ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μπέκαμ σε Ζιντάν: "Σε παρακαλώ, νικήστε τη Λίβερπουλ"

Los Angeles Galaxy soccer star David Beckham, left, of England, and former French soccer star Zinedine Zidane, right,  help announce the "Footprint Fields" donation program, which will help develop new turf soccer fields in urban location and communities during a news conference, Saturday, July 11, 2009, in El Segundo, Calif. (AP Photo/Gus Ruelas)
Los Angeles Galaxy soccer star David Beckham, left, of England, and former French soccer star Zinedine Zidane, right, help announce the "Footprint Fields" donation program, which will help develop new turf soccer fields in urban location and communities during a news conference, Saturday, July 11, 2009, in El Segundo, Calif. (AP Photo/Gus Ruelas) AP PHOTO/GUS RUELAS

Οι θρύλοι της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν και Ντέιβιντ Μπέκαμ "ανακρίθηκαν" απ' το Real Madrid TV, με τον Άγγλο παλαίμαχο μεσοεπιθετικό να ζητάει απ' τον πρώην συμπαίκτη του να νικήσει τη Λίβερπουλ λόγω... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. (VIDEO)

Το βράδυ του Σαββάτου (26/05, 21:45), η Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρεται με τη Λίβερπουλ στον μεγάλο τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί στο "Ολιμπίνσκι" του Κιέβου. Οι "μερένγκες" θέλουν να κατακτήσουν το τρίτο σερί τρόπαιο, ενώ οι "κόκκινοι" να επιστρέψουν στους τίτλους ύστερα από 13 χρόνια.

Με αφορμή την σπουδαία αναμέτρηση, ο προπονητής της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν και ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικος των "μερένγκες", Ντέιβιντ Μπέκαμ ανακρίθηκαν απ' τους υπευθύνους του Real Madrid TV και μίλησαν για το βάρος της φανέλας, ανέσυραν μνήμες απ' όταν έπαιζαν ποδόσφαιρο, ενώ ο "Μπεκς" ζήτησε απ' τον "Ζιζού" να νικήσει τη Λίβερπουλ λόγω... Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

- Γιατί η σχέση της Ρεάλ με το Champions League είναι τόσο ξεχωριστή;

Ζιντάν: "Είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση για όλους τους συλλόγους. Όμως, όταν κοιτάς την ιστορία του συλλόγου και τι έχει καταφέρει γενικά στο Champions League, συνειδητοποιείς πως είναι μία ξεχωριστή διοργάνωση για εμάς. Το πιο δύσκολο είναι να συνεχίσουμε να φτάνουμε τόσο μακριά κάθε φορά. Τα τελευταία χρόνια, η Ρεάλ το έχει καταφέρει. Το τουρνουά από μονό του είναι φανταστικό, αλλά όταν αναμειγνύεις το σύλλογο με τη διοργάνωση, είναι μία ξεκάθαρη μαγεία".

Μπέκαμ: "Υπάρχουν συγκεκριμένα κλαμπ στην Ευρώπη και γενικότερα παγκοσμίως που έχουν μία ξεχωριστή σχέση με τις μεγάλες διοργανώσεις. Όμως, όταν είσαι παίκτης της Ρεάλ οι βραδιές του Champions League είναι ξεχωριστές. Η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική, οι φίλαθλοι είναι διαφορετικοί, υπάρχει η απαίτηση ο σύλλογος να πηγαίνει καλά σ' αυτή τη διοργάνωση".

- Τι σημαίνει αυτή η φανέλα για εσάς;

Ζιντάν: "Η φανέλα, που θα φορέσουμε στον τελικό, αντιπροσωπεύει την σκληρή δουλειά που κάναμε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της σεζόν. Υποφέραμε και δουλέψαμε σκληρά για να φτάσουμε στον τελικό. Σημαίνει πολλά. Πολλές θυσίες, πολλή δουλειά και βοήθεια από όλους. Είναι η επιβράβευση και το κερασάκι στην τούρτα θα είναι να κατακτήσουμε ξανά το τρόπαιο".

- Τι σημαίνει να φοράς τη φανέλα της Ρεάλ;

Ζιντάν: "Ένιωθα τεράστια τιμή. Γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε. Εννοώ πως όταν αρχίζεις να παίζεις για τη Ρεάλ, ξέρεις τι εκπροσωπεί ο σύλλογος και η ιστορία του. Κάθε φορά που είχα την ευκαιρία να φοράω την άσπρη φανέλα, αισθανόμουν μεγάλη συγκίνηση. Ήθελα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να απολαύσω κάθε στιγμή επειδή ο χρόνος κυλάει γρήγορα.

Το συνειδητοποίησα ακόμα περισσότερο σήμερα και αυτό είπα και στους παίκτες μου. Πρέπει να ζουν την στιγμή, με συγκέντρωση και πάθος επειδή ο χρόνος κυλάει γρήγορα. Αυτό που ζουν τώρα, να αγωνίζονται γι' αυτόν τον σύλλογο, να φορούν αυτή τη φανέλα, είναι πολύ σημαντικό. Δεν καταλαβαίνεις πόσο σημαντική είναι η φανέλα της Ρεάλ μέχρι να τη φορέσεις".

Μπέκαμ: "Όταν παίζεις στο γήπεδο, δίπλα στους κορυφαίους αισθάνεσαι απίστευτα. Το να βγαίνεις στον αγωνιστικό χώρο του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", φορώντας αυτή τη φανέλα είναι μοναδικό. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο".

- Ντέιβιντ, ποια είναι η κορυφαία στιγμή που θυμάσαι απ' τον Ζιζού στο Champions League;

"Υπάρχουν τόσες πολλές. Τόσες πολλές στιγμές με αυτόν τον τύπο στο Champions League. Θα έλεγε το σουτ με το αριστερό στον τελικό με τη Λεβερκούζεν. Το να κάνεις κάτι τόσο ξεχωριστό στο σημαντικότερο αγώνα, στην μεγαλύτερη στιγμή, δεν είναι εύκολο. Το κάνουν μόνο συγκεκριμένοι παίκτες κι ο Ζιντάν είναι ένας απ' αυτούς"

- Ζιζού, ήταν ένα όνειρο για σένα να κατακτήσεις το Champions League ως προπονητής της Ρεάλ;

"Όταν αποφάσισα να γίνω προπονητής, σκέφτηκα πως τίποτα δεν είναι αδύνατο αν βάλεις πάθος, δουλέψεις σκληρά και έχεις θέληση. Αν έγινα προπονητής της Ρεάλ, γνώριζα πως μπορούμε να κατακτήσουμε πολλά πράγματα. Πρέπει, βέβαια, να πω πως όταν αποφάσισα να βάλω τέλος στην καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής, δεν πίστευα πως θα γίνω προπονητής. Γι' αυτό το λόγο, ποτέ μην λες ποτέ. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, τα πράγματα αλλάζουν και όταν πιστεύεις στα όνειρά σου μπορείς να τα κάνεις πραγματικότητα".

Μπέκαμ: "Θέλω απλά να ευχηθώ στον Ζιζού, τον πρόεδρο και γενικότερα στο σύλλογο καλή επιτυχία στον τελικό του Champions League. Σε παρακαλώ, νικήστε τη Λίβερπουλ. Σας παρακαλώ".

Δείτε το video:

Photo Credits: AP Photo/Gus Ruelas

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ