ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Για αυτό δεν επιστρέφει στην Ιταλία ο Αντσελότι

Για αυτό δεν επιστρέφει στην Ιταλία ο Αντσελότι

Ο Κάρλο Αντσελότι τόνισε πως η έξαρση της βίας στο ιταλικό ποδόσφαιρο είναι ένας από τους λόγους που τον κρατούν εκτός Serie A. Τι είπε για το μέλλον του στην... εθνική Ιταλίας αλλά και για Γιουβέντους και Μίλαν.

Ο Κάρλο Αντσελότι κούνησε μαντήλι στους συμπατριώτες του το 2009 και έκτοτε γνωρίζει τη μία επιτυχία μετά την άλλη σε Αγγλία, Γαλλία και Ισπανία και όπως όλα δέιχνουν ο επαναπατρισμός του θα πάρει μερικά χρόνια ακόμα.

Τουλάχιστον με τα υπάρχοντα δεδομένα, με τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης να τονίζει μέσω συνέντευξής του σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό την επιθυμία του να αναζητήσει και άλλες... περιπέτειες μακριά από τα πάτρια εδάφη αλλά και να μείνει μακριά από την οπαδική βία που βρίσκεται σε έξαρση εντός των ιταλικών συνόρων.

"Αυτό που συνέβησαν σε Κάλιαρι, Ρόμα, Βαρέζε είναι πολύ θλιβερά, θα πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά. Δεν είναι δυνατόν οι ποδοσφαιριστές να είναι όμηροι των ανεγκέφαλων οπαδών", δήλωσε με νόημα ο 55χρονος τεχνικός και πρόσθεσε:

"Εδώ στην Ισπανία οι διαμαρτυρίες περιορίζονται μόνο σε σφυρίγματα μέσα στο γήπεδο, δεν υπάρχουν πια οι φανατικοί και τα πανό. Η Ρεάλ έχει δουλέψει πολύ τα δύο τελευταία χρόνια για να εξαλείψει τα πιο βίαια κομμάτια οπαδών και τα κατάφερε".

Αναφορικά με την δική του απόφαση πριν μερικά χρόνια να αφήσει την Ιταλία αλλά και το ενδεχόμενο να επιστρέψει κάποια στιγμή για να καθήσει στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας, ανέφερε:

Για αυτό δεν επιστρέφει στην Ιταλία ο Αντσελότι

"Πριν αφήσω την Ιταλία το σκέφτηκα αρκετά, δεν ήταν εύκολο, όμως είμαι πολύ καλά στο εξωτερικό. Δεν θα επέστρεφα. Το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι πάντα πολύ ανταγωνιστικό, η διαφορά όμως είναι στο περιβάλλον.

Τα γήπεδα είναι πιο άδεια σε σύγκριση με άλλες χώρες, η βία είναι πιο αισθητή στην Ιταλία. Δεν είναι όμως αυτό που με κρατάει μακριά όσο η χαρά να ζω περιπέτειες στο εξωτερικό, να γνωρίζω άλλες αθλητικές κουλτούρες.

Όσο για την εθνική Ιταλίας, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξαιρετικά χέρια. Θα είναι μία μελλοντική σκέψη καθώς αυτή τη στιγμή μου περιορίζει τη χαρά να προπονώ όλες τις ημέρες, να είμαι όλες τις ημέρες στο γήπεδο".

Στην ίδια συνέντευξη, ο "Καρλέτο" μίλησε πάντως και για τις δύο μεγαλύτερες ομάδες τις οποίες προπόνησε στην πατρίδα του, Γιουβέντους και Μίλαν, κάνοντας ειδική μνεία για τους Αλέγκρι και Ιντσάγκι.

"Οφείλω να πω ότι ο Αλέγκρι πρέπει να πιστωθεί πάρα πολλά για αυτό που έχει καταφέρει να παρουσιάσει στη Γιουβέντους, η οποία μετά το καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα μπορεί να φτάσει στις 4 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Εάν φτάσει στους "4" και εμείς επίσης, θα είναι δύσκολα επειδή είναι μία ανταγωνιστική ομάδα.

Για αυτό δεν επιστρέφει στην Ιταλία ο Αντσελότι

Η Μίλαν; Η πτώση της συνδέεται και με οικονομικούς παράγοντες αλλά ο Μπερλουσκόνι θα παραμείνει για πάντα δεμένος με τη Μίλαν. Εάν χρειαστεί να πουλήσει τον σύλλογο, θα παραμείνει οπαδός του όπως ήταν πάντα.

Ο Ιντσάγκι από την άλλη πλευρά, αποτελεί μέρος της ιστορίας της Μίλαν. Η Μίλαν πήρε ένα ρίσκο επειδή επέλεξε έναν προπονητή χωρίς εμπειρία αλλά την εμπερία δεν την έχει κανείς στο ξεκίνημά του.

Ήταν μία σωστή επιλογή και ήταν σωστό που ο Πίπο ανέλαβε ξέροντας τις δυσκολίες που θα συναντούσε. Ελπίζω να συνεχίσει με τον Ιντσάγκι η Μίλαν και σιγά σιγά να αρχίσουν να έρχονται και τα καλά αποτελέσματα".

Τέλος, ο Κάρλο Αντσελότι έκανε ειδική αναφορά στον Μάρκο Βεράτι (τον είχε παίκτη στην Παρί Σεν Ζερμέν) λέγοντας πως "είναι ο πλέον κατάλληλος για να διαδεχτεί τον Πίρλο. Έχει κάτι που λίγοι διαθέτουν στην ηλικία του και αυτό είναι η προσωπικότητα".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ