ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ο "άπειρος" Ζιντάν και το ασύλληπτο ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο "άπειρος" Ζιντάν και το ασύλληπτο ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης

Τα 40 ματς αήττητη συμπλήρωσε η Ρεάλ Μαδρίτης. Το Sport24.gr εξιστορεί την πορεία της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν απ' τη νίκη στο "Santiago Bernabeu" στις 9 Απριλίου 2016 με αντίπαλο την Εϊμπάρ (4-0) έως τη χθεσινή (12/1) αναμέτρηση με αντίπαλο τη Σεβίλλη για το Copa Del Rey.

Ο Καρίμ Μπενζεμά λύτρωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων στη χθεσινή (12/1) αναμέτρηση με αντίπαλο τη Σεβίλλη (3-3) για το Copa Del Rey και διατήρησε την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν αήττητη για 40ο ματς.

Με την εν λόγω ισοπαλία οι Μαδριλένοι "έσπασαν" την πρόσφατη επίδοση της Μπαρτσελόνα του Λουίς Ενρίκε, καθώς οι Καταλανοί έμειναν αήττητοι για 39 αγώνες. Άξιο αναφοράς είναι ότι το ρεκόρ των "μπλαουγκράνα" ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2015, ενώ σταμάτησε στις 2 Απριλίου 2016, σε αναμέτρηση απέναντι στη Ρεάλ (2-1) στο "Camp Nou" για την 31η αγωνιστική της La Liga.

Ο "άπειρος" Ζιντάν και το ασύλληπτο ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης

Μέχρι τότε η Μπάρτσα μετρούσε 32 νίκες και επτά ισοπαλίες, αλλά όπως αναφέραμε οι Μαδριλένοι ήταν εκείνοι που την υποχρέωσαν σε ήττα, ύστερα από έξι μήνες θετικών αποτελεσμάτων. Στο μόνο που υπερισχύει ο σύλλογος της Βαρκελώνης είναι τα υπέρ και κατά γκολ. Στο συγκεκριμένο διάστημα πέτυχε 122 (!), δηλαδή επτά περισσότερα απ' τη μεγάλη αντίπαλο. Επιπλέον, δέχθηκε μόλις 23. Την ώρα που οι "μερένγκες" μάζεψαν την μπάλα απ' τα δίχτυα τους 39 φορές.

Αυτή η επίδοση είναι πλέον η καλύτερη στην Ισπανία, αλλά η τρίτη καλύτερη στην Ευρώπη. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γιουβέντους με 43 παιχνίδια τη σεζόν 2011/12, ενώ δεύτερη είναι η Μίλαν με 42 την αγωνιστική περίοδο 1992/93.

"WOLFSBURG, GERMANY - APRIL 06:  Cristiano Ronaldo (L) and Karim Benzema (R) of Real Madrid  show their dejeciton after Wolfsburg's second goal during the UEFA Champions League Quarter Final First Leg match between VfL Wolfsburg and Real Madrid at Volkswagen Arena on April 6, 2016 in Wolfsburg, Germany.  (Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)"
"WOLFSBURG, GERMANY - APRIL 06: Cristiano Ronaldo (L) and Karim Benzema (R) of Real Madrid show their dejeciton after Wolfsburg's second goal during the UEFA Champions League Quarter Final First Leg match between VfL Wolfsburg and Real Madrid at Volkswagen Arena on April 6, 2016 in Wolfsburg, Germany. (Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)" "BONGARTS/GETTY IMAGES"

ΗΤΤΑ: ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ "ΖΙΖΟΥ"

Βέβαια, μερικές ημέρες αργότερα (6/4) απ' τον θρίαμβο στο Clasico, ήρθε η τελευταία ήττα. Οι παίκτες του "Ζιζού" ηττήθηκαν στην έδρα της Βόλφσμπουργκ με 2-0 για τα προημιτελικά του Champions League.

Εκ τότε όλα άλλαξαν, καθώς το σύνολο του - άπειρου έως τότε - Ζιντάν ξεκίνησε να "χτίζει" ασύλληπτο ρεκόρ, το οποίο κανείς δεν ξέρει που και πότε θα σταματήσει. Πρώτο "θύμα" ήταν η ανίσχυρη Εϊμπάρ, η οποία έχασε με κάτω τα χέρια στο "Santiago Bernabeu". Μάλιστα, οι Μαδριλένοι εξασφάλισαν γρήγορα τους τρεις βαθμούς, μιας και το εμφατικό 4-0 ήρθε απ' το πρώτο ημίχρονο. Χάμες Ροντρίγκες (5'), Λούκας Βάθκεθ (18'), Κριστιάνο Ρονάλντο (19') και Χεσέ (39') "κλείδωσαν" τη νίκη για τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης. Από τότε ακολούθησαν 39 ραντεβού, στα οποία η Ρεάλ κατέγραψε 30 νίκες και εννιά ισοπαλίες.

Ο "άπειρος" Ζιντάν και το ασύλληπτο ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο "ΑΠΕΙΡΟΣ" ΓΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ

Βέβαια, στο μυαλό του Φλορεντίνο Πέρεθ επικρατεί σίγουρα το αίσθημα της δικαίωσης, καθώς παρά τα όσα άκουγε απ' το κοντινό του περιβάλλον, αποφάσισε να δώσει τα "κλειδιά" του συλλόγου στον 44χρονο τεχνικό. Έναν "θρύλο" της Ρεάλ Μαδρίτης (κι όχι μόνο), ο οποίος, όμως, δεν είχε την απαιτούμενη προπονητική εμπειρία, ώστε να "οδηγήσει" τους "μερένγκες" στην κορυφή.

Όμως, γνωρίζει τι εστί ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα έγιναν εύκολα αντιληπτά. Στον ένα χρόνο παρουσίας του ο σύλλογος έχει κατακτήσει Champions League (2015/16), UEFA Super Cup (2016) και FIFA Club World Cup (2016). Πάντως, στις εγχώριες διοργανώσεις δεν τα πήγε εξίσου καλά, καθώς είδε την Μπαρτσελόνα να φτάνει στην κατάκτηση του νταμπλ.

Ο "άπειρος" Ζιντάν και το ασύλληπτο ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης

"BBC" VS ΕΝΤΣΟ ΖΙΝΤΑΝ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΔΙΠΛΟ

Σε αυτό το διάστημα (Απρίλιος 2016/Ιανουάριος 2017) ο Γάλλος κόουτς είδε 22 ποδοσφαιριστές να σκοράρουν. Για την ακρίβεια, "φόρτωσαν" τα αντίπαλα δίχτυα με 115 (!) γκολ, ενώ δέχθηκαν 39. Όπως είναι λογικό, πρώτος σκόρερ είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 26, ενώ τον ακολουθούν τα υπόλοιπα μέλη του "BBC". Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει 14 κι ο Γκάρεθ Μπέιλ 11. Σύνολο 51!

Πάντως, παρά τα δεκάδες γκολ του "BBC" εκείνο που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη του είναι το τέρμα του γιου του, Έντσο Ζιντάν. Ο 21χρονος πέτυχε το 4ο γκολ της Ρεάλ στην αναμέτρηση με αντίπαλο την Κουλτουράλ Λεονέσα (6-1) για το Copa Del Rey. Σε εκείνο το ματς πραγματοποίησε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα.

Πλέον, το μόνο που μένει να δούμε είναι το πότε θα ολοκληρωθεί η εξαιρετική περίοδος που διανύει η Ρεάλ Μαδρίτης. Ίσως να ξεπεράσει τις Μίλαν και Γιουβέντους και να φτάσει στην επίτευξη ευρωπαϊκού ρεκόρ. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Ακόμα κι απ' αυτούς που στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας είχαν τις αμφιβολίες τους.


Real Madrid Under Zidane 2016 | Best... από congtanhsharemusic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεκόρ μαζί με την πρόκριση η Ρεάλ
Πρόταση "μαμούθ" απ' τη Ρεάλ για Ντιμπάλα
Ο Ζιντάν "φρενάρει" την υπόθεση Ομπαμεγιάνγκ
TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ