ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ποτέ πρωτάθλημα στο... -8!

Ποτέ πρωτάθλημα στο... -8!

Η Ρεάλ βρέθηκε από την 3η αγωνιστική στριμωγμένη στα σχοινιά και καλείται να αλλάξει την ιστορία, καθώς δεν έχει πάρει ποτέ πρωτάθλημα έχοντας μείνει 8 πόντους πίσω από την κορυφή. Διαβάστε αναλυτικά.

Η (κακή) αρχή για τη Ρεάλ έγινε με τη Βαλένθια, ακολούθησε η Χετάφε, ενώ το τριτο και φαρμακερό χτύπημα ήρθε από τη Σεβίλλη το βράδυ του Σαββάτου.

Σύνολο οκτώ χαμένοι βαθμοί για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο μετά από μόλις τρεις αγωνιστικές στην Πριμέρα Ντιβισιόν, με την Μπαρτσελόνα του Τίτο Βιλανόβα από την άλλη πλευρά να έχει κάνει το "4Χ4" και τη διαφορά των Μαδριλένων από την κορυφή να είναι οκτώ πόντοι.

Ποτέ πρωτάθλημα στο... -8!

Για όσους μάλιστα πουν -απολύτως φυσιολογικά- ότι έχει πολύ... ψωμί ακόμα μέχρι το φινάλε μιας που το πρωτάθλημα παίζεται σε 38 αγωνιστικές, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους και μία εντυπωσιακή παράδοση, σύμφωνα με την οποία η "βασίλισσα" δεν έχει κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα καλύπτοντας διαφορά οκτώ πόντων από τον πρωτοπόρο!

Η πιο εντυπωσιακή ανατροπή στην οποία έχει πρωταγωνιστήσει η Ρεάλ ήταν το 2002-03, όταν πήρε το πρωτάθλημα αν και βρέθηκε στο -7 από την κορυφή, ενώ όταν βρέθηκε κάποια στιγμή στο -8 είχε ένα παιχνίδι λιγότερο (με Ρεάλ Σοσιεδάδ).

Ποτέ πρωτάθλημα στο... -8!

Αξίζει πλέον να σημειωθεί πως την περυσινή σεζόν όπου αναδείχτηκε πρωταθλήτρια, χρειάστηκε να φτάσουμε στις 10 Δεκεμβρίου για να χάσει οκτώ πόντους, ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Μουρίνιο γνωρίζει τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες σε επίσημα ματς (Μπαρτσελόνα, Χετάφε, Σεβίλλη).

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να πάρει πρωτάθλημα όντας επικεφαλής της βαθμολογίας από την πρώτη μέχρι την τελευταία αγωνιστική, κάτι που συνέβη για τελευταία φορά το 1987-88 (πρωταθλήτρια η Ρεάλ).

Επιπλέον, σε αντίθεση με τη Ρεάλ, έχει καταφέρει να πάρει πρωτάθλημα αν και βρέθηκε οκτώ πόντους πίσω στη βαθμολογία.

Ποτέ πρωτάθλημα στο... -8!

Αυτό έγινε τη σεζόν 1991-92, με τη Ρεάλ Μαδρίτης του Ράντομιρ Άντιτς να βρίσκεται 8 πόντους μπροστά από τη Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ την 14η αγωνιστική (26 πόντοι έναντι 18, όταν το βαθμολογικό σύστημα ήταν 2-1-0) αλλά τους "μπλαουγκράνα" να κάνουν την ανατροπή και τελικά να κόβουν πρώτοι το νήμα στο φινάλε της σεζόν.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ