ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Για πάντα Raúl Madrid!

Για πάντα Raúl Madrid!

Νοσταλγία και συγκίνηση έδωσαν ραντεβού χθες βράδυ στο «Μπερναμπέου» στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι προς τιμήν του Ραούλ. Η «σημαία» της Ρεάλ χάρισε μαγικές στιγμές στους 80.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες για να αποθεώσουν το είδωλό τους (φωτογραφίες & video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης τίμησε χτες βράδυ τον μεγάλο αρχηγό της, Ραούλ, ο οποίος φόρεσε ξανά τη φανέλα με το «7» και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Εκδηλώσεις λατρείας από σύσσωμο το «Μπερναμπέου», που κόντεψε να εκραγεί όταν ο Ραουλίτο σκόραρε το πρώτο τέρμα των «μερένγκες».

Ο χρόνος χθες βράδυ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» έμοιαζε να έχει γυρίσει πίσω, στο 2010. Ο «ναός» της Ρεάλ Μαδρίτης είχε γεμίσει από νωρίς με φίλους της «βασίλισσας» που ήθελαν να ζήσουν από κοντά την επιστροφή του μεγάλου αρχηγού. Η διοίκηση των «μερένγκες» μπορεί να άργησε τρία χρόνια, όμως πρόσφερε στον Ραούλ ένα αντίο πραγματικά αντάξιο της τεράστιας πορείας του στον σύλλογο που υπηρέτησε για 16 ολόκληρα χρόνια. Οι στιγμές ήταν τόσο δυνατές που η τελευταία μεγάλη «σημαία» του Τσαμαρτίν δάκρυσε από συγκίνηση τη στιγμή που κατέβαινε από το προεδρικό πάλκο για να πάρει τη θέση του στην ενδεκάδα της αγαπημένης του Ρεάλ.

Από τις 10 το βράδυ, μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα της Ρεάλ με την Αλ Σαντ, όταν ο Ραούλ βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα μαζί με τους Κασίγιας, Κριστιάνο, Ράμος και Κακά, το «Μπερναμπέου» σηκώθηκε στο πόδι. Οι φανέλες με το νούμερο «7» μετριούνταν σε χιλιάδες στις κερκίδες, μαζί με τα συνθήματα που δονούσαν ολόκληρο το γήπεδο. Λίγο αργότερα, οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν στη σέντρα περιμένοντας τη μεγάλη στιγμή. Ο Ραούλ μπήκε τελευταίος, ανάμεσα από το pasillo που είχαν φτιάξει για αυτόν οι πιτσιρικάδες των ακαδημιών, και κατευθύνθηκε στην ειδική εξέδρα όπου είχαν τοποθετηθεί όλα τα τρόπαια που κέρδισε στη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης: 16 τίτλοι σε 16 χρόνια!

Για πάντα Raúl Madrid!

Ο Ραούλ δίπλα στα 16 τρόπαια που κατέκτησε στη διάρκεια των 16 χρόνων που αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αφού φωτογραφήθηκε μέσα σε αποθέωση, στη συνέχεια ανέβηκε στο προεδρικό πάλκο, όπου τον περίμενε ο Ισπανός μονάρχης, Χουάν Κάρλος, ο οποίος του χάρισε μια ασημένια μακέτα του αγάλματος της Κυβέλης, εκεί όπου παραδοσιακά γιορτάζονται όλες οι επιτυχίες των «μερένγκες» και αμέσως μετά τον αγκάλιασε, ενώ το γήπεδο τελούσε υπό ολοκληρωτικό ντελίριο! Ο Ραούλ αγκάλιασε και τον Φλορεντίνο Πέρεθ και στη συνέχεια κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, φανερά συγκινημένος, κάνοντας έναν μικρό γύρο θριάμβου και χαιρετώντας τις κερκίδες, οι οποίες δονούνταν κυριολεκτικά από την κραυγή «Raúl Madrid»!

Αμέσως μετά στάθηκε δίπλα στον Κριστιάνο, όμως ο Κασίγιας του φόρεσε το περιβραχιόνιο και τον έστειλε τιμητικά στη θέση του αρχηγού, δίπλα στον διαιτητή. Όλη αυτή την ώρα, τα μάτριξ του σταδίου έδειχναν μεγάλες στιγμές από την καριέρα του στη Ρεάλ. Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, όλα τα μάτια ήταν στραμμένα πάνω του, οι φίλαθλοι ήθελαν να χορτάσουν από τις ενέργειές του, χειροκροτούσαν κάθε επαφή του με τη μπάλα. Και όταν στο 22’ της συνάντησης πήρε την πάσα του Ντι Μαρία και με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ, το «Μπερναμπέου» σείστηκε από έκσταση. Τέσσερα λεπτά αργότερα σημάδεψε το δοκάρι και τότε το σύνθημα έγινε «Raúl selección», δηλαδή «Ραούλ, Εθνική»!

Για πάντα Raúl Madrid!

Ο Ραούλ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε χθες με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης (22/8/2013)

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ραούλ άλλαξε φανέλα και αγωνίστηκε με την τωρινή του ομάδα, την Αλ Σαντ. Το παιχνίδι τελείωσε 5-0 υπέρ των γηπεδούχων, όμως αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Με τη λήξη, αφού πρώτα οι συμπαίκτες του τον πέταξαν στον αέρα, ο μεγάλος αρχηγός πήρε ένα «καπότε» (το παραδοσιακό πανί με το οποίο ο ταυρομάχος εκτελεί χορευτικές φιγούρες γύρω από τον ταύρο) και χάρισε μια μικρή επίδειξη στο κοινό που πλέον παραληρούσε, ενώ αμέσως μετά έβγαλε τη φανέλα με το νούμερο «7» και τη χάρισε στον Κριστιάνο. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον ύμνο της Ρεάλ από τη μεγαφωνία του γηπέδου και τις εκδηλώσεις λατρείας των φιλάθλων προς τον Ραούλ τη στιγμή που αποχωρούσε από το γήπεδο.

Δεν έχει νόημα να γράψουμε περισσότερα για τη μεγάλη χθεσινή γιορτή του «Μπερναμπέου», ούτε να αναλωθούμε απαριθμώντας τις ατελείωτες επιτυχίες και διακρίσεις της τεράστιας αυτής ποδοσφαιρικής προσωπικότητας που ακούει στο όνομα Ραούλ. Προσωπικά είχα την τύχη να τον δω αρκετές φορές στα ισπανικά γήπεδα και ένιωσα απέραντο θαυμασμό για το ταλέντο και την αξία του. Όμως τα λόγια του Χόρχε Βαλντάνο, είναι, νομίζω, ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε αυτό το κείμενο: «Παίζει σαν ένας άγγελος. Τρέχει πίσω από οτιδήποτε κινείται. Ξεκουράζεται μόνο όταν πετυχαίνει το στόχο του: να κερδίσει. Έχει περηφάνια γεμάτη από επιθυμία για τη νίκη, για γιγάντιες προκλήσεις, διαθέτει ένα γονίδιο παραπάνω, αυτό του νικητή. Είναι ο Ραούλ…».

Πηγές: Marca & As

Βίντεο: Highlights από την επιστροφή του Ραούλ στο «Μπερναμπέου» (22/8/2013)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΤΣ

Για πάντα Raúl Madrid!

Το μεγάλο πανό που άπλωσαν στο πέταλο οι Ultras Sur, έγραφε Gracias Raul (ευχαριστούμε Ραούλ).

Για πάντα Raúl Madrid!

Ο Ραούλ κάνει την είσοδό του στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Για πάντα Raúl Madrid!

Η ενδεκάδα της Ρεάλ με τον αρχηγό Ραούλ.

Για πάντα Raúl Madrid!

Ο Ραούλ πανηγυρίζει το 1-0.

Για πάντα Raúl Madrid!

Ο Ραούλ πανηγυρίζει το γκολ με τον γνωστό του τρόπο, δείχνοντας το όνομά του στο πίσω μέρος της φανέλας.

Για πάντα Raúl Madrid!

Ο Ραούλ στο δεύτερο ημίχρονο με τη φανέλα της Αλ Σαντ.

Για πάντα Raúl Madrid!

Ο Κασίγιας δίνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Ραούλ, ενώ Κριστιάνο και Κακά παρακολουθούν.

Για πάντα Raúl Madrid!

Η οικογένεια του Ραούλ παρακολουθεί το ματς από την προεδρική σουίτα του "Μπερναμπέου".

Για πάντα Raúl Madrid!

Ο Ραούλ χαρίζει τη φανέλα με το νούμερο "7" στον Κριστιάνο.

Για πάντα Raúl Madrid!

Εκδηλώσεις λατρείας από τους φιλάθλους της Ρεάλ προς τον Ραούλ.

Για πάντα Raúl Madrid!

"Ραούλ σήμερα γίνεται πραγματικότητα το όνειρό μου να σε δω να παίζεις". Πανό στην κερκίδα του "Μπερναμπέου".

Για πάντα Raúl Madrid!

"Ραούλ σε αγαπώ" στα ισπανικά και τα γερμανικά!

Για πάντα Raúl Madrid!

Ο Ραούλ με την κορούλα του, Μαρία.

Για πάντα Raúl Madrid!

Ο Ραούλ με τον Ισπανό μονάρχη, Χουάν Κάρλος.

Για πάντα Raúl Madrid!

Ο Ραούλ κατεβαίνει συγκινημένος από το προεδρικό πάλκο.

Για πάντα Raúl Madrid!

"Mantear" στον Ραούλ μετά τη λήξη του αγώνα.

Για πάντα Raúl Madrid!

Φιγούρες ταυρομαχίας με το "καπότε" μέσα στο "Μπερναμπέου".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ