ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Tα 7 "ατιμώρητα" χέρια του Σέρχιο Ράμος

Tα 7 "ατιμώρητα" χέρια του Σέρχιο Ράμος
2016 GETTY IMAGES

Η ηλεκτρονική έκδοση της καταλανικής εφημερίδας "Mundo Deportivo", με αφορμή το χέρι του Σέρχιο Ράμος στο παιχνίδι με την Εσπανιόλ που έμεινε ατιμώρητο, παρουσίασε τις 7 περιπτώσεις που ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει τη διαιτητική εύνοια.

Οι Καταλανικές εφημερίδες έχουν κατηγορήσει πολλές φορές τους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης ότι τυγχάνουν διαιτητικής εύνοιας. Άλλωστε, είναι γνωστό πως λόγω κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων, οι Καταλανοί δημοσιογράφοι δεν έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τις μαδριλένικες ομάδες και δη τους "μερένγκες".

Όμως, πλέον η " Mundo Deportivo" το πήγε ένα βήμα παρακάτω, παρουσιάζοντας τις 7 περιπτώσεις που ο αρχηγός της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος έμεινε... ατιμώρητος, παρότι είχε βρει την μπάλα με το χέρι. Αφορμή στάθηκε το χέρι που έκανε ο 30χρονος άσος στον αγώνα με την Εσπανιόλ για το ισπανικό πρωτάθλημα, με τον διαιτητή Ερνάντεθ Ερνάντεθ να δείχνει να συνεχιστεί κανονικά το ματς.

1. Σέρχιο Ράμος vs Βαλένθια (Πρωτάθλημα)

Toν Μάρτιο του 2006, η Βαλένθια υποδέχθηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης για το πρωτάθλημα Ισπανίας. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο Μεχία διεκδίκησε την μπάλα με τον Νταβίντ Βίγια, όμως παρά τις φωνές του επιθετικού των "νυχτερίδων", ο Μεχούτο δεν έδωσε φάουλ. Όμως, ο Σέρχιο Ράμος, θεωρώντας πως ο διαιτητής έχει σφυρίξει, έπιασε την μπάλα μέσα στην περιοχή, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των οπαδών, αλλά και των ποδοσφαιριστών της Βαλένθια.

2. Σέρχιο Ράμος vs Μπέτις (Πρωτάθλημα)

Τη σεζόν 2011-12, στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπέτις, ένας παίκτης των γηπεδούχων επιχείρησε ένα σουτ μέσα απ' την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Σέρχιο Ράμος, έχοντας παρατεταμένο το αριστερό χέρι, σταμάτησε την πορεία της μπάλας. Σύμφωνα με την "Mundo Deportivo" τα πολλά διαιτητικά λάθη εκείνης της χρονιάς έδωσαν την ευκαιρία στους "μερένγκες" να σπάσουν την... ηγεμονία της Μπαρτσελόνα.

Tα 7 "ατιμώρητα" χέρια του Σέρχιο Ράμος

3. Σέρχιο Ράμος vs Βασιλεία (Όμιλοι Champions League)

Στην αναμέτρηση του Champions League με τη Βασιλεία για τη φάση των ομίλων της σεζόν 2014-15, ο Σκελτζέν Γκάσι σούταρε, αλλά η μπάλα βρήκε στο βραχίονα του Σέρχιο Ράμος. Όμως, ο Μάζιτς έδειξε "παίζεται", καθώς θεώρησε πως δεν υπήρχε περίπτωση πέναλτι. Σε περίπτωση που είχε δείξει την "άσπρη βούλα", τότε ο Ισπανός αμυντικός θα έπρεπε να δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, το οποίο θα σήμαινε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

4. Σέρχιο Ράμος vs Ράγιο Βαγεκάνο (Πρωτάθλημα)

Στον αγώνα της περασμένης σεζόν μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ράγιο Βαγεκάνο, κι ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 1-0, ο Σέρχιο Ράμος έκανε χέρι μέσα στην μεγάλη περιοχή. Οι παίκτες του Πάκο Χέμεθ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όμως ο Ιγκλέσιας Βιλανουέβα δεν φάνηκε να επηρεάζεται απ' τις διαμαρτυρίες.

5. Σέρχιο Ράμος vs Μάντσεστερ Σίτι (Ημιτελικός Champions League)

Στον περσινό ημιτελικό με την Μάντσεστερ Σίτι, ο Σέρχιο Ράμος σε μία διεκδίκηση της μπάλας, συγκρούστηκε με τον Κέιλορ Νάβας και βρήκε την πάλα με το χέρι. Ο Σκόμινα θεώρησε πως δεν υπάρχει κάποια παράβαση και δεν καταλόγισε πέναλτι για τους "πολίτες", οι οποίοι αν ευστοχούσαν στην εκτέλεση θα ισοφάριζαν σε 1-1 και θα έβαζαν δύσκολα στους γηπεδούχους.

Tα 7 "ατιμώρητα" χέρια του Σέρχιο Ράμος

6. Σέρχιο Ράμος vs Ατλέτικο Μαδρίτης (Τελικός Champions League)

Στον τελικό του Champions League μεταξύ της Ρεάλ και της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Αντουάν Γκριεζμάν προσπάθησε να κάνει τη σέντρα από αριστερά, αλλά ο Σέρχιο Ράμος άπλωσε το κορμί του και βρήκε την μπάλα με το δεξί χέρι. Ο Ισπανός άσος προσποιήθηκε πως η μπάλα τον βρήκε στο στομάχι, με το διαιτητή της αναμέτρησης, Μαρκ Κλάτενμπεργκ να δείχνει "παίζεται". Θυμίζουμε πως ο Ράμος σημείωσε το "χρυσό" γκολ της Ρεάλ που έστειλε τον τελικό στην παράταση.

Tα 7 "ατιμώρητα" χέρια του Σέρχιο Ράμος

7. Σέρχιο Ράμος vs Εσπανιόλ (Πρωτάθλημα)

Last but not least, όπως προείπαμε, το χέρι στον αγώνα με την Εσπανιόλ την περασμένη αγωνιστική. Ο Ερνάν Πέρες επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση, με τον Σέρχιο Ράμος να κάνει ένα μπλοκ που θα ζήλευαν και παίκτες του βόλεϊ. Αν ο Ερνάντεθ Ερνάντεθ έδειχνε το σημείο του πέναλτι, τότε ο Ισπανός θα έβλεπε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα αποβαλλόταν. Όμως, ο Ράμος προσποιήθηκε πως χτύπησε στο πρόσωπο και τη... γλίτωσε.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ