ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Ώρα αποδείξεων για Μουρίνιο

Ώρα αποδείξεων για Μουρίνιο

Μετά το οριστικό τέλος της τριετούς θητείας του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ρεάλ και έχοντας κατακτήσει μόλις τρεις εγχώριες κούπες σ' αυτό το διάστημα, ο χαρακτηρισμός του ως "Special One" τίθεται εν αμφιβόλω. Συνεπώς, η επόμενη προπονητική χρονιά του Μουρίνιο, θα πρέπει να είναι μια χρονιά πολλών... αποδείξεων.

Θέμα των ημερών έχει γίνει η αποχώρηση του Ζοζέ Μουρίνιο από τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο πρόεδρος των "μερένγκες", Φλορεντίνο Πέρεθ, "Ο Μουρίνιο δεν απολύθηκε, λύθηκε το συμβόλαιό του κοινή συναινέσει. Αυτή ήταν η σωστή στιγμή για να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Θα φύγει στις 2 Ιουνίου".

Ο Πορτογάλος τεχνικός, που μέχρι το τέλος της σεζόν θα είναι ο "εικονικός" προπονητής της Ρεάλ, το πιο λογικό είναι πως θα αναζητήσει να κερδίσει ξανά τη χαμένη του δόξα, επιστρέφοντας στην Αγγλία και την Τσέλσι.

Αν υποθέσουμε πως ο Μουρίνιο καταλήξει όντως στην Τσέλσι, σίγουρα θα γεμίσει τους φιλάθλους των "μπλε" με πολλές προσδοκίες. Μπορεί να κατέκτησε το τρόπαιο του Europa League, αλλά οι φίλαθλοί της ξέρουν πολύ καλά πως η ομάδα είναι για πολύ περισσότερα.

Η Τσέλσι φυσικά που προπονούσε ο Μουρίνιο πριν από έξι χρόνια δεν έχει καμία σχέση με τη φετινή. Παίκτες μεγάλης κλάσης όπως ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, έχουν αντικατασταθεί από νεαρά εξελίξιμα ταλέντα όπως οι Χουάν Μάτα και Εντέν Αζάρ.

Βέβαια και η ομάδα πλέον έχει χάσει τον τίτλο του "ισχυρού" στην Αγγλία, έχοντας πλέον από "πάνω" της, τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι.

Για την ομάδα του Λονδίνου όμως ο Μουρίνιο είναι κάτι σαν θρύλος. Αγαπιέται σαν θεός από τους φιλάθλους, έχοντας κάνει τρομερή δουλειά κατά την παραμονή του στην Τσέλσι.

Ώρα αποδείξεων για Μουρίνιο
PHOTOGRAPH: PAUL WHITE/AP

Μπορεί με την Ίντερ να κατάφερε να αποδείξει πως δεν είναι μόνο ο "Special One" αλλά και ίσως ο "Only One", αλλά η τελευταία τριετία "ταρακούνησε" τον εγωισμό του. Η σκληρή πραγματικότητα λέει πως το 2013 ο Μπενίτεθ είναι πιο επιτυχημένος από το Μουρίνιο, έχοντας κατακτήσει και το Europa League πρόσφατα.

Ακόμα, ο Ντι Ματέο κατέκτησε σε έξι μήνες με την Τσέλσι, τόσες κούπες όσες και ο Μουρίνιο στα τρία χρόνια του με τη Ρεάλ. Σίγουρα ο Πορτογάλος, έφτασε στο "Μπερναμπέου" σαν θεός, αλλά δεν φεύγει έτσι. Ναι μεν, εδραίωσε την Ρεάλ τα τελευταία χρόνια στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά ο διακαής πόθος ήταν η κούπα του Champions League που τελικά δεν ήρθε, παρά τα πολλά εκατομμύρια που δαπανήθηκαν.

Η κληρονομιά του... "Special One" αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε τεντωμένο σχοινί και πολλά θα εξαρτηθούν από την επόμενη προπονητική χρονιά του.

Αν τελικά πατήσει το πόδι του ξανά στο "Στάμφορντ Μπριτζ", οι προσδοκίες θα είναι τεράστιες και ο Πορτογάλος θα πρέπει να αποδείξει αμέσως αν τελικά μπορεί να ξανασηκώσει στις πλάτες του τον τίτλο του "Εκλεκτού".

Αν δεν καταφέρει να κατακτήσει τίτλους και με την ομάδα του Λονδίνου, τότε θα πρέπει ίσως και ο ίδιος να επαναπροσδιορίσει το χαρακτηρισμό που είχε δώσει παλαιότερα στον εαυτό του.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως οι απανταχού φίλοι των "μπλε" ήδη έχουν αρχίσει να ονειρεύονται τον Zoζέ Μουρίνιο κάπως έτσι:

TAGS ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ