ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

O "Big Brother" του Μπενίτεθ

O "Big Brother" του Μπενίτεθ

Σύμμαχο την τεχνολογία έχει ο Ράφα Μπενίτεθ στην προσπάθειά του να επαναφέρει τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή αφού το "Globall coach" είναι το δεξί του χέρι. (VIDEOS)

Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στον αθλητισμό γενικότερα και στο ποδόσφαιρο πιο συγκεκριμένα. Ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε νέα κομμάτια να προστίθενται στην υπηρεσία των προπονητών και των αθλητών.

Ο φωτογραφικός φακός των ισπανικών μέσων έπιασε ένα περίεργο μηχάνημα να χρησιμοποιείται στις προπονήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης όμως η εξήγηση είναι απλή.

Πρόκειται για το "Globall coach", ένα λογισμικό το οποίο στηρίζει απόλυτα ο προπονητής της ομάδας, Ράφα Μπενίτεθ. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα συνδυασμό των κλασικών εργομετρικών μετρήσεων μαζί με ένα λογισμικό το οποίο ουσιαστικά δίνει συμβουλές στους προπονητές. Ας το δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά.

Οι παίκτες φορούν το ειδικό τσιπάκι το οποίο καταγράφει κάθε τους κίνηση και παράλληλα στέλνει σε πραγματικό χρόνο όλα τα δεδομένα που βγαίνουν από το σώμα του αθλητή σε ένα υπολογιστή. Όλα τα στοιχεία πηγαίνουν αυτόματα στα κινητά των προπονητών οι οποίοι ουσιαστικά έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που θέλουν.

Το επόμενο βήμα είναι η πρόταση ασκήσεων από το πρόγραμμα με τον προπονητή να έχει πάντοτε την τελική επιλογή. Φυσικά, με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να ξεφύγει τίποτα από έναν προπονητή αφού ουσιαστικά βλέπει κάθε κίνηση των ποδοσφαιριστών του και μπορεί να διορθώσει κάθε λάθος ειδικά στην τακτική.

Δείτε τα βίντεο παρακάτω και θα καταλάβετε τι κάνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ