ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Έντεγκααρντ, το παιδί θαύμα συμπαίκτης του Βέργου

Ο Έντεγκααρντ αναμένεται να γίνει συμπαίκτης με τον Νίκο Βέργο, με τον 17χρονο Νορβηγό να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της Ρεάλ Μαδρίτης για το μέλλον. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ + ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Καστίγια, θυγατρική ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Νίκος Βέργος ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Εκεί θα βρει σίγουρα τους δυο γιους του Ζινεντίν Ζιντάν τον τερματοφύλακα Λικά Φερναντές και τον μέσο Ενζό Φερναντές.

Πέρα από αυτούς θα είναι και ένας παίκτης το όνομα του οποίο έχει ακουστεί περισσότερο από όσο έχει αγωνιστεί. Ο λόγος για τον Μάρτιν Έντεγκααρντ ο οποίος τον ερχόμενο Δεκέμβριο κλείνει τα 18 του χρόνια και στη Ρεάλ Μαδρίτης ψάχνουν να βρουν τον καλύτερο τρόπο ώστε να βελτιωθεί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ιστορία του ξεκινά από το Ντράμεν της Νορβηγίας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Νορβηγίας με πληθυσμό λίγο πάνω από 60.000 κατοίκους το οποίο βρίσκεται στη Νοτιοανατολική πλευρά της χώρας κοντά στα σύνορα με τη Σουηδία.

Το ποδόσφαιρο δεν το λες και πρώτη προτεραιότητα των κατοίκων, αλλά ο μικρός Μάρτιν είχε ως πρότυπο τον πατέρα του, Χανς Έρικ. Πρώην ποδοσφαιριστής και εκείνος, αγωνίστηκε σχεδόν σε όλη την καριέρα του στην Στρομσγκοντσετ, ώθησε τον γιο του προς την στρογγυλή θεά. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Ντράμεν Στρονγκ όπου προπονητής ήταν ο πατέρας του. Εκείνος μαζί με άλλους κατοίκους κατάφεραν να μαζέψουν 50.000 κορόνες ώστε να μπει συνθετικός χλοοτάπητας στο γήπεδο της πόλης.

Μετά από τέσσερα χρόνια στην ομάδα και σε ηλικία πια 10 ετών μετακόμισε στην Στρόμσγκοσντεντ αφού το ταλέντο του είχε αρχίσει ήδη να ξεχωρίζει. Αμέσως άρχισε να προπονείται με αγόρια μεγαλύτερης ηλικίας από αυτόν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ντεμπούτο του σε αγώνα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία της Νορβηγίας στο Μπούσκερουντ όπου και ξεχώρισε αμέσως παρά το γεγονός ότι εκείνος ήταν μόλις 11 και οι αντίπαλοι του τουλάχιστον 2-3 χρόνια μεγαλύτεροι.

Έντεγκααρντ, το παιδί θαύμα συμπαίκτης του Βέργου

Υστερία... διετίας

Από το 2012, όντας ακόμα 13 ετών, ξεκινά τις προπονήσεις του με την πρώτη ομάδα της Στρόμσγκοσντεντ, παίζοντας παράλληλα στην ομάδα Νέων του συλλόγου, αλλά και στη θυγατρική της που αγωνιζόταν στην πέμπτη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος.

Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα θα έρθει στις 13 Απριλίου του 2014 απέναντι στην Άλεσουντ και σε ηλικία 15 ετών και 118 ημερών θα γίνει ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε ποτέ στην Tippeligaen. Έντεκα ημέρες αργότερα θα πετύχει και το πρώτο του γκολ στη νίκη με 4-1 κόντρα στην Σάρπσμποργκ, ενώ στις 16 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς μπήκε ως αλλαγή στο ματς με τη Στεάουα Βουκουρεστίου στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League κάνοντας έτσι και το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο.

Γρήγορα οι εμφανίσεις του αναγκάζουν τον προπονητή της εθνικής ομάδας της Νορβηγίας σε επίπεδο ανδρών να τον βάλει στη λίστα του και σύντομα να τον καλέσει. Στις 19 Αυγούστου του 2014 κλήθηκε για το φιλικό με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Έτσι, έγινε και ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα της Νορβηγίας σε ηλικία 15 ετών και 253 ημερών καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 1910 και τον Τόρμοντ Κίελσεν ο οποίος είχε αγωνιστεί σε ηλικία 15 ετών και 351 ημερών.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα μεγάλο θόρυβο γύρω από το όνομα του και οι μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης τον βάζουν στο μπλοκάκι τους. Λίβερπουλ, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι τον τσεκάρουν, αλλά τελικά καταλήγει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η "Βασίλισσα" έδωσε 4 εκατομμύρια για να τον αποκτήσει στις 21 Ιανουαρίου του 2015 με το ποσό να μπορεί να φτάσει μέχρι τα 8 εκατομμύρια ευρώ εάν φτάσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών.

Έντεγκααρντ, το παιδί θαύμα συμπαίκτης του Βέργου

Ψάχνει να βρει το ρόλο του

Έκτοτε ότι και να κάνει τραβά τα βλέμματα πάνω του. Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του. Ανάμεσα τους και ο νυν προπονητής της ανδρικής ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης και θρύλος του Παγκόσμιο ποδοσφαίρου, Ζινεντίν Ζιντάν. Ο "Ζιζού" τον είχε ως παίκτη στην Καστίγια και έμεινε εντυπωσιασμένος με το ταλέντο του. Στις 23 Μαΐου του 2015 έκανε το ντεμπουτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κάρλο Αντσελότι τον έριξε στο ματς με την Χετάφε στη θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο και όλο το Μπερναμπέου τον αποθέωσε αφού έγινε ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης (ήταν μόλις 16 ετών και 157 ημερών) που έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Μαδριλένων. Η περσινή σεζόν τον βρήκε στην Καστίγια όπου στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας μέτρησε 34 συμμετοχές πετυχαίνοντας και ένα τέρμα.

Αυτό το καλοκαίρι ο Ζινεντίν Ζιντάν ήθελε να τον δώσει δανεικό σε κάποια ομάδα από πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από αυτό της Segunda Division με την Ρεν να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του. Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του άναψε απαγορευτικό σε ενδεχόμενο δανεισμό του από την FIFA κάτι που τελικά μπορεί να γίνει από τον ερχόμενο Δεκέμβριο όταν και ο Έντεγκααρντ ενηλικιώνεται.

Έτσι, αν δεν βρεθεί κάποια άλλη φόρμουλα ο μεσοεπιθετικός από τη Νορβηγία θα γίνει συμπαίκτης με τον Νίκο Βέργο στην Καστίγια και από τον Δεκέμβριο βλέπουμε. Η περίπτωση του απασχολεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Ρεάλ Μαδρίτης οι οποίοι πιστεύουν στο ταλέντο του και ψάχνουν να βρουν την καλύτερη λύση για εκείνον. Το τι θα γίνει τελικά θα το μάθουμε σύντομα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μάρτιν Έντεγκααρντ θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμα.

Αν δεν ξέρετε τι εστί ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός δείτε τα βίντεο που ακολουθούν:

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ