ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Σταθερή αξία ο Ρονάλντο!

Σταθερή αξία ο Ρονάλντο!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σαν το παλιό κρασί. Όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και καλύτερος. Το αποδεικνύουν οι αριθμοί.

Εξήντα ένα γκολ σε 54 ματς είναι ο απολογισμός του Ρονάλντο την φετινή σεζόν στα επίσημα παιχνίδια με την Ρεάλ Μαδρίτης!

Σαράντα οχτώ γκολ στο πρωτάθλημα, δέκα στο Champions League, δύο στο Σούπερ Καπ Ευρώπης τον Αύγουστο του 2014 και ένα στο Κύπελλο Ισπανίας. Μέσο όρο 1.13 γκολ ανά ματς. Ο Πορτογάλος έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ που ήταν 60 γκολ σε 55 αγώνες την σεζόν 2011-12.

Τα 48 γκολ που έβαλε στο πρωτάθλημα τον κατατάσσουν στην πρώτη θέση των σκόρερ και κάτοχο του τροπαίου Pichichi για τέταρτη φορά. Είναι τα περισσότερα που έχει βάλει σε μία σεζόν στην καριέρα του στην Ρεάλ. Πέντε γκολ λιγότερα έβαλε ο Λιονέλ Μέσι. Με αντίπαλο την Χετάφε ο Ρονάλντο έκανε το 8ο χατ-τρικ στο πρωτάθλημα ενώ συνολικά στην καριέρα του έχει 27 χατ-τρικ!

Αναλύοντας τα γκολ του Πορτογάλου στο πρωτάθλημα, 41 γκολ (85%) μπήκαν με ένα χτύπημα της μπάλας ενώ 43 από τα 48 γκολ (90%) μπήκαν μέσα από την μεγάλη περιοχή. Δέκα γκολ (21%) μπήκαν με πέναλτι και 12 γκολ (25%) μπήκαν με κεφαλιά, ρεκόρ καριέρας για τον Ρονάλντο. Μόνο δύο γκολ (4%) σημειώθηκαν από εκτέλεση φάουλ.

Σταθερή αξία ο Ρονάλντο!

Συγκρίνοντας την επιθετική του αποτελεσματικότητα την φετινή σεζόν με την πρώτη χρονιά στη Ρεάλ και παρά τα έξι χρόνια στην πλάτη του έχει βελτιωθεί. Την σεζόν 2009-10, ο Ρονάλντο έβαλε 26 γκολ στο πρωτάθλημα. 61% των γκολ μπήκαν με ένα χτύπημα της μπάλας, ενώ 12% μπήκαν με κεφαλιά. Εκείνη στην χρονιά ο Ρονάλντο είχε βάλει 8 γκολ ύστερα από προσωπική ενέργεια. Πλέον, ο τρόπος παιχνιδιού του έχει αλλάξει.

Την σεζόν 2009-10 προπονητής ήταν ο Μανουέλ Πελεγκρίνι. Μετά από ένα χρόνο τον διαδέχθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο και μετά από τρία χρόνια την θέση του πήρε ο Κάρλο Αντσελότι.

Αναμένεται με ενδιαφέρον ποιος θα είναι ο νέος προπονητής της Ρεάλ με πιθανότερο αντικαταστάτη τον Ράφα Μπενίτεθ και κατά πόσο θα εξελιχθεί ο Ρονάλντο που θέλει να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, ξεπερνώντας τον Ραούλ με 323 γκολ ενώ ο Ρονάλντο έχει δέκα λιγότερα.

Πηγή: Goal.com

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ