ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο Πέρεθ δίνει μπόνους 40.000.000 ευρώ για νταμπλ της Ρεάλ

Real Madrid's headcoach Zinedine Zidane, right, is embraced by Real president Florentino Perez at the end of the Champions League final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, May 28, 2016.  (AP Photo/Manu Fernandez)
Real Madrid's headcoach Zinedine Zidane, right, is embraced by Real president Florentino Perez at the end of the Champions League final soccer match between Real Madrid and Atletico Madrid at the San Siro stadium in Milan, Italy, Saturday, May 28, 2016. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ υποσχέθηκε πριμ 40.000.000 ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης Champions League και πρωταθλήματος από τη Ρεάλ και οι παίκτες ζήτησαν και κάτι παραπάνω!

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ υποσχέθηκε ένα αδιανόητο μπόνους σε περίπτωση που η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτήσει το πρωτάθλημα Ισπανίας και το Champions League, κάτι που συνέβη τελευταία φορά πριν από εξήντα χρόνια.

Ήταν η σεζόν 1957-1958 όταν οι "μερένγκες" επικρατούσαν 3-2 της Μίλαν στην παράταση για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, φτάνοντας στην τρίτη σερί κατάκτηση, ενώ παράλληλα είχαν πανηγυρίσει και το εγχώριο πρωτάθλημα. Έκτοτε ακολούθησαν ακόμα εννέα κατακτήσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αλλά καμία δεν συνδυάστηκε με πρωτάθλημα.

Όπως αποκαλύπτει η μαδριλένικη " AS", ο πρόεδρος της Ρεάλ έχει υποσχεθεί συνολικό πριμ σε όλα τα στελέχη της πρώτης ομάδας που θα αγγίζει τα 40.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι 24 ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας θα εισπράξουν τα 36.000.000 ευρώ εξ αυτών, ο προπονητής Ζινεντίν Ζιντάν θα εισπράξει 2.000.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 2.000.000 ευρώ θα μοιραστούν μεταξύ του προπονητικού επιτελείου, των έντεκα ποδοσφαιριστών των ακαδημιών που περιλαμβάνονται στη Λίστα Β του ρόστερ που έχει δηλωθεί στη διοργάνωση και των υπολοίπων υπαλλήλων της πρώτης ομάδας (πχ. φυσιοθεραπευτές, φροντιστές, γιατροί κλπ.). Μάλιστα, ο Πέρεθ έχει υποσχεθεί ακόμα και οι υπάλληλοι που εργάζονται για τον οργανισμό της Ρεάλ να πάρουν έναν μισθό παραπάνω σε περίπτωση νταμπλ.

Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Το χρόνιο πρόβλημα της Μπαρτσελόνα των τελευταίων ετών στα οποία μονοπωλούσε τους εγχώριους και διεθνείς τίτλους ήταν τα πριμ, τα οποία στο τέλος κάθε οικονομικού έτους αντιπροσώπευαν ένα τεράστιο μέρος του μισθολογικού κόστους.

Σε περίπτωση νταμπλ, το ίδιο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσει και η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από τις υποσχέσεις του Πέρεθ. Μάλιστα, οι "μερένγκες" απευθύνθηκαν αρχικά σε ασφαλιστικές εταιρίες ώστε να καλύψουν το κόστος σε περίπτωση που ο σύλλογος κατακτήσει και τα δύο τρόπαια, ωστόσο καμία εξ αυτών δεν ανέλαβε το ρίσκο.

Σε περίπτωση που η Ρεάλ κατακτήσει το Champions League θα εισπράξει τουλάχιστον 32.200.000 ευρώ σε πριμ από την UEFA με βάση τις αγωνιστικές επιδόσεις της, ενώ περίμένει ακόμα περίπου 20.000.000 ευρώ από το market pool.

Εκτός αυτών, ο ίδιος ο Πέρεθ γέμισε τις τσέπες του με 18.000.000 ευρώ μόλις τον περασμένο μήνα, μετά από την αύξηση της τιμής της μετοχής στην "Grupo ACS", η οποία άγγιξε τα 34 ευρώ ανά μετοχή. Αυτή η μεταβολή οδήγησε την εταιρία να δώσει μερίσματα 210.000.000 ευρώ στους 60 βασικούς μετόχους της.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΡΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ

Το χρηματικό αντάλλαγμα δεν είναι αρκετό για τον Σέρχιο Ράμος, τον αρχηγό της Ρεάλ ο οποίος μαζί με τους Μαρσέλο και Κριστιάνο Ρονάλντο ηγούνται των συζητήσεων για τα πριμ της ομάδας.

Ο Ισπανός στόπερ έχει μιλήσει ήδη με τον Πέρεθ και διαπραγματεύεται τη δημιουργία επετειακών πολυτελών ρολογιών για το νταμπλ. Μάλιστα, η ιδέα έχει φτάσει ήδη στον Χοσέ Ιγνάθιο Σάντσεθ Γκαλάν, πρόεδρο της "Iberdrola", μιας κορυφαίας επιχειρησης παρασκευής ρολογιών στην Ισπανία.

Η "Iberdrola" ήταν η εταιρία που υλοποίησε μία αντίστοιχη ιδέα το 2010, όταν η εθνική Ισπανίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, με τον Πέρεθ να είναι κατ' αρχάς θετικός σε αυτήν την προοπτική.

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ