ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Σέρχιο Ράμος, ο Βασιλιάς των αποβολών

Real Madrid's Sergio Ramos gestures during a Spanish La Liga soccer match between Celta and Real Madrid at the Balaidos stadium in Vigo, Spain, Wednesday, May 17, 2017. (AP Photo/Lalo R. Villar)
Real Madrid's Sergio Ramos gestures during a Spanish La Liga soccer match between Celta and Real Madrid at the Balaidos stadium in Vigo, Spain, Wednesday, May 17, 2017. (AP Photo/Lalo R. Villar) AP

Ο Σέρχιο Ράμος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των αποβολών στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος μαζί με άλλους δύο ποδοσφαιριστές. Ποιο είναι το παράδοξο στην περίπτωσή του.

Για πολλούς είναι ένας εκ των κορυφαίων αμυντικών στον κόσμο και όχι άδικα. Τα κατορθώματα του μιλούν από μόνα τους. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι πολλές φορές δεν ελέγχει τα νεύρα του και τα μαρκαρίσματα του είναι στο όριο του αντιαθλητικού.

Το βράδυ της Κυριακής στο παιχνίδι με την Ντεπορτίβο, στο οποίο οι Μαδριλένοι επιβλήθηκαν με 3-0, κατάφερε να γράψει ιστορία.

Ο Σέρχιο Ράμος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 92' και έφτασε τις 18 αποβολές στο πρωτάθλημα! Με αυτή την επίδοση έπιασε στην κορυφή της σχετικής λίστας τους Πάμπλο Αλφάρο και Τσάβι Αγουάδο. Ο κεντρικός αμυντικός της Ρεάλ κατάφερε να φτάσει στο συγκεκριμένο νούμερο μετά από 366 παιχνίδια με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι άλλοι δύο της σχετικής λίστας χρειάστηκαν βέβαια περισσότερα παιχνίδια. Ο Πάμπλο Αλφάρο, οποίος αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες μεταξύ των οποίων η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Σεβίλλη, έφτασε στο συγκεκριμένο νούμερο 413 συμμετοχές. Από την πλευρά του ο Τσάβι Αγουάδο, ένας σκληροτράχηλος αμυντικός που πέρασε την καριέρα του στην Σαραγόσα, τα κατάφερε σε 383 ματς.

Ποιο είναι όμως το παράδοξο στην περίπτωση του Σέρχιο Ράμος; Ο 31χρονος στόπερ έχει αποβληθεί συνολικά στην καριέρα του 23 φορές σε 721 παιχνίδια σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Μόνο που όλες οι αποβολές του είναι στα παιχνίδια της Ρεάλ. Για την ακρίβεια σε 151 ματς με την Εθνική Ισπανίας και σε 45 με την Σεβίλη δεν έχει δει την κόκκινη κάρτα. Αντίθετα, με τους Μαδριλένους σε 525 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έχει αποβληθεί 23 φορές.

Photo credits: AP Photo/Lalo R. Villar

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ