ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Κρατική επιβεβαίωση για έρευνες περί φοροδιαφυγής του Ρονάλντο

Κρατική επιβεβαίωση για έρευνες περί φοροδιαφυγής του Ρονάλντο
Ρονάλντο-Ρεάλ Μαδρίτης

Οι ισπανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο ελέγχεται για φοροδιαφυγή μαμούθ σχετικά με εισοδήματα που ξεπερνούν τα 150.000.000 ευρώ.

Ο γραμματέας της ισπανικής εφορίας, Χοσέ Ενρίκε Φερνάντεθ ντε Μογιά, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο τελεί υπό έρευνα για την απόκρυψη εισοδημάτων 150.000.000 ευρώ σε φορολογικούς "παραδείσους" των Βρετανικών Παρθένων Νήσων από το 2009, όταν αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

"Οι πληροφορίες που έχουμε στο Υπουργείο Οικονομικών αντιστοιχεί σε αυτά που μάθαμε από τα ΜΜΕ και αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι, όπως γνωρίζετε καλά, η Εφορία στην Ισπανία λειτουργεί άκρως επαγγελματικά και δεν γίνεται διαφορετικά παρά να διενεργηθούν οι απαιτούμενες έρευνες".

"Θα ερευνήσουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως κάνουμε με το σύνολο των Ισπανών, όσον αφορά στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους. Οι πληροφορίες που βρίσκονται στα χέρια του Υπουργείου αποκαλύφθηκαν χθες και κατά συνέπεια βρίσκονται στα ΜΜΕ", πρόσθεσε.

Η υπόθεση προέκυψε μετά από μία μεγάλη έρευνα μηνών που πραγματοποιήθηκε από δώδεκα μέσα και εξήντα δημοσιογράφους παγκοσμίως, σε συνεργασία με μέλη του blog "Football Leaks" που κατά καιρούς έχει αποκαλύψει συμβόλαια ομάδων και ποδοσφαιριστών.

Το όνομα του Ρονάλντο δεν είναι το μοναδικό που εμπλέκεται στην υπόθεση, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο Ρανταμέλ Φαλκά, ο Μεσούτ Εζίλ και άλλοι κορυφαίοι παίκτες και προπονητές, σε συνέργεια με τον διάσημο ατζέντη Ζόρζε Μέντες και το γραφείο μάνατζερ του "Gestifute", είχαν δημιουργήσει ένα σύστημα αξιοποίησης φορολογικών "παραδείσων", ώστε να τοποθετούν εκεί έσοδα, κυρίως από την εκμετάλλευση της εικόνας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μουρίνιο και Ρονάλντο μπλεγμένοι σε φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος
TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ