ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η φιέστα της Ρεάλ για το 13ο Champions League

Η φιέστα της Ρεάλ για το 13ο Champions League
AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Η Ρεάλ γιόρτασε την κατάκτηση του 13ου Champions League της ιστορίας της με μία εντυπωσιακή φιέστα. Η παρέλαση με το λεωφορείο, οι πανηγυρισμοί σε πλατείες και το πάρτι στο "Μπερναμπέου".

Η... καθιερωμένη γιορτή για την κατάκτηση του Champions League από τη Ρεάλ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Η φιέστα είχε πέντε σταθμούς και άρχισε από τον Καθεδρικό Ναό της Αλμουδένα, όπου κατέφθασε το πούλμαν της ομάδας με τους παίκτες και το τρόπαιο σε περίοπτη θέση στο παρμπρίζ. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ, πραγματοποίησε κάποιες δηλώσεις, ορισμένοι παίκτες διάβασαν ορισμένα κείμενα του ευαγγελίου και την ίδια ώρα, ο κόσμος συγκεντρωνόταν στην Πουέρτα ντελ Σολ.

Η φιέστα της Ρεάλ για το 13ο Champions League

Στο πιο κεντρικό σημείο της ισπανικής πρωτεύουσας, οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έβγαιναν στο μπαλκόνι του κτιρίου της περιφέρειας της μαδριλένικης κοινότητας για να απευθυνθούν στο πλήθος. Χιλιάδες φίλοι της Ρεάλ στριμώχθηκαν στους δρόμους της περιοχής και περίμεναν την πρώτη εμφάνιση του τροπαίου μπροστά στα μάτια τους.

Η φιέστα της Ρεάλ για το 13ο Champions League

Εκεί έδωσαν τα χέρια και οι Ρονάλντο - Πέρεθ, σε μία αμήχανη στιγμή που δεν είχε συνέχεια, αφού ο Πορτογάλος, όταν μίλησε στους φιλάθλους που του ζητούσαν να μείνει, απέφυγε να ρίξει κι άλλο λάδι στη "φωτιά". Είχαν προηγηθεί κάποιες ανταλλαγές δώρων με τον περιφερειάρχη Άνχελ Γαρίδο, ο οποίος έλαβε και μία φανέλα της ομάδας με το όνομά του.

Ο Πέρεθ έβγαλε νέο, πιο μακροσκελή λόγο, όπου εκθείασε τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον οργανισμό των "μερένγκες". "Η Ρεάλ ηγείται του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και το κάνει με τις αξίες της, τους αρχηγούς της, που έχουν δημιουργήσει το μονοπάτι με θυσίες και ταλέντο", τόνισε μεταξύ άλλων.

Όταν οι ποδοσφαιριστές βγήκαν στο μπαλκόνι, το σύνθημα που τους ένωνε ήταν ένα, όπως εκστόμισε ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος: "Εδώ μετρούν οι τίτλοι και αυτό το τρόπαιο μας αναγκάζει να σκεφτούμε το 14ο".

Ακολούθησε η βόλτα στο δημαρχείο της Μαδρίτης, όπου τους υποδέχθηκε η δήμαρχος Μανουέλα Κάρμενα. Ακολούθησε η ίδια διαδικασία, με τον Πέρεθ να βγάζει νέο λόγο, τη δήμαρχο να παίρνει τη φανέλα της και να ακολουθεί η στιγμή που όλοι περίμεναν.

Η φιέστα της Ρεάλ για το 13ο Champions League
AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Οι ποδοσφαιριστές επιβιβάστηκαν στο ανοιχτό διώροφο λεωφορείο, στο οποίο μπροστά είχε γραμμένη τη λέξη "campeones", όπου το μισό "n" ήταν ζωγραφισμένο με άλλο χρώμα, όπως και το "3" που χρησιμοποιήθηκε αντί του "e", ώστε ουσιαστικά να σχηματίζεται ο αριθμός "13".

Η φιέστα της Ρεάλ για το 13ο Champions League

Το όχημα έκανε παρέλαση συνοδεία αλόγων της αστυνομίας στους δρόμους της πόλης, με το κοινό να έχει στοιβαχτεί στην άκρη. Όταν η πομπή έφτασε στην Πλατεία Κυβέλης, τον παραδοσιακό χώρο φιέστας για τη Ρεάλ, άρχισε το πάρτι.

Αρκετοί παίκτες έβγαλαν τα κοστούμια τους και φόρεσαν φανέλες της ομάδας, το κλίμα έγινε πολύ πιο ανάλαφρο και όταν έκαναν την εμφάνισή τους μικρόφωνα, άρχισαν να τραγουδούν. Μαζί και ο Ρονάλντο, που εμφανίστηκε ιδιαίτερα ορεξάτος αυτό το απόγευμα και μάλιστα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, είπε "ευχαριστώ παιδιά, τα λέμε την επόμενη χρονιά".

Η φιέστα της Ρεάλ για το 13ο Champions League
AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Για τρίτη σερί χρονιά, ο Ράμος και ο υπαρχηγός Μαρσέλο ανέβηκαν σε μία εξέδρα για να τοποθετήσουν τη σημαία της Ρεάλ στο άγαλμα της Θεάς Κυβέλης που δεσπόζει στην πλατεία. Ο Ράμος δεν δίστασε να πετάξει τη σπόντα του στους γείτονες της Ατλέτικο: "Θα τραγουδήσουμε ένα τραγούδι που μερικές φορές ξεχνάει ο κόσμος: Μία υπενθύμιση σε όλους τους Ινδιάνους, για το ποιος είναι το αφεντικό στην πρωτεύουσα".

Μετά από περίπου μισή ώρα, η αποστολή της Ρεάλ αναχώρησε για τον τελικό προορισμό της, το "Σαντιάγο Μπερναμπέου", όπου θα γιορτάσουν την επιτυχία μαζί με τα μέλη του συλλόγου και τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, αλλά και την ομάδα μπάσκετ που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης την προηγούμενη εβδομάδα.

Η φιέστα της Ρεάλ για το 13ο Champions League
Η φιέστα της Ρεάλ για το 13ο Champions League

Στην έδρα της Ρεάλ η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή. Το γήπεδο απέκτησε τον κατάλληλο φωτισμό και την αρχή στις εισόδους έκανε η ομάδα μπάσκετ μαζί με το 10ο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ο Πάμπλο Λάσο και οι παίκτες του αποθεώθηκαν από τους δεκάδες χιλιάδες φίλων της ομάδας που γέμισαν το "Μπερναμπέου".

Στη συνέχεια έγινε η είσοδος των ποδοσφαιριστών και του Ζιντάν, που ανέβηκαν σε μία ειδική πλατφόρμα από γιγαντοοθόντες που είχε στηθεί στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου. Όταν ανέβηκαν όλοι, σήκωσαν το τρόπαιο και από τις κερκίδες του γηπέδου άρχισαν να εκτοξεύονται δεκάδες πυροτεχνήματα, δημιουργώντας φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.

Η φιέστα της Ρεάλ για το 13ο Champions League

Ο Ράμος πήρε πρώτος το μικρόφωνο και δήλωσε: "Έμοιαζε αδύνατο να το κερδίσουμε ξανά, αλλά εδώ είμαστε γαμώτο. Μας αμφισβήτησαν όταν σηκώσαμε δύο τρόπαια σερί. Πρέπει να υπογραμμίσουμε τη δουλειά του σπουδαίου προπονητή που έχουμε, Ζινεντίν Ζιντάν, και τον πρόεδρό μας που λίγο πολύ κάνει σπουδαία διαχείριση. Η ομάδα έδειξε ότι έχει φιλοδοξία, όρεξη και ποτέ δεν κουράζεται να νικάει. Ζήτω η Ρεάλ και το 14ο!".

Ο αρχηγός των "μερένγκες" κάλεσε τον Ζιντάν στο βήμα, αλλά ο Γάλλος τεχνικός περιορίστηκε σε καθιερωμένες ευχές, εμφανώς ντροπαλός. Η συνέχεια έγινε με τον Μαρσέλο, ο οποίος γνώρισε τη μεγαλύτερη αποθέωση από τις κερκίδες.

Ο Βραζιλιάνος μπακ αναπόφευκτα έδωσε το μικρόφωνο στον Ρονάλντο στη συνέχεια. Ο Πορτογάλος αποθεώθηκε κι αυτός, με το κοινό να φωνάζει το σύνθημα που έχει βγάλει για την παραμονή του στην ομάδα. Πριν αρχίσει να μιλάει ο Ρονάλντο, οι συμπαίκτες μαζεύτηκαν γύρω του κι άρχισαν να χοροπηδούν, φωνάζοντας κι αυτοί το σύνθημα για την παραμονή του.

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος εκθείασε την ατμόσφαιρα και τους συμπαίκτες του: "Είναι τιμή να παίζω στον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό, αισθάνομαι άνετα με την αντίδραση και την υποστήριξή σας. Με βοηθάθει να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα και να κάνω αυτό που μου αρέσω περισσότερο, να κερδίζω. Ζήτω η Ρεάλ".

Η φιέστα της Ρεάλ για το 13ο Champions League

Προς το κλείσιμο της βραδιάς, οι δύο πρωταθλήτριες Ευρώπης, η Ρεάλ του ποδοσφαίρου και η Ρεάλ του μπάσκετ, έβγαλαν μία ιστορική αναμνηστική φωτογραφία, πίσω από τα δύο τρόπαια.

Το τέλος δόθηκε με τον καθιερωμένο γύρο του θριάμβου, όπου η ποδοσφαιρική ομάδα επιδείκνυε το τρόπαιο σε όλες τις κερκίδες του "Μπερναμπέου", ολοκληρώνοντας τη γιορτή, με μία... πτήση του Ζιντάν στον αέρα.

Photo credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ