ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Οι πέντε λόγοι που η Ρεάλ θέλει να πουλήσει τον Μπέιλ

Real Madrid's Gareth Bale runs into position during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Villarreal at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Jan. 13, 2018. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Gareth Bale runs into position during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Villarreal at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Jan. 13, 2018. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

H "Marca" αποκαλύπτει τους πέντε λόγους πίσω απ' την απόφαση των διοικούντων τη Ρεάλ Μαδρίτης να πωλήσουν τον Γκάρεθ Μπέιλ το προσεχές καλοκαίρι.

Το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς, όπως φαίνεται, θα υπάρξουν αρκετές αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών, ύστερα απ' την αποτυχία της ομάδας να φανεί ανταγωνιστική την εφετινή σεζόν και στις τρεις διοργανώσεις (La Liga, Copa del Rey, Champions League).

Στο πρωτάθλημα, οι "μερένγκες" βρίσκονται στο -14 απ' την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, στο Κύπελλο αποκλείστηκαν στα προημιτελικά απ' τη Λεγκανές, ενώ η μοναδική διοργάνωση που παραμένουν ζωντανοί είναι το Champions League, έχοντας επικρατήσει 3-1 της Παρί Σεν Ζερμέν στον πρώτο αγώνα για τη φάση των 16.

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στη "μαύρη λίστα" των διοικούντων την ομάδα, ειδικά σε περίπτωση που παραμένει ο Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο και μετά το καλοκαίρι, είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός σούπερ σταρ δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα την εφετινή σεζόν, με αποτέλεσμα να μετράει αντίστροφα για την αποχώρηση απ' το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου".

Μάλιστα, η " Marca" αποκαλύπτει τους πέντε λόγους που ο Μπέιλ έχει μπει στην transfer list της Ρεάλ.

1. Ολοκλήρωση ενός κύκλου: Όπως προείπαμε, στη Ρεάλ θεωρούν πως το προσεχές καλοκαίρι ολοκληρώνεται ένας κύκλος και θα υπάρξουν αρκετές αποχωρήσεις παικτών. Το πρώτο "θύμα" θα είναι ο Μπέιλ, αφού, σε συνδυασμό με την εξαιρετική παρουσία του Μάρκο Ασένσιο, ο Ουαλός θεωρείται περιττός.

2. Αδιάφορος. Οι άνθρωποι της Ρεάλ "χρεώνουν" στον 28χρονο μεσοεπιθετικό πως δείχνει απαθής κατά τη διάρκεια των αγώνων, με αποτέλεσμα να μη βοηθάει την ομάδα. Παρά τις προσπάθειες του Ζινεντίν Ζιντάν να τον επαναφέρει σιγά-σιγά στην αρχική ενδεκάδα, ο Ουαλός εμφανίζεται έξω απ' τα νερά του.

3. Οι τραυματισμοί. Δεν είναι μυστικό πως ο Μπέιλ ταλαιπωρείται συχνά από προβλήματα τραυματισμού, τα οποία τον αφήνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης. Η "Marca" αναφέρει πως ο Ουαλός έχει υποστεί συνολικά 25 τραυματισμούς, εκ των οποίων οι τρεις την εφετινή σεζόν.

4. Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Οι Μαδριλένοι απέκτησαν τον Μπέιλ το καλοκαίρι του 2013 με το ποσό-ρεκόρ εκείνη την εποχή των 101.000.000 ευρώ, πιστεύοντας πως βρήκαν στο πρόσωπό του τον ιδανικό διάδοχο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στην περίπτωσή του, οι "μερένγκες" έβλεπαν τον ποδοσφαιριστή που θα σπάσει το δίπολο των Ρονάλντο-Μέσι όσον αφορά στις "Χρυσές Μπάλες".

5. Μεταπωλητική αξία. Ο τελευταίος κι ίσως σημαντικότερος λόγος, είναι το γεγονός πως ο Μπέιλ βρίσκεται σε μία καλή -ποδοσφαιρικά- ηλικία, διατηρώντας υψηλή μεταπωλητική αξία. Τον προσεχή Ιούλη θα κλείσει τα 29 χρόνια του και είναι ικανός να φέρει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία του συλλόγου. Άλλωστε, είναι γνωστό πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι διατεθειμένη να προσφέρει έως και 100.000.000 ευρώ για να τον κάνει "δικό" της.

Photo Credits: AP Photo/Paul White

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ