ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Κ. Ρονάλντο: "Είμαι ήδη μέρος της ιστορίας του ποδοσφαίρου"

Κ. Ρονάλντο: "Είμαι ήδη μέρος της ιστορίας του ποδοσφαίρου"

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σε συνέντευξη του στην επίσημη σελίδα της UEFA αποθέωσε τον εαυτό του τονίζοντας πως ήξερε ότι θα γίνει ένας μεγάλος παίκτης και πως είναι ήδη μέρος της ιστορίας του αθλήματος.

Όπως και ο ίδιος παραδέχεται στη συνέντευξη που έδωσε στην επίσημη σελίδα της UEFA σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους άλλους όχι, αλλά όλοι παραδέχονται τους εντυπωσιακούς αριθμούς της μεγάλης του καριέρας. Αυτή είναι η αλήθεια για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος αστέρας του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου μίλησε για το γεγονός ότι είναι πρώτος σκόρερ στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, για τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο και σίγουρα οι δηλώσεις του για μία ακόμα φορά θα συζητηθούν.

Χωρίς κάποιο άλλο σχόλιο διαβάστε τι δήλωσε:

Τι σημαίνει για εσένα να είσαι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα;

"Είναι προνόμιο να γνωρίζω ότι είμαι πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Είναι ολοφάνερο πως είμαι χαρούμενος που έχω πετύχει κάτι τέτοιο. Είναι μία ξεχωριστή διοργάνωση και μία διοργάνωση που λατρεύει η Ρεάλ Μαδρίτης. Είμαι τυχερός που την έχω κατακτήσει δύο φορές και σίγουρα θέλω να το κάνω ξανά. Ελπίζω να συμβεί αυτό φέτος. Οι φίλαθλοι λατρεύουν το Champions League και το ίδιο κάνω και εγώ αφού είναι μία ξεχωριστή διοργάνωση.

Τι σου φέρνει μεγαλύτερη ικανοποίηση στο γήπεδο;

"Να κάνω αυτό που αγαπώ, να κάνω τη δουλειά μου. Να την κάνω καλά, να την απολαμβάνω και να είμαι σίγουρος ότι το ίδιο κάνουν και οι φίλαθλοι. Προσπαθώ να σκοράρω, οι φίλαθλοι θέλουν να δουν ένα καλό ματς και σίγουρα να δουν γκολ. Αυτή είναι η δουλειά μου. Πρέπει να νικάω, να παίζω καλά, να σκοράρω όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ, να βοηθάω την ομάδα μου και να το απολαμβάνω. Η απόλαυση είναι λέξη που θέλω να υπογραμμίσω γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο: είναι χαρά, είναι πάθος και ατυχία επίσης.

Σε ποιον ήθελες να μοιάσεις όταν ήσουν στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ;

"Για να είμαι ειλικρινής δεν κοιτούσα κάποιον παίκτη και δεν ήθελα να γίνω σαν κάποιον από αυτούς. Υπήρξαν κάποιοι μεγάλοι παίκτες οι οποίοι πέρασαν από τη Σπόρτινγκ αλλά πάντοτε κοιτούσα πιο μακριά. Πάντα σκεφτόμουν την εθνική ομάδα. Αισθανόμουν ότι το να αγωνιστείς για μία μεγάλη ομάδα είναι δύσκολο, αλλά τελικά ήμουν ικανός να το πετύχω. Το να παίζεις για την εθνική ομάδα ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Τα πράγματα όμως έγιναν γρήγορα. Υπέγραψα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετά από λίγο καιρό ήμουν στην εθνική ομάδα. Τα σημεία αναφοράς μου ήταν οι Φερνάντο Κόουτο, Ρουί Κόστα και Λουίς Φίγκο γιατί πάντοτε ήταν μεγάλα ονόματα στο ποδόσφαιρο της Πορτογαλίας".

Όταν ήσουν μικρός τι πίστευες ότι θα πετύχεις;

"Πάντοτε ένιωθα ότι ήμουν ξεχωριστός παίκτης, ακόμα και όταν ξεκινούσα στην Σπόρτινγκ. Ένιωθα ότι αργά ή γρήγορα θα ήμουν ένας παίκτης υψηλού επιπέδου. Ποτέ όμως δεν πίστευα ότι αυτό θα συμβεί τόσο γρήγορα αλλά προετοίμαζα τον εαυτό μου γιατί το ταλέντο υπήρχε. Πάντα δούλευα σκληρά και πίστευα στις δυνατότητες μου. Αυτό το έκανα από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ, μέχρι την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχω βελτιωθεί ως παίκτης, ως άνθρωπος".

Μετά από 20 ή 30 χρόνια πως πιστεύεις ότι η ιστορία θα θυμάται τον Κριστιάνο Ρονάλντο;

"Δεν έχω αμφιβολία ότι θα είμαι μέρος της ιστορίας του ποδοσφαίρου. Είτε αρέσει αυτό σε ορισμένους είτε όχι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Θα είμαι εκεί μαζί με τους υπόλοιπους. Σε κάποιους αυτό αρέσει περισσότερο σε άλλους λιγότερο, αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι ανήκω ήδη στην ιστορία του ποδοσφαίρου".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ