ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πώς θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης μετά από την τιμωρία

Πώς θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης μετά από την τιμωρία

Η τιμωρία της FIFA στη Ρεάλ Μαδρίτης (εάν δεν καταπέσει στο CAS) επιβάλλει στη... βασίλισσα των μεταγραφών, την ομάδα των "galacticos", και στον πρόεδρο που επεδίωκε κάθε καλοκαίρι να αγοράζει έναν κάτοχο (ή εν δυνάμει κάτοχο) "Χρυσής Μπάλας", να παραμείνει με το ίδιο ρόστερ για 1,5 χρόνο από σήμερα.

Η απαγόρευση εγγραφής νέων παικτών στις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους ουσιαστικά αποτρέπει όχι την απόκτηση καινούργιων ποδοσφαιριστών, αλλά τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν από τους "μερένγκες" μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.

Το έμψυχο δυναμικό της πρώτης ομάδας αυτήν τη στιγμή απαρτίζεται από 25 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι τρεις τερματοφύλακες, οκτώ αμυντικοί, οκτώ μέσοι και έξι επιθετικοί/εξτρέμ.

Οι δυνατότητες του συγκεκριμένου ρόστερ έγιναν ορατές την περσινή σεζόν, όταν παρά την αλλαγή προπονητή μεσούσης της περιόδου, έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του Champions League κι εν τέλει διεκδίκησαν το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος.

Εξάλλου, ακόμα και ο Φλορεντίνο Πέρεθ άφησε κατά μέρους τις παράλογες σπατάλες περασμένων ετών και διεκδίκησε μόνο τον Πολ Πογκμπά φέτος το καλοκαίρι (και αυτόν με λογικά ποσά, γι' αυτό και τον έχασε), παρότι γνώριζε ότι κρεμόταν πάνω από το "Σαντιάγο Μπερναμπέου" η "δαμόκλειος σπάθη" της FIFA.

Η ολοκλήρωση της καλοκαιρινής μεταγραφικής σεζόν βρήκε τον Ζινεντίν Ζιντάν να ενισχύεται μόνο με επιστροφές. Ο πολυσύνθετος και ταλαντούχος 21χρονος Μάρκο Ασένσιο, ο αναπληρωματικός μπακ Φάμπιο Κοεντράο και ο Βραζιλιάνος μέσος Λούκας Σίλβα επέστρεψαν από δανεισμούς, ο 23χρονος επιθετικός Μαριάνο Ντίας προωθήθηκε από την Καστίγια και φυσικά ο Άλβαρο Μοράτα γύρισε έναντι 30.000.000 ευρώ στην ισπανική πρωτεύουσα μετά από δύο παραγωγικά χρόνια στη Γιουβέντους.

Ήδη ο Ασένσιο τα πηγαίνει περίφημα στη θέση του τραυματία Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ ο Μαριάνο κάνει εμφανίσεις ως αλλαγή. Κοεντράο και Σίλβα δεν προορίζονται για βασικοί και συμπληρώνουν τον πάγκο, ενώ ο Μοράτα προς το παρόν αντικαθιστά τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος πιθανότατα να ξαναπάρει φανέλα βασικού όταν επιστρέψει στην απαιτούμενη φυσική κατάσταση.

Ρεάλ Μαδρίτης 2015-2016

Πώς θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης μετά από την τιμωρία

Η επιβάρυνση του Ρονάλντο

Το πραγματικό πρόβλημα που προκύπτει από την τιμωρία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ηλικία που θα έχει σε 1,5 χρόνο το πιο ακριβό ρόστερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Τη δεδομένη στιγμή, οι Μαδριλένοι διαθέτουν το δέκατο πιο ηλικιωμένο ρόστερ στην Primera Division με μέσο όρο ηλικίας 26,5 έτη.

Μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου 2018 μεσολαβούν αρκετοί μήνες και ως εκ τούτου, οι συγκεκριμένοι 25 παίκτες της Ρεάλ καλούνται να βγάλουν δίχως πρόσθετη βοήθεια το καταπονητικό πρόγραμμα της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Ορισμένοι εξ αυτών θα είναι... επιβαρυμένοι με πάνω από 100 παιχνίδια και σε συνδυασμό με την ηλικία τους, δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Ένας εξ αυτών είναι και ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος οφείλει μεγάλο μέρος του παιχνιδιού και των τερμάτων του στη φυσική κατάσταση.

Τον Ιανουάριο του 2018 θα είναι 33 ετών παρά έναν μήνα και ήδη ο τραυματισμός που τον έχει θέσει εκτός από τον τελικό του Euro 2016 αποδεικνύει ότι ακόμα κι ο πιο γυμνασμένος παίκτης του κόσμου μπορεί να ταλαιπωρηθεί αρκετά από ένα (φαινομενικά) απλό πρόβλημα.

Την περσινή σεζόν, το μυικό και σκελετικό σύστημα του Πορτογάλου "άντεξε" 48 αγώνες ή 4.293 λεπτά σε πρωτάθλημα και Champions League με τη φανέλα της Ρεάλ, καθώς και δώδεκα αγώνες (911 λεπτά) με το εθνόσημο στο στήθος. Οι συγκεκριμένοι αριθμοί μοιάζουν αδιανόητοι σε αυτό το επίπεδο για ένα κορμί 33 ετών, που πιθανώς να έχει ταλαιπωρηθεί και από περαιτέρω τραυματισμούς.

"Άδεια" στα στόπερ

Ακόμα κι αν ο Ρονάλντο αντέξει να παίζει σε φουλ ρυθμούς χωρίς να αντικαθίσταται (κάτι που επιβάλει και ο ίδιος), αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει πράξη με τον Πέπε. Την περσινή σεζόν, ο 33χρονος πολιτογραφημένος Πορτογάλος μοιράστηκε συμμετοχές με τον Σέρχιο Ράμος και τον Ραφαέλ Βαράν, κυρίως λόγω τραυματισμών των δύο τελευταίων.

Στα μέσα της σεζόν 2017-2018, ο Πέπε θα βρίσκεται έναν μήνα πριν από τα 35α γενέθλιά του, με συνέπεια να μην είναι σε θέση να προσφέρει στο υψηλό επίπεδο που θα βρίσκεται η Ρεάλ. Ο έτερος αναπληρωματικός στόπερ, προϊόν της ακαδημίας, Νάτσο Φερνάντεθ, στα 26 του δεν έχει πείσει ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όποτε κληθεί, με συνέπεια ο Ζιντάν να πρέπει να βγάλει τις επόμενες δύο σεζόν με δύο στόπερ υψηλού επιπέδου.

Ρεάλ Μαδρίτης 2017-2018

Πώς θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης μετά από την τιμωρία

Αλλαγές στο κέντρο

Το τρίτο μεγάλο "αγκάθι" της Ρεάλ 2017-2018 αφορά στον κορυφαίο μέσο του συλλόγου τα τελευταία δύο χρόνια, Λούκα Μόντριτς. Ο Κροάτης είναι ήδη 30 ετών και επιρρεπής σε τραυματισμούς πάσης φύσεως, με συνέπεια η καλή φυσική κατάστασή του σε 1,5 χρόνο να τίθεται εν αμφιβόλω. Στην προκειμένη περίπτωση, πάντως, η Ρεάλ έχει φροντίσει να έχει αντικαταστάτη, ο οποίος ενδέχεται να φορά τη φανέλα του βασικού όταν λήξει η απαγόρευση.

Ο λόγος για τον Ματέο Κόβατσιτς, τον 22χρονο αναπληρωματικό του Μόντριτς και στην εθνική Κροατίας, ο οποίος αναζητά εναγωνίως θέση στη βασική ενδεκάδα από τον Αύγουστο του 2015, όταν αποκτήθηκε από την Ίντερ έναντι 31.000.000.

Εξάλλου, στο ρόστερ υπάρχουν πάντα οι Ίσκο και Χάμες Ροντρίγκες, δύο ποδοσφαιριστές πιο επιθετικοί, οι οποίοι όμως μπορούν να καλύψουν το κενό του Μόντριτς (όπως πράττουν όταν είναι τραυματίας) είτε με μετατόπιση του Τόνι Κρόος πιο πίσω και παίρνοντας τη θέση του Γερμανού είτε με αλλαγή συστήματος.

Πληρότητα στις άλλες γραμμές

Στις υπόλοιπες θέσεις, η εικόνα είναι πιο ενθαρρυντική για τον Ζιντάν. Στο τέρμα, οι δύο 29χρονοι Κέιλορ Νάβας και Κίκο Κασίγια, λόγω και θέσης, δεν θα έχουν πρόβλημα σε 18 μήνες από τώρα, ενώ και οι Ντάνι Καρβαχάλ και Μαρσέλο είναι μικροί για να μην αντέξει το κορμί τους τις επελάσεις στις πτέρυγες, αν και οι αντικαταστάτες τους δεν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Στα αμυντικά χαφ, η μορφή του 24χρονου Καζεμίρο είχε αρχίσει να δεσπόζει από πέρυσι και στα επόμενα χρόνια αναμένεται να κάνει δική του τη θέση, ενώ και ούτο ο Κρόος αντιμετωπίζει πρόβλημα, όντας μόλις 26 ετών.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ διαθέτει εξαιρετική σωματοδομή και φυσική κατάσταση και έχοντας αφήσει πίσω μία περίοδο συνεχών τραυματισμών, δύσκολα θα επηρεαστεί από τα σερί παιχνίδια του επόμενου 18μηνου. Τέλος, για την κορυφή της επίθεσης, ο 28χρονος Μπενζεμά ήδη δίνει μάχη με τον 23χρονο Μοράτα και σε περίπτωση που πέσει η απόδοσή του, η Ρεάλ θα έχει στις τάξεις της έναν αντικαταστάτη υψηλού επιπέδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Βαριά η "καμπάνα" για Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο
TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ