ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πρώτη στις χορηγίες η Ρεάλ Μαδρίτης

Πρώτη στις χορηγίες η Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Adidas διάρκειας 10 ετών με την ισπανική ομάδα να κερδίζει 140.000.000 ευρώ τον χρόνο, όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Marca", η νέα συμφωνία της Adidas με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι διάρκειας 10 ετών και θα αποφέρει στην ισπανική ομάδα 140.000.000 ευρώ τον χρόνο, κάνοντάς την εμφάνιση των "μερένγκες" την ακριβότερη στον κόσμο.

H Adidas σε κάθε συμφωνία της ακολουθεί μια τακτική, να είναι μεγάλης διάρκειας τα συμβόλαια που υπογράφει και φυσικά, όντας ένας κολοσσός αθλητικών ειδών, φροντίζει να ανταμείβει τις ομάδες με τις οποίες συμφωνεί με μεγάλα ποσά.

Έτσι έγινε και στην περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς με 140.000.000 το χρόνο σε ένα συμβόλαιο διάρκειας 10 ετών είναι η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στην ιστορία του ποδοσφαίρου ξεπερνώντας κατά πολλά εκατομμύρια τη δεύτερη.

Πρώτη στις χορηγίες η Ρεάλ Μαδρίτης

Λίγο καιρό πριν η "Deloitte" είχε γνωστοποιήσει πως στην πρώτη θέση της λίστας των ομάδων με τα μεγαλύτερα έσοδα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και με τη νέα της συμφωνία θα "φουσκώσει" ακόμα περισσότερο τα ταμεία της.

Μέχρι πρότινος, η μεγαλύτερη συμφωνία ήταν αυτή ανάμεσα στην γερμανική εταιρία και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία θα απέφερε 988.440.000 ευρώ στην αγγλική ομάδα στα 10 έτη που θα είχε διάρκεια το συμβόλαιο ανάμεσα στις δυο πλευρές. Για χάρη της Adidas η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέκοψε τη συνεργασία με τη Nike η οποία "κρατούσε" από το 2003.

Η τρίτη μεγαλύτερη συμφωνία είναι αυτή της Μπάγερν Μονάχου με την Adidas και πάλι, η οποία έσπευσε να ανανεώσει το συμβόλαιό της με την εταιρία αθλητικών ειδών 5 χρόνια πριν εκπνεύσει η παρούσα συμφωνία. Εκτός από τα 5 του παρόντος συμβολαίου, η Μπάγερν συμφώνησε για άλλα δέκα που θα της αποφέρουν 850.000.000 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί πως η Adidas κατέχει το 8.33% των μετοχών της Μπάγερν.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ