ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η αιτία του πιθανού διαζυγίου Ρονάλντο - Ρεάλ

Η αιτία του πιθανού διαζυγίου Ρονάλντο - Ρεάλ
AP PHOTO/PAUL WHITE

Τα λόγια του Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν εξήγηση, η οποία πηγαίνει έξι μήνες πίσω. Διαβάστε όλη την ιστορία για το πώς φτάσαμε στο... σχεδόν "φεύγω" του CR7.

Η φαινομενικά ακατανόητη στάση του Κριστιάνο Ρονάλντο αμέσως μετά από την κατάκτηση του 5ου Champions League της καριέρας του προξένησε αρκετές αντιδράσεις, ακόμα και από το "στρατόπεδο" της Ρεάλ.

Ο Πορτογάλος επιθετικός άφησε πολλά υπονοούμενα αποχώρησης από τον σύλλογο λίγα λεπτά μετά από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο Κίεβο και την κατάκτηση του τροπαίου. Μάλιστα, έδωσε μικρές συνεντεύξεις τόσο στο "beIN Sports" όσο και στο "Antenna 3", με παρόμοιο περιεχόμενο και ως εκ τούτου δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ούτε τα λεγόμενά του ούτε οι προθέσεις του.

Σύμφωνα με τη " Marca", η βιασύνη του Ρονάλντο να απευθυνθεί στα ΜΜΕ και να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον σύλλογο ενόχλησε τους συμπαίκτες του. Ο αρχηγός της ομάδας, Σέρχιο Ράμος, του έκανε παρατήρηση για το ακατάλληλο της στιγμής τόσο ιδιωτικά, όσο και μέσω των δηλώσεών του αργότερα.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλους ποδοσφαιριστές που τον τελευταίο καιρό θεωρούν ανυπόφορη τη συμπεριφορά του Πορτογάλου. Ο CR7 συμμορφώθηκε εν μέρει με τις επιταγές της ατμόσφαιρας και σε νέες δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος να μιλήσει με αυτόν τον τρόπο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, χωρίς να ανακαλέσει, πάντως αυτά που είπε.

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ΕΝΙΩΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ

Θα ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο, αφού πρόκειται για το πιο πρόσφατο επεισόδιο μιας σειράς γεγονότων που άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2017, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων. Ένα σίριαλ που διαρκεί περίπου μισό χρόνο και το οποίο ήταν προγραμματισμένο να κορυφωθεί μετά από τον τελικό του Champions League, αν και όχι μετά από μερικά... λεπτά από το τελευταίο σφύριγμα.

Ρεπορτάζ της " AS" εξηγεί πως κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης στο Αμπού Ντάμπι, ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Χοσέ Άνχελ Σάντσεθ, συναντήθηκε με τον ποδοσφαιριστή, με σκοπό την ανανέωση του συμβολαίου του.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo reacts during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo reacts during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Matthias Schrader) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο Ρονάλντο εισέπραττε... μόλις 21.000.000 ευρώ τον χρόνο, την ώρα που ο Λιονέλ Μέσι είχε υπογράψει συμβόλαιο που του απέφερε πάνω από 100.000.000 ευρώ ανά χρόνο μαζί με τα μπόνους, ο Νεϊμάρ είχε σχεδόν διπλάσιο συμβόλαιο από τον Πορτογάλο στην Παρί Σεν Ζερμέν και ακόμα κι ο Αλέξις Σάντσες λίγες εβδομάδες αργότερα υπέγραψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με περισσότερες αποδοχές.

Η πρόταση της Ρεάλ αφορούσε αύξηση κατά 9.000.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά με όρους που αφορούσαν ομαδικούς τίτλους όπως η κατάκτηση του Champions League και του πρωταθλήματος, καθώς και ατομικές διακρίσεις όπως η "Χρυσή Μπάλα" και το βραβείο "The Best".

Ο Ρονάλντο απέρριψε με αποστροφή αυτήν την πρόταση, κρίνοντας ότι υπήρχε αχαριστία και έλλειψη σεβασμού από πλευράς συλλόγου. Επιβεβαιώθηκε όταν λίγες ημέρες αργότερα κέρδιζε την 5η "Χρυσή Μπάλα" της καριέρας του, με τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, να εκθειάζει το ίδιο βράδυ έναν από τους βασικούς αντιπάλους του, τον Νεϊμάρ.

Η ΡΕΑΛ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΞΑΝΑ ΕΝΩ ΕΙΧΕ... ΦΥΓΕΙ

Ο 33χρονος επιθετικός ήταν αποφασισμένος να αποχωρήσει από τους "μερένγκες" και μάλιστα είχε επιβεβαιώσει σε αρκετούς από τους συμπαίκτες του ότι η επόμενη σεζόν δεν θα τον βρει στη Μαδρίτη.

Τον Απρίλιο, όμως, η Ρεάλ κάλεσε τον Ρονάλντο σε... ανακωχή και εξέφρασε την πρόθεσή της να του ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας. Ο αρχισκόρερ του συλλόγου με 450 γκολ σε 438 αγώνες για όλες τις διοργανώσεις δέχθηκε να καθίσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η πρώτη επαφή έγινε ξανά με τον Σάντσεθ από πλευράς συλλόγου. Συνομιλητής του αυτήν τη φορά δεν ήταν ο ίδιος ο παίκτης, αλλά ο πανίσχυρος ατζέντης και κουμπάρος του, Ζόρζε Μέντες. Ο Σάντσεθ μετέφερε ότι η Ρεάλ ήθελε να εκπληρώσει την υπόσχεση που είχε δώσει ο Πέρεθ στον Ρονάλντο μετά από τον περσινό τελικό Champions League στο Κάρντιφ, όταν ξανά ο Πορτογάλος διεθνής είχε εκφράσει παράπονα για το θέμα του συμβολαίου του.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Girona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, March 18, 2018. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Girona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday, March 18, 2018. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Η συζήτηση Σάντσεθ και Μέντες δεν περιελάμβανε οικονομικά στοιχεία, αφού κρίθηκε πως κάτι τέτοιο ήταν επικίνδυνο σε μία περίοδο κατά την οποία ο Ρονάλντο βρισκόταν σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση και τίποτα δεν έπρεπε να διαταράξει τη φόρμα του.

Οι άνθρωποι της Ρεάλ επιβεβαίωσαν ότι θα ήθελαν να προσφέρουν ένα βελτιωμένο συμβόλαιο στον Ρονάλντο και ότι ακολούθως θα επιχειρούσαν να κάνουν το ίδιο με τον Νεϊμάρ. Το περιβάλλον του Ρονάλντο αναγνώρισε ότι ο Πορτογάλος βλέπει με πολύ καλό μάτι αυτήν την κίνηση του συλλόγου.

Μετά από την πρώτη επαφή, πρόθεση και των δύο πλευρών ήταν να αρχίσουν ξανά οι συναντήσεις μετά από την ολοκλήρωση της συμμετοχής της Ρεάλ στο Champions League, τον τελευταίο στόχο που της είχε μείνει εκείνη την περίοδο. Έκτοτε δεν υπήρξαν ούτε επαφές ούτε τοποθετήσεις σχετικά με το μέλλον του Ρονάλντο, παρά μόνο δημοσιεύματα στα ΜΜΕ.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo, right, poses with the club's President Florentino Perez after signing a new contract at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Monday, Nov. 7, 2016. Real Madrid have extend Ronaldo's contract until June 2021, when the three-time world player of the year will be 36. Financial details were not released, although the star forward is expected to remain the team's top-paid player. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo, right, poses with the club's President Florentino Perez after signing a new contract at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Monday, Nov. 7, 2016. Real Madrid have extend Ronaldo's contract until June 2021, when the three-time world player of the year will be 36. Financial details were not released, although the star forward is expected to remain the team's top-paid player. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Η σιγή ιχθύος που τηρήθηκε για περίπου δύο μήνες έσπασε λίγα λεπτά μετά από το τέλος του αγώνα κόντρα στη Λίβερπουλ από τον ίδιο τον Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος εμφανίστηκε απηυδισμένος με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, τον πρόεδρο της Ρεάλ, και έκανε την κίνησή του νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Πλέον, κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η απάντηση των "μερένγκες", εκτός κι αν περιμένουν αυτό που υποσχέθηκε ο Ρονάλντο, να μιλήσει την επόμενη εβδομάδα...

Photo credits: AP Photo/Paul White/Matthias Schrader

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ