ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Ίκερ & Κριστιάνο, η μέρα με τη νύχτα!

Ίκερ & Κριστιάνο, η μέρα με τη νύχτα!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα ψήφιζε, αν μπορούσε, τον εαυτό του για τη Χρυσή Μπάλα, ενώ ο Ίκερ Κασίγιας δεν θα το έκανε για λόγους προσωπικής ηθικής. Δυο εκ διαμέτρου διαφορετικές απόψεις στη Ρεάλ Μαδρίτης. Διαβάστε στο Sport24.gr τι δήλωσαν οι δυο άσοι των «μερένγκες».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δήλωσε ότι αν είχε το δικαίωμα να ψηφίσει τον εαυτό του για τη Χρυσή Μπάλα, θα το έκανε.

Αντίθετα, ο Ίκερ Κασίγιας υποστήριξε ότι δεν θα το έκανε ποτέ για λόγους προσωπικής ηθικής.

Τα «βαρέα βάρη» της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ίκερ Κασίγιας, έδειξαν με τις δηλώσεις τους σχετικά με την ψηφοφορία για τη Χρυσή Μπάλα, ότι κινούνται σε τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις. Αμφότεροι παραχώρησαν συνεντεύξεις στο περιοδικό «France Football», το οποίο σε συνεργασία με τη FIFA, έχει την ευθύνη για το ετήσιο βραβείο της Χρυσής Μπάλας. Ο μεν Ρονάλντο υποστήριξε ότι αν είχε το δικαίωμα, θα ψήφιζε τον εαυτό του, ο δε Κασίγιας το απέκλεισε λέγοντας πως η προσωπική του ηθική δεν του επιτρέπει κάτι τέτοιο!

ΡΟΝΑΛΝΤΟ: "ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ"

Οι κανονισμοί μπορεί να απαγορεύουν στους 23 υποψήφιους να ψηφίσουν τον εαυτό τους, όμως ο Ρονάλντο φρόντισε να το ξεκαθαρίσει στους δημοσιογράφους του «France Football»: «Είμαι ο καλύτερος, αν μπορούσα να το κάνω, θα ψήφιζα τον εαυτό μου! Είναι κάτι που θα το έκαναν όλοι». Και συνέχισε: «Είμαι αυτός που είμαι και είμαι ευτυχισμένος για αυτό. Το να είσαι πολύ μετριόφρων δεν είναι καλό. Στην Πορτογαλία λέμε ότι η πολλή μετριοφροσύνη είναι ματαιοδοξία».

Ίκερ & Κριστιάνο, η μέρα με τη νύχτα!

Στη συνέντευξη, ο Κριστιάνο ρωτήθηκε για την αντιπαλότητα με τον Μέσι, για τη σχέση του με τον Μουρίνιο, για τον ατομισμό του αλλά και για τις φήμες που τον θέλουν να φεύγει από τη Ρεάλ για να πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Σχετικά με την αναπόφευκτη σύγκριση με τον Αργεντίνο της Μπαρτσελόνα, ο CR7 απάντησε: «Μας συγκρίνουν συνεχώς. Οι εφημερίδες και η τηλεόραση πιστεύουν πως έτσι θα πουλήσουν περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι εμένα με έχει κουράσει όλο αυτό».

Για τον χαρακτήρα του, ο Πορτογάλος είπε: «Παίζω επειδή έχω πάθος για το ποδόσφαιρο, αγωνίζομαι για την αγάπη που νιώθω για τις φανέλες που φοράω. Αν το έκανα για τα λεφτά, τότε σίγουρα θα ήμουν σε άλλο σύλλογο. Ο εγωισμός κάνει τους παίκτες να θέλουν να είναι στόχοι ομάδων όπως η Παρί, η Τσέλσι, η Μάντσεστερ. Αλλά εμένα αυτή τη στιγμή δε μου περνούν από το μυαλό τέτοιες σκέψεις», κατέληξε ο Κριστιάνο, ο οποίος απάντησε και για τις εμπρηστικές δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς: «Το αίμα μου βράζει. Πολλές φορές λέω πράγματα που δεν τα πιστεύω».

Ίκερ & Κριστιάνο, η μέρα με τη νύχτα!

Ο Ρονάλντο θα έχει φέτος το δικαίωμα να ψηφίσει αφού είναι πλέον ο αρχηγός της Εθνικής Πορτογαλίας. Πέρυσι δεν είχε πάρει μέρος στην ψηφοφορία, αφού το περιβραχιόνιο ήταν ακόμα στο μπράτσο του Νούνο Γκόμεζ, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε δώσει την πρώτη ψήφο του στον Κριστιάνο. Ο επιθετικός της Ρεάλ βραβεύτηκε με τη Χρυσή Μπάλα το 2008 και ήρθε δεύτερος το 2007, το 2009 και το 2011.

ΚΑΣΙΓΙΑΣ: "ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ"

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε με τις δικές του δηλώσεις ο Ίκερ Κασίγιας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ίδιο περιοδικό με αφορμή την υποψηφιότητά του για τη Χρυσή Μπάλα. Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ, όταν ρωτήθηκε αν θα ψήφιζε τον εαυτό του, ήταν κάθετος: «Ειλικρινά δεν θα μπορούσα να το κάνω, είναι αντίθετο με την προσωπική, επαγγελματική μου ηθική. Προτιμώ η αναγνώριση στη δουλειά μου να έρθει από τους άλλους και όχι από μένα».

Ίκερ & Κριστιάνο, η μέρα με τη νύχτα!

Ο Κασίγιας παραδέχτηκε πως θα του άρεσε πολύ να κερδίσει το βραβείο, όμως συμπλήρωσε ότι οι τερματοφύλακες έχουν μειονέκτημα απέναντι στους υπόλοιπους υποψήφιους, γιατί οι παίκτες που αγωνίζονται στις άλλες θέσεις, εντυπωσιάζουν περισσότερο. «Αναρωτιέμαι γιατί δεν αναγνωρίζεται ο καθοριστικός ρόλος και η διαφορετικότητα των τερματοφυλάκων. Είναι κάτι που με λυπεί, όχι απαραίτητα προσωπικά, αλλά γενικότερα για τη θέση», ήταν το παράπονο του «πορτέρο» της Ρεάλ.

«Είμαστε σαν τους οδηγούς της Φόρμουλα 1 που δεν ξεκινούν από τις δυο πρώτες σειρές, αλλά από την έκτη και την έβδομη. Και να φανταστεί κανείς ότι η θέση μας είναι η μοναδική πραγματικά απαραίτητη, με την έννοια ότι δεν χωρούν πειραματισμοί», συνέχισε ο Ίκερ. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι από τις 56 Χρυσές Μπάλες, μόνο μια έχει δοθεί σε τερματοφύλακα. Ήταν το 1963 με νικητή τον Σοβιετικό Λεβ Γιασίν.

Έχοντας το δικαίωμα ψήφου ως αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας, ο Κασίγιας επιβεβαίωσε ότι θα ψηφίσει τον Σέρχιο Ράμος στην πρώτη θέση «γιατί πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν του στα τελευταία οχτώ χρόνια. Πρόκειται για έναν εκπληκτικό κεντρικό αμυντικό. Ήταν εντυπωσιακός στο πρωτάθλημα και τρομερός στο EURO. Παρόλο που ο κόσμος θυμάται περισσότερο το πέναλτι που έχασε στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ».

Ίκερ & Κριστιάνο, η μέρα με τη νύχτα!

Στις υπόλοιπες δυο θέσεις, ο Κασίγιας δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τα γκολ και τους τίτλους του και έναν ακόμα Ισπανό, μάλλον τον Τσάβι. Τέλος, ο τερματοφύλακας των «μερένγκες» αναγνώρισε στον Μουρίνιο την επιστροφή της Ρεάλ στους πρωταγωνιστές του Τσάμπιονς Λιγκ: «Πριν τον Μόου, μέναμε έξω από τους «16», ενώ τα δυο τελευταία χρόνια βρισκόμαστε και πάλι στο επίπεδο που μας ταιριάζει. Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορέσαμε να ανέβουμε ξανά στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος».

Πηγές: As & Marca

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ