ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Σαν σήμερα: Το 8ο και 10ο της Ρεάλ Μαδρίτης

Σαν σήμερα: Το 8ο και 10ο της Ρεάλ Μαδρίτης

Σαν σήμερα, στις 24 Μαΐου του 2000 και του 2014, η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το όγδοο και δέκατο, αντίστοιχα με Βαλένθια κι Ατλέτικο, Champions League της. Σύμπτωση; Και οι δύο τελικοί, ήταν ισπανικοί "εμφύλιοι". (videos).

Μπορεί πάνω από τη Μαδρίτη, την Τρίτη, να υπήρχε ο φόβος για τη συμμετοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο στον τελικό του Champions League (το διέψευσε ο ίδιος καθησυχάζοντας τους πάντες), το Σάββατο στο Μιλάνο με αντίπαλο την Ατλέτικο, αλλά η 24η Μαΐου έχει συνδυαστεί με δύο ιστορικά ποδοσφαιρικά γεγονότα για τη Ρεάλ.

Αρχικά, το 2000, στο "Stade de France" του Παρισιού, οι "μερένγκες" φθάνουν στην κατάκτηση του 8ου τους Champions League με αντίπαλο τη Βαλένθια. Με τα γκολ των Φερνάντο Μοριέντες (39'), ΜακΜάναμαν (67') και Ραούλ (75), η "βασίλισσα" επικράτησε του ισπανικού "εμφυλίου" και σήκωσε στη γαλλική πρωτεύουσα, την "Octava".

ΡΕΑΛ (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ελγκέρα, Καράνκα, Ιβάν Κάμπο, Σαλγάδο (85' Ιέρο), Ρομπέρτο Κάρλος, ΜακΜάναμαν, Ρεδόνδο, Ραούλ, Μοριέντες (72' Σάβιο), Ανελκά (Μανουέλ Σαντσίς)

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Κούπερ): Κανιθάρες, Ανγκλομά, Τζούκιτς, Πελεγρίνο, Χεράρδο (69' Ίλιε), Φαρινός, Μεντιέτα, Κίλι Γκονσάλες, Χεράρδ, Ανγκούλο, Κλαούντιο Λόπες

Μετά από 14 χρόνια, στο "Εστάδιο Ντα Λουζ" της Λισαβώνας, η Ρεάλ έφθασε στο 10ο, τη λεγόμενη Decima (Copa), κατά σύμπτωση πάλι απέναντι σε ισπανικό αντίπαλο, αυτή τη φορά την Ατλέτικο. Οι "κολτσονέρος" άνοιξαν το σκορ με τον Γκοδίν στο 36ο λεπτό, αλλά οι "μερένγκες" έστειλαν το ματς στην παράταση με τον Σέρχιο Ράμος να παραβιάζει την εστία του Κουρτουά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Ατλέτικο κατέρρευσε και η Ρεάλ έφθασε στην κατάκτηση με 4-1, χάρη στα γκολ των Μπέιλ (110'), Μαρσέλο (118') και Κριστιάνο Ρονάλντο με πέναλτι (120').

ΡΕΑΛ (Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Φάμπιο Κοεντράο (59' Μαρσέλο), Κεντίρα (59' Ίσκο), Μόντριτς, Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά (79' Μοράτα).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ (Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς (83' Αλντερβάιρελντ), Τιάγκο Μέντες, Γκάμπι, Κόκε, Ραούλ Γκαρθία (66' Σόσα), Βίγια, Ντιέγκο Κόστα (9' Αντριάν Λόπεθ).

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ