ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο Μίτσελ απέρριψε τον Καβάνι όταν ήταν στη Ρεάλ

Palermo's Edison Cavani, of Uruguay, left, celebrates scoring with teammate Davide Scucci during the Italian Serie A soccer match between Palermo and  Udinese in Palermo, Italy, Sunday, Jan. 25, 2009. (AP Photo/Alessandro Fucarini)
Palermo's Edison Cavani, of Uruguay, left, celebrates scoring with teammate Davide Scucci during the Italian Serie A soccer match between Palermo and Udinese in Palermo, Italy, Sunday, Jan. 25, 2009. (AP Photo/Alessandro Fucarini) AP PHOTO/ALESSANDRO FUCARINI

Ο Μίτσελ θα μπορούσε να πάρει τον Έντινσον Καβάνι στη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν ήταν προπονητής στις ρεζέρβες, ωστόσο απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, με τον σύλλογο να στρέφεται στον Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Μία απόφαση που θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου αποκάλυψε ο ατζέντης του Έντινσον Καβάνι, Αλέξις Παπασάν, στη βιογραφία του που θα δημοσιευτεί τις προσεχείς ημέρες.

Η ιστορία έλαβε χώρα στα μέσα της σεζόν 2006-2007 και συγκεκριμένα αφορούσε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε απλώσει τα δίχτυα της στη μεταγραφική αφορά της Νότιας Αμερικής και αναζητούσε επιθετικό, με δύο ονόματα να κάνουν τη διαφορά, αμφότερα από το πρωτάθλημα Αργεντινής.

Ο Έντινσον Καβάνι είχε πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις με την Ντανούμπιο και θα ηγείτο της Ουρουγουάης στο προσεχές Πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής κ-20, ενώ ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν ήταν ήδη βασικός στη Ρίβερ Πλέιτ και μάλιστα είχε σκοράρει δις σε ντέρμπι με τη Μπόκα Τζούνιορς τον Οκτώβριο του 2006.

Ο ατζέντης του Ουρουγουανού επιθετικού περιγράφει στο βιβλίο πώς δέχθηκε κρούση για τον πελάτη του από τον τότε προπονητή της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ, Μίτσελ.

"Όταν κατέβηκα από το αεροπλάνο, δέχθηκα μία κλήση από τον Μίτσελ, προπονητή της Ρεάλ Καστίγια, δεύτερης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης. 'Ο Καβάνι πιστεύεις ότι μπορεί να αρχίσει με την Καστίγια και σε έξι μήνες να ενσωματωθεί πλήρως στη Ρεάλ Μαδρίτης; Τον θέλω πολύ'. Τελικά, όμως, υπέγραψαν τον Ιγκουαΐν".

Ο Αργεντινός επιθετικός υπέγραψε τον Δεκέμβριο του 2006 έναντι 12.000.000 ευρώ, ενώ ο Καβάνι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος Νότιας Αμερικής κ-20 και πήρε μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2007 στην Παλέρμο έναντι 4.475.000 ευρώ. Αμφότεροι εξελίχθηκαν σε κορυφαίους σκόρερ και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε το καλοκαίρι του 2013, ο Ιγκουαΐν να αντικαταστήσει τον Καβάνι στη Νάπολι.

Photo credits: AP Photo/Alessandro Fucarini

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ