ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ραντεβού με την ιστορία για Ρονάλντο

Ραντεβού με την ιστορία για Ρονάλντο
PHOTOGRAPH: JUANJO MARTIN/EPA

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στην αποψινή (22/11 21:45) αναμέτρηση, ανάμεσα σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Ρεάλ Μαδρίτης, μιας κι επιστρέφει εκεί απ' όπου όλα ξεκίνησαν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι αναμφίβολα το κεντρικό πρόσωπο στη σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Ρεάλ Μαδρίτης (22/11 21:45). Όχι μόνο, επειδή βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά κι επειδή θα αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα όπου γεννήθηκε και ανατράφηκε ποδοσφαιρικά.

Για την ακρίβεια, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον σύλλογο, ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία να κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Όπως φαίνεται κι απ' τις δηλώσεις του, ο Πορτογάλος σούπερσταρ δεν ξεχνά τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να φτάσει στην κορυφή του πλανήτη: "Νιώθω όμορφα που επιστρέφω σπίτι. Έχω βρεθεί αντίπαλος με τη Σπόρτινγκ και στο παρελθόν, αλλά είναι πάντα ξεχωριστά. Σε αυτή την ομάδα έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην Πορτογαλία".

Όπως είναι λογικό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναμένεται να αντιμετωπιστεί ως ήρωας απ' τους οπαδούς της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, οι οποίοι του ετοιμάζουν ξεχωριστή υποδοχή. Βέβαια, η αποψινή (22/11) δεν είναι η πρώτη επίσκεψή του στη Λισαβόνα ως αντίπαλος της Σπόρτινγκ. "Έχουμε ετοιμάσει κάτι ξεχωριστό για να υποδεχθούμε τον Ρονάλντο, αλλά θα πρέπει να δούμε πρώτα αν θα μας το επιτρέψουν οι κανόνες της UEFA", δήλωσε ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ, Μπρούνο ντε Καρβάλιο! Ας αφήσουμε τη φαντασία μας να "καλπάσει" κι ας κάνουμε υπομονή για το αν το πλάνο των Πορτογάλων θα γίνει αποδεκτό απ' τους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας...

Η προηγούμενη φορά που ο Κριστιάνο αγωνίστηκε στο "Ζοζέ Αλβαλάδε" καταγράφεται στις 19 Σεπτεμβρίου 2007, με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε εκείνο το ματς συμμετείχε για 87 λεπτά, σκοράροντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης (1-0). Μάλιστα, δεν είχε πανηγυρίσει το - νικητήριο - γκολ, προτιμώντας απλώς να σηκώσει τα χέρια του...

Ραντεβού με την ιστορία για Ρονάλντο

Επιπλέον, ο 31χρονος βρίσκεται μπροστά σε ακόμη ένα ρεκόρ. Θα έχει, λοιπόν, ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει εάν καταφέρει να το υλοποιήσει. Υπενθυμίζουμε ότι έχει πετύχει 497 γκολ στην καριέρα του με Σπόρτινγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης ("συλλογικά" γκολ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα τέρματα με την εθνική Πορτογαλίας) και χρειάζεται χατ-τρικ στο αποψινό (22/11) παιχνίδι, ώστε να "σπάσει" το φράγμα των 500!

Τα πρώτα χρόνια στη Σπόρτινγκ και το ενδιαφέρον του Φέργκιουσον

Το 1997 ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε στις ακαδημίες του πορτογαλικού συλλόγου. Αγωνίστηκε στις ομάδες κάτω των 16, 17, 18 ετών. Στην ηλικία των 16 χρόνων έγινε μέλος της ανδρικής ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώτος προπονητής του Πορτογάλου ήταν ο Λάσλο Μπόλονι, ο οποίος εντυπωσιάστηκε με το... καλημέρα απ' τις επιθετικές του ικανότητες.

Ραντεβού με την ιστορία για Ρονάλντο

Στις 7 Οκτωβρίου 2002 πραγματοποίησε "ονειρικό" ντεμπούτο απέναντι στη Μορεϊρένσε. Σκόραρε τα δύο απ' τα τρία τέρματα κι άφησε απ' την πρώτη κιόλας εμφάνιση τις καλύτερες εντυπώσεις στο φίλαθλο κοινό. Ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν (2002/03) με πέντε γκολ σε 31 εμφανίσεις.

Οι "μνηστήρες" έκαναν γρήγορα την εμφάνισή τους, ώστε να αποσπάσουν την πολυπόθητη υπογραφή του ποδοσφαιριστή. Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μερικές απ' τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή του.

Τον Νοέμβριο του 2002 ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον "έκλεισε" ραντεβού με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με περιεχόμενο συζήτησης την πιθανή έλευση του στο "Ολντ Τράφορντ". Το καλοκαίρι του 2003 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Κριστιάνο Ρονάλντο "έδωσαν τα χέρια", με τη μεταγραφή να κοστίζει κάτι παραπάνω από 14 εκατ. ευρώ. Ποσό, το οποίο απέχει... έτη φωτός απ' τα χρήματα με τα οποία αμείβεται σήμερα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κριστιάνο συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα των "κόκκινων διαβόλων" στις 16 Αυγούστου 2003, ενώ η συνέχεια είναι λίγο - πολύ γνωστή σε όλους.





TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ