ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Καρεμπέ: "Το Champions League είναι φτιαγμένο για τη Ρεάλ Μαδρίτης"

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Καρεμπέ EUROKINISSI SPORTS

Ο Κριστιάν Καρεμπέ αποθέωσε τον Ζινεντίν Ζιντάν και υποστήριξε πως το Champions League βρίσκεται στο DNA της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης του Ολυμπιακού μίλησε στο Reuters, με αφορμή την τρίτη συνεχόμενη παρουσία της Ρεάλ Μαδρίτης σε τελικό του Champions League.

Ο Γάλλος αποθέωσε τον συμπατριώτη του τεχνικό των "μερένγκες", Ζινεντίν Ζιντάν και τόνισε πως αυτή η διοργάνωση στο DNA της ισπανικής ομάδας.

"Δουλεύει σκληρά. Σιχαίνεται την ήττα, επιζητά την τελειότητα, θέλει ποιότητα και αναγνωρίζεις το αποτύπωμα του στην ομάδα. Οι μεταβιβάσεις πρέπει να είναι σωστές, οι παίκτες πάντα εκεί που πρέπει, οι επιθέσεις να γίνονται γρήγορα.

Είναι φανερή η επιρροή του Ζιντάν σε όσα κάνει η ομάδα του στο χόρτο. Φυσικά, όταν κοιτάζεις τα ονόματα των παικτών, βλέπεις ταλέντο. Αλλά το ταλέντο μόνο του δεν φέρνει επιτυχία.

Ο Ζιντάν είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής με γνώση και ειδίκευση, κάτι που είναι πολύ καλό για παίκτες όπως ο Ρονάλντο και ο Μόντριτς. Υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες επιτυχίας με αυτόν τον άνθρωπο, μπορεί να σε εμπνεύσει και να δώσει ώθηση στην ομάδα.

Δεν άλλαξε παίκτες, πάνω - κάτω η ομάδα είναι ίδια με πριν, αλλά με την αύρα του, τον τρόπο σκέψης του και την προσέγγιση σε όλους, έφερε κάτι θετικό και επιτυχημένο στον σύλλογο.

Δεν είναι εύκολο να μένεις συγκεντρωμένος σε 3-4 στόχους, όταν ρίχνεις το βάρος σε έναν στόχο είναι πιο εύκολο.

Όλοι επιθυμούν το νταμπλ ή και το τρεμπλ αλλά δεν είναι εύκολο, οι περισσότεροι παίκτες αγωνίζονται σε πάνω από 60 παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο η Ρεάλ να έχει την ίδια απόδοση και επιτυχία, είναι άνθρωποι, όχι μηχανές.

Αλλά για να πετύχεις στο Champions League χρειάζεσαι ενός διαφορετικού τύπου δέσμευση. Η Ρεάλ το έχει στο DNA της.

Το Champions League είναι φτιαγμένο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, το έχουν στο αίμα τους και οι υπόλοιπες ομάδες είναι απλά συνδιεκδικήτριες. Ήταν έτσι από την αρχή. Τα πέντε τρόπαια με τον Ντι Στέφανο ήταν κάτι απίστευτο.

Μετά από 32 χρόνια φέραμε πίσω αυτή την ατμόσφαιρα, την πίστη. Ήταν πολλά τα 32 χρόνια χωρίς την κατάκτηση του τροπαίου, έπρεπε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Φέραμε πίσω την περηφάνια και την επιτυχία, ο Φλορεντίνο Πέρεθ μεγάλωσε κι άλλο τον σύλλογο, κάνοντας την ιστορία του ακόμη πιο σπουδαία", υποστήριξε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ