ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η Ρεάλ ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ της Σάντος του Πελέ

Η Ρεάλ ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ της Σάντος του Πελέ

Η Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε στο "Ανοέτα" και έφτασε τα 73 διαδοχικά παιχνίδια με γκολ, κάτι που είχε επαναλάβει μόνο η Σάντος του Πελέ πριν από 5,5 δεκαετίες!

Ο Μπόρχα Μαγιοράλ σημείωσε ένα ιστορικό γκολ για τη Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Ρεάλ Σοθιεδάδ στο "Ανοέτα", αφού οι "μερένγκες" σκόραραν για 73ο διαδοχικό παιχνίδι και ισοφάρισαν το παγκόσμιο ρεκόρ της Σάντος του Πελέ!

Οι Ισπανοί σκοράρουν ανελλιπώς σε κάθε διοργάνωση από τις 26 Απριλίου 2016 και το 0-0 στην Αγγλία με τη Μάντσεστερ Σίτι για τα ημιτελικά του Champions League, δημιουργώντας ένα σερί που τους έχει αποφέρει δύο πρωταθλήματα Ευρώπης, ισάριθμα Super Cup Ευρώπης, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και φυσικά το πρωτάθλημα Ισπανίας.

Η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών ανήκε στη Σάντος της δεκαετίας του '60, σύμφωνα με την έρευνα του κορυφαίου στατιστικολόγου της Ισπανίας και ενός εκ των καλύτερων του κόσμου, του " Mister Chip". Το δικό της σερί άρχισε στις 21 Νοεμβρίου 1961, στη νίκη με 6-1 επί της Αμέρικα του Ρίο ντε Ζανέιρο για το Κύπελλο Βραζιλίας. συνεχίστηκε για ακόμα 72 παιχνίδια και το τελευταίο στο οποίο κατάφερε να σκοράρει ήταν στην εντός έδρας ήττα 1-4 από τη Σάο Πάουλο για το πρωτάθλημα Παουλίστα.

Ο Πελέ, ο οποίος εκείνη την εποχή βρισκόταν στο πικ της καριέρας του, αγωνίστηκε στα 62 από αυτά τα 73 παιχνίδια και σημείωσε 85 τέρματα!

Η Σάντος σημείωσε 52 νίκες, 14 ισοπαλίες και 7 ήττες σε αυτό το διάστημα, με 245 γκολ υπέρ και 96 κατά. Το σερί απέφερε ένα πρωτάθλημα Παουλίστα και ένα πρωτάθλημα Βραζιλίας το 1961, τους ίδιους τίτλους το 1962 και το Copa Libertadores με το Διηπειρωτικό, καθώς και το Torneo Rio-Sao Paulo του 1963.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στις 10 Ιουνίου 1962, η Σάντος έμεινε στο μηδέν απέναντι στην Κομερσιάλ, στο Taca de Sao Paulo, μία διοργάνωση που δημιούργησε η ομοσπονδία του Σάο Πάουλο για να διατηρηθούν σε αγωνιστική φόρμα οι ποδοσφαιριστές κατά την προετοιμασία τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο 1962, με συνέπεια να μην θεωρείται επίσημη διοργάνωση.

Η Ρεάλ ισοφάρισε το παγκόσμιο ρεκόρ της Σάντος του Πελέ
TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ