ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πέρεθ: "Κανείς δεν μας είπε πως ο Τσέρισεβ ήταν τιμωρημένος"

Πέρεθ: "Κανείς δεν μας είπε πως ο Τσέρισεβ ήταν τιμωρημένος"

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ υποστήριξε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί από το Copa del Rey η Ρεάλ καθώς ούτε η ομοσπονδία ούτε η Βιγιαρεάλ την είχαν ενημερώσει για την τιμωρία του Τσέρισεβ και ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση τιμωρίας οι Μαδριλένοι θα καταθέσουν έφεση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κινδυνεύει με έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό από το Κύπελλο Ισπανίας στα χαρτιά από τη στιγμή που χρησιμοποίησε κόντρα στην Κάντιθ τον Ντενίς Τσέρισεβ, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής (είχε συμπληρώσει κάρτες πέρυσι με τη Βιγιαρεάλ) και πλέον όλοι περιμένουν να δουν την απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας για το μέλλον του ζευγαριού.

Η Κάντιθ από την πλευρά της έχει ήδη υποβάλλει αναφορά στην ομοσπονδία για αντικανονική συμμετοχή του Τσέρισεβ στην αναμέτρηση, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να τοποθετείται επίσημα για το θέμα μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (3/12) ο Φλορεντίνο Πέρεθ.

Μέσως αυτής, ο πρόεδρος των δεκάκις πρωταθλητών Ευρώπης θέλησε να καταστήσει σαφές πως κανείς στο σύλλογο δεν είχε ενημερωθεί για την τιμωρία του παίκτη από τα αρμόδια όργανα και υποστήριξε πως ακόμα και αν τιμωρηθεί η Ρεάλ θα προσπαθήσει να ανατρέψει την απόφαση, θεωρώντας πως έχει το δίκαιο με το μέρος της.

"Καλό βράδυ σε όλους και καλωσήρθατε πάλι στο Bernabéu", ήταν τα πρώτα λόγια του Φλορεντίνο Πέρεθ (ο οποίος μόλις την περασμένη βδομάδα είχε δώσει συνέντευξη Τύπου, για να δείξει τη στήριξή του στον Ράφα Μπενίτεθ μετά τη συντριβή της Ρεάλ από τη Μπαρτσελόνα), για να δηλώσει στη συνέχεια:

Πέρεθ: "Κανείς δεν μας είπε πως ο Τσέρισεβ ήταν τιμωρημένος"

"Η τιμωρία δεν μπορεί να εφαρμοστεί επειδή ο παίκτης μας, ο Τσέρισεβ, δεν είχε ειδοποιηθεί. Ουδείς μας είχε πει πως ο Τσέρισεβ ήταν τιμωρημένος, ούτε η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF), ούτε η Βιγιαρεάλ.

Εάν ο σύλλογος και ο ποδοσφαιριστής δεν γνωρίζουν πως είναι τιμωρημένος, η ποινή είναι μη εφαρμόσιμη. Η ισπανική ομοσπονδία λέει πως μας έχουν ενημερώσει νωρίτερα μέσα στη σεζόν αλλά δεν έχουμε λάβει κάτι από αυτούς, το γνωρίζουν αυτό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν χρησιμοποίησε έναν παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε το δίκαιο και θα καταθέσουμε έφεση σε περίπτωση που τιμωρηθούμε για τη χρησιμοποίηση του Ντενίς Τσέρισεβ στο Copa del Rey.

Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που ενήργησε απρόσεκτα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα κερδίσουμε στην υπόθεση του Τσέρισεβ και στο Copa del Rey. Αν διαβάσουν προσεκτικά το άρθρο 41, θα δουν πως δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή τιμωρία".

Πέρεθ: "Κανείς δεν μας είπε πως ο Τσέρισεβ ήταν τιμωρημένος"

Ο ισχυρός άνδρας των "μερένγκες" αποκάλυψε επίσης πως ο Ράφα Μπενίτεθ επέμενε να τσεκάρει η Ρεάλ το αν οι παίκτες είχαν δικαίωμα συμμετοχής, επειδή είχαν κληθεί αρκετοί από την δεύτερη ομάδα της Ρεάλ (Καστίγια), ενώ σε ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζουν στον σύλλογο αυτή την κατάσταση ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής:

"Φυσικά και είμαστε όλοι στενοχωρημένοι. Αντιμετωπίζουμε μία λυπηρή κατάσταση που δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Είμαστε θυμωμένοι όμως γιατί από την πλευρά μας δεν κάναμε άσχημους χειρισμούς".

Φυσικά και δεν μπορούσε να αποφύγει ερώτηση αναφορικά με το μέλλον του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να απαντάει: "Ο Ζιντάν επόμενος προπονητής μας; Εάν συμβεί αυτό θα ήταν κάτι πολύ ωραίο. Όμως προπονητής μας τώρα είναι ο Μπενίτεθ".

Σημειώνεται πως η απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας αναφορικά με το αν θα τιμωρηθεί ή όχι η Ρεάλ με αποκλεισμό από τη συνέχεια του Copa del Rey θα ανακοινωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, μεταξύ 13:30 και 14:00 ώρα Ελλάδας.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ