ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μπορεί να κάνει μεταγραφές το καλοκαίρι η Ρεάλ

Μπορεί να κάνει μεταγραφές το καλοκαίρι η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορέσει να προχωρήσει σε μεταγραφές το καλοκαίρι του 2017, καθώς το CAS μείωσε την ποινή που επέβαλε στους "μερένγκες" η FIFA για τις παραβιάσεις των κανονισμών περί μεταγραφών ανηλίκων.

Το CAS ενέκρινε τη μείωση της ποινής της απαγόρευσης μεταγραφών στη Ρεάλ Μαδρίτης, από δύο σε μία περίοδο, κι έτσι οι "μερένγκες" θα μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες το καλοκαίρι του 2017.

"ΤΟ CAS ενημέρωσε σήμερα τη Ρεάλ ότι έκανε αποδεκτή την προσφυγή της ομάδας ενάντια στην απαγόρευση που επεβλήθη από τη FIFA για μεταγραφές για τις δύο επόμενες περιόδους και τη μείωσε σε μία μόνο περίοδο", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ρεάλ.

Βέβαια, παραμένει η ποινή απαγόρευσης για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, η οποία ξεκινά σε λίγες ημέρες. Η ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας δεν θα μπορέσει να προχωρήσει σε κάποια προσθήκη τον Ιανουάριο του 2017.

Η Ρεάλ (όπως και η Ατλέτικο) κρίθηκε ένοχη για την παραβίαση κανονισμών περί ανηλίκων (άρθρα 5, 9, 19 και 19β), με συνέπεια να τους επιβληθεί η σχετική "καμπάνα".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIFA, οι δύο σύλλογοι παραβίασαν διάφορες διατάξεις που αφορούν διεθνείς μεταγραφές, την πρώτη εγγραφή και τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών σε διοργανώσεις.

Οι έρευνες αφορούσαν ανήλικους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για τους δύο συλλόγους σε διάφορες περιόδους μεταξύ 2005-2014 για τη Ρεάλ και 2007-2014 για την Ατλέτικο.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια ποινή είχε επιβληθεί και στην Μπαρτσελόνα τον Απρίλιο του 2014 (Αύγουστο 2014 απορρίφθηκε η έφεσή της), με συνέπεια να μην είναι σε θέση να εγγράψει τους Αρντά Τουράν και Αλέιτς Βιδάλ μέχρι τον Ιανουάριο του 2016.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ