ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο Mariano Díaz προορίζεται για διάδοχος του CR7

Ο Mariano Díaz προορίζεται για διάδοχος του CR7

Τον Mariano Díaz δεν τον είχες δει, γιατί έκανε καριέρα στη δεύτερη ομάδα της Real Madrid. Θα σου πω ότι ο Cristiano Ronaldo ήταν αυτός που... πρότεινε να τον προωθήσουν στην πρώτη ομάδα. Προορίζεται για διάδοχος του CR7 και η λύση στο πρόβλημα που λέγεται "Κarim Benzema". Ναι, αλλά ποιος είναι; Να διαβάσεις.

Παιδί δεν τον λες, γιατί αύριο (Δευτέρα 1/8) θα "κλείσει" το 23ο έτος της ηλικίας του. Τον λες ταλαντούχο, ικανό σκόρερ, πράγμα που απέδειξε στο φιλικό προετοιμασίας της Real Madrid με την Chelsea, στον Καναδά. Δεν είδες τι έκανε; Να σου δείξω.

Με τον ντόρο που έγινε, θα διάβασες πως ο Mariano Díaz Mejía έχει γεννηθεί στη Βαρκελώνη και ότι η μητέρα του, Mariana Mejía είναι Δομινικανή, εξ ου και φόρεσε το σχετικό εθνόσημο στο στήθος, στις 24/3 του 2013, για να σκοράρει εναντίον της Haiti στο Panamericano de San Cristobal, ενώπιον 3000 φιλάθλων. Για την ακρίβεια, διαμόρφωσε αποτέλεσμα (3-1). Στις εξέδρες ήταν και η μαμά του " γιατί μου ζήτησε να έλθω, ώστε να αισθάνεται πιο άνετα. Έχει βρεθεί σε αυτή τη χώρα άλλη μια φορά, όταν ήταν οκτώ μηνών. Όλοι τον λατρεύουν. Του φέρονται εξαιρετικά". Για την ιστορία, έχει διπλή υπηκοότητα -έχει και την ισπανική από τον πατέρα του. Επέλεξε όμως, την εθνική της μητέρας του, για να αυξήσει τις πιθανότητες που είχε να ζήσει την εμπειρία του World Cup 2018.

Μια στιγμή όμως, γιατί... προσπέρασα κάποια κεφάλαια. Θα είδες ότι ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Espanyol, στα 9 του χρόνια. Αυτό είναι λάθος. Πέντε χρόνια νωρίτερα, είχε βγάλει το πρώτο του δελτίο στην Premià de Mar, την ομάδα της περιοχής που γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1993 και βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη.

Ο Mariano Díaz προορίζεται για διάδοχος του CR7

Ένας κύριος, ονόματι Enrique Pimpernel είχε πάει στο La Salle να παρακολουθήσει ένα ματς και δίπλα στο γήπεδο, κάτω από τους φοίνικες, εντόπισε έναν ηλικιωμένο κύριο, τον Mariano Diaz (όχι, δεν κάνω λάθος. Έτσι λένε τον παππού, τον πατέρα και τον νεαρό παίκτη της Real Madrid), πρώην ποδοσφαιριστή της CE Europa και Centre d'Esports Sabadell, να παίζει με τα εγγόνια του. Τον πλησίασε και του είπε ότι... έχει τρελάνει το καημένο το παιδάκι. Όσα του ζητούσε να κάνει, δεν ήταν φυσιολογικά για ένα αγόρι της ηλικίας του -ήταν για έναν έφηβο. Λίγο αργότερα είδα πως αυτό το αγόρι, ο Marianito, δεν ακουμπούσε την μπάλα, με τρόπο που ήταν φυσιολογικός για την ηλικία του.

Ο Mariano Díaz προορίζεται για διάδοχος του CR7

Σε συνέντευξη που έδωσε ο Pimpernel στην Diario Gol, είπε πως " δεν θυμάμαι καν τι παιχνίδι είχα πάει να παρακολουθήσω. Το μόνο που θυμάμαι είναι αυτό το παιδί που έπαιζε με τον παππού του και τον αδελφό του, Edu Marcel, τον κατά δυο χρόνια μεγαλύτερο αδελφό του. Πρότεινα στον Mariano να φέρει το παιδί στην Premià, τη Δευτέρα. Μου είπε "ΟΚ, αλλά θα φέρω και τον αδελφό του". Αυτό και έγινε. Το αγόρι έμεινε μαζί μας έως το 2002 που έφυγε για την RCD Espanyol".

Στην Espanyol την πρώτη χρονιά ήταν στα highlights του τουρνουά που μετείχε (Fútbol 7) και κάλυπτε το Canal Plus. Το δεύτερο χρόνο, τα άλλα παιδιά άρχισαν να ψηλώνουν, να δυναμώνουν, εκείνος όχι και αντιμετώπισε κάποια θεματάκια απέναντι τους. Οι ιθύνοντες δεν είχαν υπομονή (ο πατέρας του Marianito έκανε λόγο για "φθηνή" πολιτική του συλλόγου, προς τον γιο του) και τον επέστρεψαν στην Premià de Mar, πριν τον στείλουν και στην Sánchez Llibre. Εκεί η εξέλιξη του δεν ήταν αυτή που ήθελε η οικογένεια του και επέστρεψε ξανά στην Premià . Το 2009 εμφανίστηκε στο κατόπι του η CF Badalona. Εκεί τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το αγόρι άρχισε να παίρνει μπόι, να "φτιάχνει" μύες, να βελτιώνει την τεχνική του.

Πέρασε δυο χρόνια στις μικρές ομάδες του συλλόγου και στις 21/8 του 2011 αντικατέστησε τον Iñaki Goikoetxea, στο 69ο λεπτό της συνάντησης με την CD Teruel -σε ματς της Segunda División B. Aυτό ήταν το ντεμπούτο του. Ακολούθησαν άλλες δυο εμφανίσεις, ως ρεζέρβα και στις 31/8 μπήκε στη βασική ενδεκάδα (δεν βγήκε ποτέ) στο 1-3 από τη RB Linense, για το Copa del Rey. Το "1" της παρέας του, ήταν δικό του.

Ο Mariano Díaz προορίζεται για διάδοχος του CR7

Όλες οι ξακουστές ακαδημίες της Ευρώπης τον ρώτησαν αν ενδιαφέρεται να γίνει μέλος τους. Μεταξύ αυτών ήταν και η Real Madrid, που ήταν και η επιλογή του. Μπήκε στη Fábrica τον Ιούλιο του 2011, λίγο πριν "κλείσει" τα 18. Με την άφιξη του, πήγε κατ' ευθείαν στην πρώτη εφηβική ομάδα, γιατί εκεί υπήρχαν παιδιά που θα μπορούσαν να τον ανταγωνιστούν και να τον κάνουν καλύτερο. Τον Αύγουστο του 2012 πήγε στη Real Madrid C, αλλά ένας τραυματισμός δεν του επέτρεψε να συνεχίσει τις... προωθήσεις. Χρειάστηκε μια σεζόν (έφτασε στην περίοδο 2013-14) για να γίνει σταθερό μέλος της ομάδας και να σκοράρει 15 γκολ σε 26 ματς -συμπεριλαμβανομένου ενός hat trick στις 22/12 του 2013 επί της Sestao River Club.

Στις 18 Ιανουαρίου του 2013 έκανε την πρώτη επαγγελματική εμφάνιση, όταν πάτησε στο Estadio Alfredo di Stefano, με τις ρεζέρβες των Blancos στο 1-2 από τη Sporting de Gijón, στο πλαίσιο της Segunda División. Μπήκε στο ματς, για τα πέντε τελευταία λεπτά, στη θέση του Raúl de Tomás. Στο ίδιο γήπεδο έκανε hat trick εναντίον της Gernika, στις 16/4 του 2016. To αποτέλεσμα του ματς ήταν 3-0. Αλλά να μη σε τρέχω. Με την Castilla, τη σεζόν 2014-15 (ομάδα που μετείχε στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας), έπαιξε σε 10 ματς, στα έξι σηκώθηκε από τον πάγκο και σκόραρε πέντε φορές.

Εναντίον της UB Conquense, την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου έβαλε δυο γκολ σε επτά λεπτά, ενώ στις 24/10 "υπέγραψε" όλα τα γκολ της παρέας του, στο 3-1 επί της UD Socuéllamos, γεγονός που επανέλαβε στις 8/11 στο 3-2 επί της Fuenlabrada. Τον Απρίλιο του 2016 έγινε αυτό που σου είπα πιο πάνω. Με τη νίκη επί της Gernika, η Castilla βρέθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Εκείνος έκανε 25 τα γκολ του στην τελευταία αγωνιστική, στο 6-1 επί της La Roda CF. Ήταν 15 Μαϊου και ήταν και η ημέρα που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας. Σημείωση: τις δέκα πρώτες ημέρες της προετοιμασίας της είχε αναλάβει ο Zidane. Στο ρόστερ ήταν και ο γιος του Γάλλου, Enzo.

Από το Δεκέμβριο του 2015, όταν πρωτοκάθισε στην κορυφή της λίστας με τους σκόρερ στη Secunda B2, η ιστοσελίδα defensacentral.com θύμισε πως το συμβόλαιο του με τη Real λήγει το 2016, προσθέτοντας ότι " θεωρείται δεδομένο ότι οι Μαδριλένοι θέλουν να το επεκτείνουν, αλλά και να τον προωθήσουν στην πρώτη ομάδα". Σημειωτέον, είχε τρεις προτάσεις, από άλλες ομάδες στα χέρια του.

Στις 23/3 του 2016 αναφέρθηκε σε άρθρο ως " το επόμενο αστέρι της Real Madrid". Σε αυτό το κείμενο μπορούσες να διαβάσεις ότι " ο Karim Benzema σκοράρει ένα γκολ ανά αγώνα -το καλύτερο ποσοστό της καριέρας του και παρά τα όσα του συμβαίνουν εκτός γηπέδων (αν δεν θυμάσαι, κάνε ένα click εδώ ), ε ντός των τεσσάρων γραμμών είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του, χάριν της ικανότητας του να "δένει" και να ηγείται της επίθεσης της Real, γεγονός που τον έχει κάνει απαραίτητο για τον Zinedine Zidane. Την ίδια ώρα, η επιθετική γραμμή των Μαδριλένων υποφέρει, όταν ο Γάλλος είναι εκτός με τραυματισμούς. Η ομάδα του δεν έχει καταφέρει να καλύψει επάξια το κενό, μολονότι έχει βάλει μπροστά τον Ronaldo ή τους Isco ή James Rodriguez ως false nine .

Είναι περίεργο που οι Blancos μπήκαν στη σεζόν 2015-16 χωρίς το απαραίτητο βάθος στη θέση του Benzema, αλλά υπάρχει μια παρηγοριά στο γεγονός ότι στη Fabrica υπάρχουν δυο νέοι που μπορούν να βοηθήσουν: ο Borja Mayoral και Mariano Díaz Mejía". Ήταν μεταξύ των πρώτων σκόρερ της Secunda B2, έχοντας μετρήσει μαζί 26 γκολ. Ο 22χρονος Díaz Mejía ηγείτο της λίστας με 15 και ο 18χρονος Mayoral ήταν στο Νο5 με 11.

Στην παρουσίαση του 22χρονου, αναφερόταν πως " προκαλεί προβλήματα στους αντίπαλους αμυντικούς. Φτάνει στο 1.83, είναι δυνατός και διαθέτει καλή τεχνική. Είναι εκρηκτικός, δουλεύει σκληρά, είναι έξυπνος και πολύ φιλόδοξος. Μπορεί και περνά... πάνω από όλους, διαθέτει δυνατό δεξί πόδι, σκοράρει και με το αριστερό, ενώ είναι απειλή και στον αέρα. Τιμωρεί με περισσότερους από έναν τρόπους και το μενού του είναι τόσο πλούσιο που εκπλήσσει τους αντιπάλους του. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που διαθέτει είναι το αθλητικό κορμί του και η ικανότητα να "συνθλίψει" τους αντίπαλους αμυντικούς, με το ρυθμό και τη δύναμη που έχει. Είτε με ντρίμπλα, είτε με κεφαλιά, είτε με όποιον άλλον τρόπο, θα τους περάσει. Τους κουράζει και τους νικά. Είναι πολύ γρήγορος χωρίς την μπάλα και αν τον βρουν οι συμπαίκτες του ενώ έχει περάσει την αντίπαλη άμυνα, είναι σχεδόν ακατόρθωτο να τον σταματήσεις".

Ο Mariano Díaz προορίζεται για διάδοχος του CR7

Αυτό που δεν έγραψαν είναι πως ο Mariano είχε "κερδίσει" τον Cristiano Ronaldo (ήταν αυτός που τον είδε στο προπονητικό κέντρο της Valdebebas και... πρότεινε να τον πάρουν στην πρώτη ομάδα) και μάλιστα, είχε γίνει ο προστατευόμενος του Πορτογάλου. Που δεν φημίζεται ως γενναιόδωρος σε σχόλια, παρ' όλα αυτά για τον 22χρονο είπε πέρυσι ότι "είναι το μέλλον του συλλόγου". Όταν λοιπόν, τελείωσε η τελευταία σεζόν στη Secunda B και εκείνος είχε 25 γκολ, προέκυψαν δυο προοπτικές: η μία ήταν να πάει στην πρώτη ομάδα και η άλλη να δοθεί κάπου ως δανεικός, ώστε να κερδίσει εμπειρίες από το ανδρικό επίπεδο. Ο Ronaldo, αλλά και ο Zidane... διάλεξαν την κουρτίνα Νο1 και κράτησαν μακριά τις αγγλικές ομάδες, αλλά και την Barcelona που είχαν σπεύσει, μήπως και προλάβουν.

Η "βασίλισσα" του έδωσε νέο συμβόλαιο (έως το 2021) στο οποίο αναφερόταν πως θα 'χει θέση στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. O Mariano ήταν η πρώτη μεταγραφική κίνηση του Zidane, όταν κάθισε στην πρώτη θέση του πάγκου. Πριν έξι ημέρες, η Marca έγραψε πως " μολονότι ο Δομινικανός είναι στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας, στο Montreal -για την τουρνέ του συλλόγου στη Βόρειο Αμερική-, ο πιθανός διάδοχος του Cristiano Ronaldo δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί ως δανεικός. Ο προορισμός θα είναι κάποια εκ των Real Betis, Espanyol, Las Palmas, Sevilla ή Sporting Gijon, διότι στο Bernabeu υπάρχουν οι Ronaldo, Bale και Benzema, ενώ στην εικόνα βρίσκονται και οι Lucas Vasquez και Jese Rodriguez. Όποια ομάδα συμφωνήσει να τον χρησιμοποιήσει στο 50% των παιχνιδιών της, θα τον πάρει".

Ο Mariano Díaz προορίζεται για διάδοχος του CR7

Μετά το γκολ εναντίον της Chelsea, το ίδιο μέσο επέμεινε " η προετοιμασία έχει δώσει στους νέους της Real την ευκαιρία να δουν πώς λειτουργεί η πρώτη ομάδα, αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν υπάρχει χώρος για εκείνους στο ρόστερ. Οι Mariano, Marcos Llorente και Martin Odegaard θα δοθούν για να εξελιχθούν σε παίκτες της Liga, με την ελπίδα να επιστρέψουν του χρόνου. Όπως έγινε με τον Vazquez πέρυσι". Κατά συνέπεια, τώρα μένει να δούμε πού θα πάει ο Δομινικανός.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ