ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Κριστιάνο Ρονάλντο, το 2015 ξεκίνησε

Partido de la Liga BBVA disputado entre el Real Madrid y el Granada. En la imagen, Ronaldo celebra uno de sus goles.

League BBVA match played between Real Madrid and Granada. In this picture, Ronaldo celebrate one of his goals.
Partido de la Liga BBVA disputado entre el Real Madrid y el Granada. En la imagen, Ronaldo celebra uno de sus goles. League BBVA match played between Real Madrid and Granada. In this picture, Ronaldo celebrate one of his goals. PARTIDO DE LA LIGA BBVA DISPUTADO ENTRE EL REAL MADRID Y EL GRANADA. EN LA IMAGEN, RONALDO CELEBRA UNO DE SUS GOLES. LEAGUE BBVA MATCH PLAYED BETWEEN REAL MADRID AND GRANADA. IN THIS PICTURE, RONALDO CELEBRATE ONE OF HIS GOALS.

Μπορεί το "calma" στο "Καμπ Νόου" να μην συνδυάστηκε με επιτυχία, όμως ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 5 γκολ κόντρα στην Γρανάδα απέδειξε πως το ντεφορμάρισμα αποτελεί παρελθόν, το 2015 τώρα αρχίζει και ο δρόμος για την 4η Χρυσή Μπάλα δεν είναι κλειστός...

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στις 12 Ιανουαρίου, αφού είχε κατακτήσει για τρίτη φορά την Χρυσή Μπάλα και δεύτερη συνεχόμενη, είχε τονίσει στόχος είναι σε έναν χρόνο να πάρει την 4η και να πιάσει τον Λιονέλ Μέσι.

Οι επιδόσεις του στους τρεις πρώτους μήνες του 2015 δεν ήταν καλές, τουλάχιστον για έναν παίκτη που θεωρείται ο καλύτερος του κόσμου τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Λιονέλ Μέσι από την άλλη αυτό το διάστημα έκανε... πράγματα και θάματα, προσπέρασε μάλιστα και τον CR7 στον πίνακα των σκόρερς. Αλήθεια όμως, υπάρχει κανείς που να πίστευε πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα έβρισκε ξανά τον εαυτό του; Ούτε ο πιο ένθερμος οπαδός του Μέσι.

Partido de la Liga BBVA disputado entre el Real Madrid y el Granada. En la imagen, Ronaldo celebra uno de sus goles.

League BBVA match played between Real Madrid and Granada. In this picture, Ronaldo celebrate one of his goals.
Partido de la Liga BBVA disputado entre el Real Madrid y el Granada. En la imagen, Ronaldo celebra uno de sus goles. League BBVA match played between Real Madrid and Granada. In this picture, Ronaldo celebrate one of his goals. PARTIDO DE LA LIGA BBVA DISPUTADO ENTRE EL REAL MADRID Y EL GRANADA. EN LA IMAGEN, RONALDO CELEBRA UNO DE SUS GOLES. LEAGUE BBVA MATCH PLAYED BETWEEN REAL MADRID AND GRANADA. IN THIS PICTURE, RONALDO CELEBRATE ONE OF HIS GOALS.

Ο CR7 είναι εδώ

Στο ματς με την Γρανάδα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ στην καριέρα του, πέτυχε 5 γκολ!

Έκανε μάλιστα και το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην καριέρα του, καθώς σκόραρε τρεις φορές μέσα σε περίπου 8 λεπτά (30', 36 και 38').

Στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα πριν δύο εβδομάδες σκόραρε στο "Καμπ Νόου", ισοφαρίζοντας για την "βασίλισσα", η οποία πάντως έχασε και βρέθηκε στο -4 από την κορυφή.

Ο Μέσι δεν πέτυχε τέρμα, ενώ δεν σκόραρε ούτε στο "Μπαλαΐδος", όπου η Μπαρτσελόνα νίκησε με γκολ του Ματιέ , κάνοντας γενικά κακή εμφάνιση και ο Αργεντινός και η ομάδα του.

Έξι γκολ στις τελευταίες δύο αγωνιστικές ο Πορτογάλος και κανένα ο Λίο, έτσι πρώτος σκόρερ είναι ξανά ο CR7 με 36 γκολ, τέσσερα περισσότερα από τον άσο των "μπλαουγκράνα".

Κριστιάνο Ρονάλντο, το 2015 ξεκίνησε

Ξεκίνησε το 2015

Άργησε λίγο, αλλά ξεκίνησε το 2015 για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, πάντα κάνει μία μικρή... κοιλιά στις αρχές της χρονιάς.

Είναι ο τρόπος που επιλέγει να χειριστεί την σεζόν. Φορτσάρει στην αρχή και μετά τα Χριστούγεννα χαλαρώνει, ρίχνει λίγο τους ρυθμούς έτσι ώστε να φορτσάρει ξανά για το φινάλε και τα κρίσιμα ματς.

Προφανώς έχει να κάνει με το Champions League, καθώς παραδοσιακά ο Πορτογάλος δεν είναι το ίδιο καλός Ιανουάριο και Φεβρουάριο σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σε άριστη φυσική κατάσταση για 9 ή 10 συνεχόμενους μήνες και όταν λέμε άριστη φυσική κατάσταση, εννοούμε του κορυφαίου ποδοσφαιρικού επιπέδου, έτσι ο απλός άνθρωπος δεν μπορεί ούτε να διανοηθεί την δουλειά του συγκεκριμένου αθλητή.

Partido de la Liga BBVA disputado entre el Real Madrid y el Granada. En la imagen, Ronaldo.

League BBVA match played between Real Madrid and Granada. In this picture, Ronaldo.
Partido de la Liga BBVA disputado entre el Real Madrid y el Granada. En la imagen, Ronaldo. League BBVA match played between Real Madrid and Granada. In this picture, Ronaldo. PARTIDO DE LA LIGA BBVA DISPUTADO ENTRE EL REAL MADRID Y EL GRANADA. EN LA IMAGEN, RONALDO. LEAGUE BBVA MATCH PLAYED BETWEEN REAL MADRID AND GRANADA. IN THIS PICTURE, RONALDO.

Τραυματισμός και Μουντιάλ

Η προηγούμενη σεζόν ολοκληρώθηκε με τραυματισμό για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Κάτι που λίγο έλειψε να του κοστίσει την συμμετοχή του στο Μουντιάλ 2014.

Τελικά πήγε στην Βραζιλία, όμως ο πραγματικός Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πήγε ποτέ. Έβαλε την εθνική ομάδα πάνω από την υγεία του. Έκανε προετοιμασία ανέτοιμος, ρίσκαρε πραγματικά και έπαιζε νιώθοντας πόνο και φυσικά με φυσική κατάσταση που δεν είχε καμία σχέση με το επίπεδό του.

Όλο αυτό βέβαια επηρέασε τα πάντα στην συνέχεια. Η ξεκούραση του το καλοκαίρι δεν ήταν αυτή που έπρεπε και κατά συνέπεια η προετοιμασία που έκανε εν συνεχεία με την Ρεάλ για τη νέα σεζόν δεν ήταν ιδανική.

Ουσιαστικά έκανε προετοιμασία χωρίς να είναι ξεκούραστος, χωρίς να είναι έτοιμος, αντιμετωπίζοντας ακόμη προβλήματα λόγω του τραυματισμού με τον οποίο έπαιζε στην Βραζιλία.

Κριστιάνο Ρονάλντο, το 2015 ξεκίνησε

Λογικό το μεγαλύτερο ντεφορμάρισμα

Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην ξεκινήσει την σεζόν όπως έπρεπε. Δούλεψε σκληρά και άλλωστε είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και παίζει στην Ρεάλ Μαδρίτης, έχει δηλαδή τους καλύτερους συνεργάτες.

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα... πυροβολώντας, όμως έπρεπε εκεί στον Ιανουάριο να χαλαρώσει, όπως άλλωστε κάθε χρόνο.

Το σώμα του φέτος χρειαζόταν μεγαλύτερο διάστημα ξεκούρασης, καθώς ταλαιπωρήθηκε πολύ το περασμένο καλοκαίρι. Επίσης, είναι και δύο ακόμη στοιχεία. Το πρώτο πως πλέον είναι 30 ετών και το δεύτερο ο χωρισμός του με την Ιρίνα Σάικ εκείνο το διάστημα, αφού η ψυχολογία είναι πάντα σημαντικός παράγοντας για τις επιδόσεις ενός αθλητή.

Κριστιάνο Ρονάλντο, το 2015 ξεκίνησε
© SPLASH

Θα μπορούσε και 6 ή 7 γκολ

Για πρώτη φορά στην καριέρα του λοιπόν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε 5 γκολ, όμως όσοι παρακολούθησαν τα ματς ή έστω είδαν τα highlights από το Sport24.gr ξέρουν καλά πως θα μπορούσε να έχει πετύχει περισσότερα τέρματα.

Δύο εβδομάδες πριν, μπορεί η Ρεάλ να έχασε από την Μπαρτσελόνα, κάτι που ίσως και της κοστίσει τον τίτλο, όμως αυτός έκανε το "calma" για μία ακόμη φορά στο "Καμπ Νόου".

Η ψυχολογία του μετά από καιρό είναι ξανά καλή, άλλωστε έχουν επιστρέψει όλοι οι τραυματίες στην ομάδα του, με τον Χάμες Ροντρίγκες τελευταίο, έτσι μπαίνει στην τελική ευθεία η Ρεάλ με τον Πορτογάλο ηγέτη.

Partido de la Liga BBVA disputado entre el Real Madrid y el Granada. En la imagen, James y Ronaldo.

League BBVA match played between Real Madrid and Granada. In this picture, James y Ronaldo.
Partido de la Liga BBVA disputado entre el Real Madrid y el Granada. En la imagen, James y Ronaldo. League BBVA match played between Real Madrid and Granada. In this picture, James y Ronaldo. PARTIDO DE LA LIGA BBVA DISPUTADO ENTRE EL REAL MADRID Y EL GRANADA. EN LA IMAGEN, JAMES Y RONALDO. LEAGUE BBVA MATCH PLAYED BETWEEN REAL MADRID AND GRANADA. IN THIS PICTURE, JAMES Y RONALDO.

Τον τρέφουν τα ρεκόρ, θέλει και άλλα...

Πέντε γκολ σε ένα ματς για πρώτη φορά στην καριέρα του, το γρηγορότερό του χατ-τρικ, το οποίο μάλιστα ήταν το 24ο στο ισπανικό πρωτάθλημα φτάνοντας τον Μέσι και 28ο γενικά με την Ρεάλ, φτάνοντας τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

Ανέβηκε επίσης και στην 8η θέση των σκόρερς του ισπανικού πρωτάθληματος (213 γκολ σε 191 ματς), έτσι όλα αυτά μαζί είναι μία καλή... τονωτική ένεση για την συνέχεια.

Αν η Ρεάλ μείνει χωρίς πρωτάθλημα θα είναι η τρίτη σερί χρονιά που αποτυγχάνει εντός συνόρων. Έχει ακόμη 9 αγωνιστικές να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση (-4 από την Μπαρτσελόνα).

Σε αυτά τα 9 ματς ο Ρονάλντο θέλει να πετύχει 15 τέρματα για να πετύχει τον μεγάλο στόχο. Αυτός ο στόχος είναι να τερματίσει με 51 γκολ, έτσι ώστε να σπάσει το ρεκόρ του Μέσι που είχε βάλει 50 την σεζόν 2011-2012.

Τα 15 γκολ σε 9 ματς βέβαια φαντάζουν πολλά, αλλά πριν τον αγώνα με την Γρανάδα ήθελε 20 γκολ σε 10 ματς, έτσι μπορεί και να το πετύχει.

Partido de la Liga BBVA disputado entre el Real Madrid y el Granada. En la imagen, Bale y Ronaldo.

League BBVA match played between Real Madrid and Granada. In this picture, Bale and Ronaldo.
Partido de la Liga BBVA disputado entre el Real Madrid y el Granada. En la imagen, Bale y Ronaldo. League BBVA match played between Real Madrid and Granada. In this picture, Bale and Ronaldo. PARTIDO DE LA LIGA BBVA DISPUTADO ENTRE EL REAL MADRID Y EL GRANADA. EN LA IMAGEN, BALE Y RONALDO. LEAGUE BBVA MATCH PLAYED BETWEEN REAL MADRID AND GRANADA. IN THIS PICTURE, BALE AND RONALDO.

Το γυρίζει μέχρι τον Ιανουάριο

Όπως προαναφέραμε, ο Μέσι ήταν κακός στο ματς με την Θέλτα (για το επίπεδό του τουλάχιστον), αλλά βέβαια ήταν απλά ένα ματς. Στην "μάχη" για την Χρυσή Μπάλα μετά από τους τρεις πρώτους μήνες ο Αργεντινός σίγουρα έχει το προβάδισμα, όμως ο Ρονάλντο έδειξε πως μπορεί να επιστρέψει δριμύτερος.

Εκτός από τις 9 αγωνιστικές που απομένουν στο ισπανικό πρωτάθλημα, πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει και το Champions League.

Θα πρέπει αρχικά η Ρεάλ να ξορκίσει τον... κακό δαίμονα (φέτος) της Ατλέτικο στα προημιτελικά και αν τελικά καταφέρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο να την οδηγήσει στην κατάκτηση του 11ου τροπαίου, έχοντας αρκετά γκολ και καλές εμφανίσεις, τότε μπορεί να έχει ανατρέψει το σκηνικό μέχρι τον Ιούνιο.

Ακόμη και αν χάσει το πρωτάθλημα, αν κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης θα έχει γράψει... χρυσή σελίδα στην ιστορία, αφού θα είναι η πρώτη ομάδα με δύο σερί κατακτήσεις από τότε που η διοργάνωση ονομάστηκε Champions League και η πρώτη μετά την Μίλαν (1989 και 1990) που το κατορθώνει.

Για σκεφτείτε να δούμε και τελικό Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, ή έστω κόντρα στα ημιτελικά, εκεί θα κριθούν πολλά και εκεί ο Ρονάλντο θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως είναι ο κορυφαίος στον πλανήτη για 3η σερί χρονιά ή θα έχει την ευκαιρία ο Μέσι να τον... αποτελειώσει.

Κριστιάνο Ρονάλντο, το 2015 ξεκίνησε
TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ