ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

"Καρφώνει" Κριστιάνο, Μπέιλ και Ζιντάν ο ισπανικός Τύπος

Real Madrid's Cristiano Ronaldo reacts during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Villarreal at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Jan. 13, 2018. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo reacts during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Villarreal at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Jan. 13, 2018. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Δριμύτατη κριτική ασκείται από τον ισπανικό Τύπο στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη νέα αποτυχία. Στο επίκεντρο ο Κριστιάνο, ο Μπέιλ και οι υπόλοιποι "μερένγκες" παίκτες. Αιχμές για τις επιλογές του Ζιντάν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης γνώρισε την ήττα από τη Βιγιαρέαλ (0-1) στο "Santiago Bernabeu" για τη 19η αγωνιστική της La Liga και η "μερένγκε" αποτυχία βρίσκεται στο επίκεντρο του ισπανικού Τύπου. Δεν μένει εκτός κάδρου ο Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά η μερίδα του λέοντος αυτής έχει ως παραλήπτες τους παίκτες.

AS: Η ΡΕΑΛ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ

Δριμύτατη είναι η κριτική που ασκεί η AS στη Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη νέα αποτυχία. "Η Ρεάλ έπιασε πάτο" είναι ο τίτλος του κειμένου. Στο στόχαστρο βρίσκονται ο Κριστιάνο Ρονάλντο (11 σουτ, 0 γκολ), η τύχη (1 δοκάρι) και η διαιτησία (δεν υποδείχθηκαν δύο πέναλτι, αν και στο δεύτερο εξ' αυτών έπρεπε προηγουμένως να υποδειχθεί οφσάιντ).

Τόσο για τον Πορτογάλο όσο και για τον Ουαλό (Γκάρεθ Μπέιλ) τονίζεται χαρακτηριστικά ότι βρίσκονται σε "χειμερία νάρκη".

"Καρφώνει" Κριστιάνο, Μπέιλ και Ζιντάν ο ισπανικός Τύπος

Αντίθετα, αποδίδονται συγχαρητήρια στον γκολίπερ της Βιγιαρεάλ, Σέρχιο Ασένχο, του οποίου η εμφάνιση χαρακτηρίζεται "ηρωική".

"Μονοτονία", "κατάσταση έκτακτης ανάγκης", είναι μερικές από τις ενδεικτικές λέξεις που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο κείμενο.

MARCA: Η ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΚΡΙΣΗ

"Δεν έχει τέλος η κρίση που διανύει η Ρεάλ", σύμφωνα με τη "Marca". "Δεν ξέρει να διαχειρίζεται η ομάδα του Ζιντάν ούτε το άγχος της, ούτε την έλλειψη δυνάμεων και είναι πλέον εύκολο να φύγεις με βαθμό ή βαθμούς από το "Santiago Bernabeu"", αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Το κείμενο τελειώνει με την εξής φράση: "Το Bernabeu δεν δίνει πίστωση. Κανείς δεν δίνει. Ποιος αναγνωρίζει αυτή τη Ρεάλ;".

"Καρφώνει" Κριστιάνο, Μπέιλ και Ζιντάν ο ισπανικός Τύπος

Στην κριτική των παικτών, την πιο σκληρή δέχεται ο τεχνικός των "μερένγκες", Ζινεντίν Ζιντάν. "Ο Ζιντάν πρέπει να δοκιμάσει κάτι νέο, ή να πάρει νέο παίκτη" και συμπληρώνεται "δεν άξιζει να χάσει, αλλά έχασε. Έκανε αργά τις αλλαγές, δεν έκανε τρίτη. Η κρίση δεν έχει τέλος".

ΜUNDO DEPORTIVO: Η ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΡΕΑΛ

Στα καταλανικά ΜΜΕ, δεν είναι διαφορετική η προσέγγιση της αναμέτρησης. "Η Ρεάλ ζει οριστικά μέσα στην κρίση", αναφέρεται χαρακτηστικά στην αρχή της ανασκόπησης του κειμένου.

"Καρφώνει" Κριστιάνο, Μπέιλ και Ζιντάν ο ισπανικός Τύπος

Μια κρίση, η οποία όπως φαίνεται, αγγίζει τον πυρήνα της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας. "Μερικοί, όπως ο Κριστιάνο, κουνούσαν το κεφάλι και δεν καταλάβαιναν", αναφέρεται μεταξύ άλλων.

SPORT: ΦΟΡΝΑΛΣ ΚΑΙ ΑΣΕΝΧΟ ΑΦΗΣΑΝ ΑΛΑΛΗ ΤΗ ΡΕΑΛ

Σε πιο πανηγυρικό (για ευνόητους λόγους) ύφος η έτερη μεγάλη εφημερίδα της Βαρκελώνης. Μάλιστα τόσο ο τίτλος, όσο και η πρώτη παράγραφος του κειμένου δεν επικεντρώνεται στη Ρεάλ, αλλά στη Βιγιαρεάλ. Κι αυτό γιατί το "κίτρινο υποβρύχιο" κατέκτησε την πρώτη νίκη στην ιστορία του στο "Santiago Bernabeu".

"Καρφώνει" Κριστιάνο, Μπέιλ και Ζιντάν ο ισπανικός Τύπος

Ειδική αναφορά υπάρχει στον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως "ο πιο άτυχος ξανά" κι αυτός "που παλεύει με το γκολ".

Πιο σκληρή είναι η ατομική κριτική. Εκεί μπορεί να διαβάσει κανείς για τον "αόρατο" Μάρκο Ασένσιο, τον "εξαφανισμένο" Μπέιλ, τον "απογοητευτικό" Κρόος, τον "δρομέα" Μόντριτς.

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ