ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο Ντούντεκ αποκαλύπτει τον καυγά Μουρίνιο - Ρονάλντο μετά από ματς με την Μπαρτσελόνα

Real Madrid's goalkeeper Jerzy Dudek from Poland, left is consoled by Cristiano Ronaldo from Portugal as he leaves the pitch injured during a Group G Champions League soccer match against Auxerre at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday Dec. 8, 2010. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's goalkeeper Jerzy Dudek from Poland, left is consoled by Cristiano Ronaldo from Portugal as he leaves the pitch injured during a Group G Champions League soccer match against Auxerre at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Wednesday Dec. 8, 2010. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Ο Γέρζι Ντούντεκ, μέσα απ' την αυτοβιογραφία του, προχωρά σε σημαντικές αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης. Η κόντρα του Ρονάλντο με τον Μουρίνιο, η "ωρολογιακή βόμβα" Καρίμ Μπενζεμά, η κακή επιρροή Λασανά Ντιαρά και ο Ζινεντίν Ζιντάν που λειτουργούσε ως προπονητής.

O Γέρζι Ντούντεκ πραγματοποίησε μία αξιόλογη καριέρα με τη φανέλα της Λίβερπουλ, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Champions League το 2005, όπου ήταν εκ των πρωταγωνιστών, αποκρούοντας το τελευταίο πέναλτι του Αντρέι Σεβτσένκο.

Στη συνέχεια και συγκεκριμένα απ' το 2007 έως το 2011 αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ως μπακ απ του Ίκερ Κασίγιας. Μπορεί την τετραετία που φόρεσε τη φανέλα των Μαδριλένων να κατέγραψε μόλις 12 συμμετοχές, όμως μέσα απ' την αυτοβιογραφία του " Jerzy Dudek: A Big Pole in Our Goal", μέρος της οποίας προδημοσιεύει η "Liverpool Echo", προχωρά σε σημαντικές αποκαλύψεις για όσα συνέβαιναν στα αποδυτήρια των "μερένγκες".

Ο Πολωνός παλαίμαχος τερματοφύλακας αποκαλύπτει θερμό επεισόδιο του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Ζοζέ Μουρίνιο μετά από το clasico με την Μπαρτσελόνα, στέκεται στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Πορτογάλου σούπερ σταρ κι υποστηρίζει πως Πολωνός πυγμάχος ήθελε να πλακώσει στο ξύλο τον CR7 επειδή δεν έδωσε αυτόγραφα σε παιδάκια!

Παράλληλα, χαρακτηρίζει "θρύλο" τον Ζινεντίν Ζιντάν και τονίζει πως παρότι ήταν σύμβουλος του Φλορεντίνο Πέρεθ λειτουργούσε περισσότερο ως προπονητής σε κάποιες περιπτώσεις. Επιπλέον, χαρακτηρίζει "ωρολογιακή βόμβα" το δίδυμο Λασανά Ντιάρα - Καρίμ Μπενζεμά, ενώ κάνει ειδική μνεία στον Σέρχιο Ράμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Προφανώς έχετε διαβάσει πολλά γι' αυτόν, αλλά ο Κριστιάνο είναι ένας απ' τους πιο επαγγελματίες παίκτες που θα συναντήσεις ποτέ. Αν η προπόνηση άρχιζε στις 11, θα ήταν εκεί απ' τις 9:15.

Έκανε έξτρα προπόνηση στο γυμναστήριο πριν και μετά το 90λεπτο πρόγραμμα προπόνησης.

Τον παρακολουθούσα για σχεδόν δύο χρονιά και μπορώ να πω πως όλα όσα πέτυχε στον αγωνιστικό χώρο είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Επίσης, συμβολίζει τον μοντέρνο σούπερ σταρ -δεν υπάρχουν πολλοί με ένα brand όπως του CR7- και πολύ γρήγορα έγινε το νούμερο ένα της Ρεάλ.

Ο Κριστιάνο είναι φιλόδοξος. Θέλει να είναι σταρ. Όταν δεν παίρνει μία πάσα όταν θεωρεί πως έπρεπε να την πάρει, τότε τρελαίνεται. Αυτό μερικές φορές τσαντίζει τους υπολοίπους, αλλά το έχουν συνηθίσει. Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του θυμίζουν τον Ραούλ. Ο Ραούλ δεν ήταν χαρούμενος όταν νικούσαμε 3-0 και δεν σκόραρε.

Προτιμούσε μία δύσκολη νίκη με 2-1 κι αυτός να έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Λάτρευε να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, να γίνεται ήρωας, όπως κι ο Κριστιάνο. (Ο Ρονάλντο) ήθελε να σκοράρει με κάθε κόστος και ήταν εγωιστής. Νομίζω πως έβλεπε τους συμπαίκτες του ως βοηθούς που δουλεύουν για να γίνεται ο ίδιος σπουδαίος κι αυτό ενοχλούσε τον προπονητή μας, Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Ρονάλντο αγνόησε τις οδηγίες του Μουρίνιο και υπήρξε καυγάς στα αποδυτήρια

Ο Μουρίνιο δούλεψε μαζί του. Ήξερε, όμως, πως τον ενδιέφερε περισσότερο η προσωπική επιτυχία απ' ό,τι της ομάδας και δεν μπορούσε να το αποδεχθεί. Τον είχε προειδοποιήσει πολλές φορές, ότι προκαλεί τους φιλάθλους και τους συμπαίκτες του με τις χειρονομίες και τις αντιδράσεις του και τον ενημέρωσε πως πρέπει να γίνει πιο ομαδικός. Ο Μουρίνιο προσπαθούσε να πείσει τον Ρονάλντο να σταματήσει να πιστεύει πως ό,τι πετυχαίνει η Ρεάλ είναι εξαιτίας του κι ότι όταν αποτυγχάνει φταίει η υπόλοιπη ομάδα. Όμως του πήρε αρκετό καιρό.

Σε μία αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα, η οδηγία στους τρεις επιθετικούς ήταν να μην υπάρχει πίεση ψηλά, αλλά να επιχειρήσουμε να τους "χτυπήσουμε" στην κόντρα επίθεση. Ο Ρονάλντο τον αγνόησε. Με το που έγινε η σέντρα κινήθηκε προς τον δεξιό μπακ που είχε την μπάλα, πίεσε τους στόπερ και στη συνέχεια τον αριστερό μπακ, αλλά ήταν αδύνατο να τους νικήσει μόνος του. Τότε, γύρισε πίσω στους υπόλοιπους και έκανε μία χειρονομία που έδειχνε πως έπρεπε να πιέσουμε κι οι υπόλοιποι. Το πλήθος άρχισε να αποδοκιμάζει επειδή θεωρούσε πως δεν προσπαθούσαμε όσο εκείνος.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μουρίνιο τον ρώτησε στα αποδυτήρια γιατί αγνόησε τις οδηγίες του. Ο Κριστιάνο είναι ο τύπος του ανθρώπου που δεν φοβάται να πει την άποψή του, με αποτέλεσμα οι δυο τους να έχουν έναν έντονο καυγά, μπροστά σε όλη την ομάδα, όπου εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις στον τομέα της τακτικής.

Αρκετοί απ' τους παίκτες μπήκαν στη συζήτηση και εγώ καθόμουν και σκεφτόμουν πως αν αυτή η κουβέντα είχε γίνει έξι μήνες νωρίτερα τότε θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς η ομάδα που θα κατακτούσε το πρωτάθλημα και το Champions League κι όχι η Μπαρτσελόνα.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo, right, is seen stretching with teammate Jerzy Dudek, left, during a training session at their training camp in Maynooth, Ireland, Tuesday July 14, 2009. Real Madrid is in Ireland for pre-season training and a friendly soccer match against Shamrock Rovers on Monday. (AP Photo/Scott Heppell)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo, right, is seen stretching with teammate Jerzy Dudek, left, during a training session at their training camp in Maynooth, Ireland, Tuesday July 14, 2009. Real Madrid is in Ireland for pre-season training and a friendly soccer match against Shamrock Rovers on Monday. (AP Photo/Scott Heppell) AP

(AP Photo/Scott Heppell)

Πολλές φορές καθόμουν μετά το τέλος της προπόνησης για να βοηθήσω τον Ρονάλντο να βελτιώσει τις εκτελέσεις φάουλ. Προφανώς για να γίνει καλός, θα έπρεπε να νικήσει πρώτα εμένα. Μπορεί να κάνει μία μπάλα να κινείται με διαφορετική τροχιά από οποιονδήποτε άλλο παίκτη.

Υπάρχει ένας λόγος γι' αυτό. Ο Ρονάλντο έχει μικρά πόδια. Έχω αντιμετωπίσει κι άλλους παίκτες που μπορούσαν να χτυπήσουν την μπάλα όπως αυτός, αλλά με λιγότερη δύναμη, και είχαν κι αυτοί μικρά πόδια. Νομίζω το γεγονός πως έχει μικρά πόδια τον βοηθάει να ελέγχει καλύτερα τη δύναμη σε σχέση με άλλους.

Πρέπει, επίσης να πω ότι ο Κριστιάνο είναι το κατάλληλο πρότυπο για τους νεαρούς παίκτες εκτός γηπέδων, αλλά ανησυχεί πολύ για την εικόνα του. Κουρεύει τα μαλλιά του κάθε δύο ημέρες και μπορεί να περάσει πολύ ώρα μπροστά απ' τον καθρέφτη στα αποδυτήρια προκειμένου να βεβαιωθεί πως δείχνει ωραίος πριν από μία τηλεοπτική συνέντευξη ή έναν αγώνα.

Θυμάμαι πως χάσαμε απ' τη Λιόν για το Champions League και είχα καλέσει τον πρωταθλητή της πυγμαχίας, Ντάρεκ Μιχαλτσέβσκι στον αγώνα. Ήρθε να μας δει την επόμενη ημέρα στην προπόνηση κι έπαθε σοκ όταν είδε τον Ρονάλντο να αρνείται να δώσει αυτόγραφα σε μικρά παιδιά. "Θα τον τσακίσω", μου είπε ο Ντάρεκ. Πήγαν απλά να βγάλουν μία γ@@@@η φωτογραφία και να πάρουν ένα αυτόγραφο απ' αυτόν. Πώς γίνεται να φέρεται έτσι σε παιδιά", συνέχισε.

Δεν είμαι εδώ για να δίνω γ@@@@@α αυτόγραφα, είμαι εδώ για να νικήσω, είπε αγριεμένος ο Ρονάλντο

Προσπάθησα να τον ηρεμήσω και πήγα στον Ρονάλντο. "Δεν είμαι εδώ για να δίνω γ@@@@@α αυτόγραφα", είπε αγριεμένος. "Είμαι εδώ για να νικήσω. Αποκλειστήκαμε απ' το Champions League απ' τη γ@@@@η Λιόν χθες το βράδυ. Είμαι τσατισμένος, αφήστε με ήσυχο"!

Τα παιδιά απογοητεύτηκαν από όσα άκουσαν και θεώρησαν πως πρόκειται για μία πριμαντόνα. Όμως, ο Ρονάλντο είναι τελειομανής και παίρνει προσωπικά τις ήττες. Ευτυχώς ο Ντάρεκ δεν πήγε να τον βρει. Είναι πιθανό ο Ρονάλντο να μην είχε κερδίσει καμία Χρυσή Μπάλα αν τον είχε παραλάβει στα χέρια του".

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΖΙΝΤΑΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Σε άλλο μέρος της αυτοβιογραφίας γίνεται ειδική αναφορά στον Ζινεντίν Ζιντάν τόσο ως ποδοσφαιριστή όσο κι ως παίκτη.

"Είναι ένας θρύλος. Προσπάθησα να πάρω τη φανέλα του Ζιντάν μετά από ένα παιχνίδι μεταξύ της Φέγενοορντ και της Γιουβέντους το 1997, αλλά είχε υποσχεθεί να την δώσει σε κάποιον άλλον. Ο "Ζιζού" είναι ένας τζέντλεμαν που δεν ανεβάζει τον τόνο της φωνής του, αλλά κάνει αυτό που πρέπει όταν χρειάζεται. Ήταν σύμβουλος του Φλορεντίνο Πέρεθ όταν ήμουν στη Ρεάλ, αλλά στην πραγματικότητα μας μεταλαμπάδευε τις εμπειρίες του, μερικές φορές στα αποδυτήρια, λες και ήταν προπονητής. Προχώρησε σημαντικά ως προπονητής στη Ρεάλ και θεωρώ πως το πνεύμα του πολεμιστή που τον διακατείχε κι ως παίκτη, το έχει μεταδώσει και στην ομάδα του".

Ο ΜΠΕΝΖΕΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ

Τα πρώτα χρόνια στη Ρεάλ, ο Καρίμ Μπενζεμά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, όπως αποκαλύπτει ο Ντούντεκ. Η παρέα με τον Λασανά Ντιαρά είχε παίξει το ρόλο της.

"Όταν ο Μπενζεμά ήρθε για πρώτη φορά σε προπόνηση της Ρεάλ, μου θύμισε τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο. Ήταν πολύ άνετος, αλλά τα προβλήματα άρχισαν επειδή δεν έμαθε άμεσα ισπανικά. Ήταν ένα παιδί που δεν είχε ιδέα από οδήγηση και πήγε και τράκαρε μία Lamborghini. Ο φίλος του, Λασανά Ντιαρά, ήταν κακή επιρροή γι' αυτόν. Αν κανένας δεν έπαιζε συχνά τότε ήταν σαν δύο ωρολογιακές βόμβες έτοιμες να εκραγούν στα αποδυτήρια. Όταν έφυγε ο Ντιαρά, ο Ζιντάν πλησίασε τον Καρίμ και βοήθησε σημαντικά προκειμένου να αλλάξει το κλίμα. Έμαθε τη γλώσσα και ωρίμασε".

Ο ΣΕΡΧΙΟ ΡΑΜΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΑ ΚΟΡΝΕΡ!

Επίσης, ο ρόλος του Σέρχιο Ράμος στη Ρεάλ αποτέλεσε ξεχωριστό κομμάτι της αυτοβιογραφίας του Ντούντεκ.

"Τον Ανδαλουσιανό απ' τη Σεβίλλη, τον αποδοκίμασαν στη γενέτειρά του επειδή υπέγραψε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όμως, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενεργητικό άτομο, που είναι η ψυχή της ομάδας και μεγάλος φαν του φλαμένκο. Στην αρχή υπήρχαν προβλήματα επειδή ήθελε να κάνει τα πάντα. Όπως να εκτελεί τα κόρνερ στα τελευταία λεπτά. Παρ' όλα αυτά, η παρουσία του σε Ρεάλ και Ισπανία δεν μπορεί να υποτιμηθεί".

Photo Credits: AP Photo/Paul White

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ