ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πέρεθ: "Ο Ρονάλντο θα συνεχίσει να είναι παίκτης της Ρεάλ"

Real Madrid's Cristiano Ronaldo, right, poses with the club's President Florentino Perez after signing a new contract at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Monday, Nov. 7, 2016. Real Madrid have extend Ronaldo's contract until June 2021, when the three-time world player of the year will be 36. Financial details were not released, although the star forward is expected to remain the team's top-paid player. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo, right, poses with the club's President Florentino Perez after signing a new contract at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Monday, Nov. 7, 2016. Real Madrid have extend Ronaldo's contract until June 2021, when the three-time world player of the year will be 36. Financial details were not released, although the star forward is expected to remain the team's top-paid player. (AP Photo/Paul White) AP

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ στήριξε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και υπογράμμισε ότι ο Πορτογάλος δεν πρόκειται να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης και πως δεν έκλεψε το ισπανικό κράτος.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, μετά από τη νέα εκλογή του στη θέση του διοικητικού ηγέτη των πρωταθλητών Ισπανίας, Ευρώπης και κόσμου, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα " Marca", μεγάλο μέρος της οποίας αναλώθηκε στο ζήτημα που ξέσπασε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Ισπανός μεγαλοεργολάβος υποστήριξε ότι ο σύλλογος βρίσκεται πίσω από τον Πορτογάλο επιθετικό και τον στηρίζει με κάθε μέσο στο ζήτημα των κατηγοριών περί φοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι όλα μπορεί να οφείλονται στη διαφορετική νομοθεσία από την Αγγλία.

Όσο για το ενδεχόμενο πώλησής του, ο Πέρεθ υποστήριξε ότι ακόμα δεν ξέρει τις προθέσεις του Ρονάλντο, αφού δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα μαζί του λόγω του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών και ότι αυτό σημαίνει πως ισχύει το συμβόλαιό του.

Ρωτήθηκε, μάλιστα, και για κάποιες αποδοκιμασίες που ενόχλησαν τον αρχισκόρερ του συλλόγου μέσα στη σεζόν, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να τις εξαλείψει.

ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ξαφνικά, εμφανίζεται η ιστορία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τη δυσφορία του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Υπάρχει λύση;

"Σχεδιάζω να του μιλήσω μια μέρα. Δεν του έχω μιλήσει ακόμα. Δεν θέλουμε να του αποσπάσουμε την προσοχή από την εθνική ομάδα. Δεν ξέρω πια τι έχουν γράψει κάποιοι ή τι έχουν πει. Νομίζω ότι αυτή η κατάσταση είναι η χειρότερη στην οποία έχει βρεθεί ο Κριστιάνο και συμφωνώ μαζί του. Μερικά ΜΜΕ έχουν παρουσιάσει μία εικόνα του, λίγο πολύ ως εγκληματία και κάνοντάς το αυτό σε έναν άνθρωπο με το δικό του επαγγελματικό πρεστίζ και τη δική του ειλικρίνεια, δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί. Το τεκμήριο της αθωότητας δεν λήφθηκε υπόψιν".

Εάν ο εκνευρισμός και η δυσφορία είναι 100% αυθεντική, τι στάση θα κρατήσει ο σύλλογος;

"Όλα στη ζωή μπορούν να συζητηθούν και να επιλυθούν με τον διάλογο. Πάντοτε είχα πολύ καλή γνώμη για τον Κριστιάνο και θα δούμε πού θα καταλήξει αυτό. Για να μην παρεξηγήσει κάποιος τον σύλλογο και τον παίκτη, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εκπληρώνουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις μας και έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη ότι ο Ρονάλντο έχει κάθε πρόθεση να εκπληρώσει τις δικές του".

"Δεν γνωρίζω το πρόβλημα με τον φόρο του, αλλά μιλήσαμε με τη δικηγορική εταιρία του και μπορούμε να πούμε πως όταν έπαιζε στην Premier League, είχε εταιρία για την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του, που είναι το ίδιο που συμβαίνει και εδώ. Ο παίκτης, σίγουρα, ποτέ δεν απέκρυψε εισόδημα από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων εικόνας και δήλωσε το εισόδημά του. Δεν υπήρξε καμία απόκρυψη. Δεν ξέρω εάν υπάρχουν μη συμβατές πρακτικές για τις δύο χώρες, αλλά εάν υπάρχουν, το θέμα θα τελειώσει στο δικαστήριο. Από εκείνο το σημείο μέχρι να τον παρουσιάζουν ως εγκληματία δεν είναι φυσιολογικό Μερικά ΜΜΕ δεν αντεπεξήλθαν στις περιστάσεις".

Εάν καταφτάσει μία πρόταση για εκείνον, τι θα κάνει η Ρεάλ;

"Καμία πρόταση δεν έχει έρθει και αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο Ρονάλντο είναι παίκτης της Ρεάλ και θα συνεχίσει να είναι. Όπως και όλοι οι άλλοι. Δεν υπάρχει πρόταση".

Τι πιστεύετε για τα σφυρίγματα που ακούγονται κάποιες φορές στο "Μπερναμπέου";

"Αυτό είναι διαφορετικό θέμα. Το να αποδοκιμάζεσαι από μία μικρή ομάδα φιλάθλων, μοιάζει άσχημο, τόσο για τον Ρονάλντο όσο και για τον οποιονδήποτε. Εάν έχουμε αίσθημα συλλογικότητας, ότι οι παίκτες είναι δικοί μας και μέρος της οικογένειάς μας, δεν είναι φυσιολογικό να αποδοκιμάζονται από κάποιον. Δεν είναι φυσιολογικό να σφυρίζεις κάποιον στην οικογένειά σου".

"Θα εργαστώ ώστε να μην συμβεί ξανά, επειδή, επιπροσθέτως, πρόκειται για ένα μικρό σύνολο. Άλλο πράγμα οι απαιτήσεις, που είναι καλό γιατί όλοι θέλουμε περισσότερα. Δεν είναι φυσιολογικό να πετάς πέτρες στη δική σου οροφή. Άλλα ΜΜΕ και άλλες ομάδες ευνοούνται όταν το κάνουμε αυτό εμείς. Το ξέρει και το ξέρω. Ζήτησε να μην τιμωρείται. Το έχω πει κι εγώ αυτό και είναι κάτι που γίνεται, αλλά νομίζω ότι έχει πληγωθεί πιο πολύ, επειδή τον θεωρούν εγκληματία, ένα άτομο που έχει κάνει πολλά για το ποδόσφαιρο, για τη Ρεάλ, για όλα. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. Ορισμένοι ξεπέρασαν τα όρια στις προσπάθειές τους να πληγώσουν τη Ρεάλ".

Θα επιλυθεί το ζήτημα σύντομα;

"Ο τελικός του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών είναι την Κυριακή της επόμενης εβδομάδας και είμαστε στον Ιούνιο. Δεν έχει πει τίποτα και αυτό συζητιέται επειδή ένας ενδιάμεσος είπε ότι θέλει να φύγει. Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι σκέφτεται. Ζητάω ψυχραιμία και υπομονή".

Photo credits: AP Photo/Paul White

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ