο και πρώτη την 25η αγωνιστική ήταν η Σεβίλλη στην πρώτη θέση με τη Ρεάλ να ακολουθεί σε απόσταση 6 πόντων. Η, σαφώς, μικρότερη απόσταση και η διαφορά δυναμικής ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Μπάρτσα κάνει το έργο των "μπλάνκος" πολύ πιο δύσκολο.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ