ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Χριστόπουλος: "Λίγες πινελιές ακόμα"

Χριστόπουλος: "Λίγες πινελιές ακόμα"
Χριστόπουλος

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μίλησε για τις μέχρι τώρα μεταγραφές του Πλατανιά, το στόχο της νέα σεζόν και γιατί δεν θέλει δανεικούς παίκτες.

"Και οι παίκτες που ήρθαν με μεταγραφή χρειάζονται κάποιο χρόνο προσαρμογής, γιατί δεν βρέθηκαν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μαζί μας, αλλά και οι παίκτες που υπήρχαν στην ομάδα, για να προσαρμοστούν στις καινούριες ιδέες, στον καινούριο ρυθμό, στην καινούρια φιλοσοφία, χρειάζονται και αυτοί τον χρόνο τους. Γι” αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω κι εσάς (σ.σ. δημοσιογράφους) και τους φιλάθλους μας να μην τους κρίνετε αυστηρά στην αρχή. Μπορείτε να κάνετε αυστηρή κριτική σε εμένα, αλλά θα ήθελα να υπάρχει υπομονή με τους ποδοσφαιριστές και να τους κρίνετε όταν θα φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Παράλληλα, σημείωσε ότι το ρόστερ της ομάδας θα αποτελείται, πιθανότατα, από 24 ποδοσφαιριστές και 4 τερματοφύλακες και μίλησε για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας, αλλά και επιμέρους ποδοσφαιριστών που εντάχθηκαν σε αυτήν μετά την έναρξη της προετοιμασίας, για το δύσκολο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, για τον αγώνα με τον Ατρόμητο, αλλά και για την επιλογή του να μην προτιμά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, να δουλεύει με δανεικούς ποδοσφαιριστές".

Η συνεργασία με τη Διοίκηση

"Έχω μείνει ικανοποιημένος από όλο αυτό το διάστημα που δουλεύω στην ομάδα. Έχω μείνει ικανοποιημένος από τη συνεργασία που έχω με τη Διοίκηση και θέλω και πάλι να τους ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν αυτοί οι άνθρωποι. Θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους συνεργάτες μου. Και αυτούς που βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και τα παιδιά που βρίσκονται εδώ στα γραφεία και πάλεψαν όλο αυτό το διάστημα για να καταφέρουμε να πργματοποιήσουμε τις μεταγραφές που θέλαμε και να λύσουμε τα θέματα που είχαμε. Και εννοώ τον διευθυντή της ομάδας μας, κ. Ξηνταβελόνη, την Αλίκη (Μαστοράκη), τον Βαλάντη (Μαλανδράκη), τον Γιώργο (Γεωργακάκη), όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται εδώ και εργάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ για την ομάδα μας".

Οι ποδοσφαιριστές

"Είμαι ικανοποιημένος από τις μεταγραφές που έγιναν μέχρι στιγμής στην ομάδα μας. Είναι παίκτες που έχω επιλέξει με κάποια κριτήρια, όσον αφορά και το ατομικό, αλλά και το ομαδικό ποδοσφαιρικό κομμάτι. Αυτοί οι παίκτες δεν έχουν έρθει από νωρίς στην προετοιμασία οι περισσότεροι. Πολύ λίγοι βρέθηκαν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, δεν είναι όλοι έτοιμοι, δεν είναι όλοι στο επίπεδο που επιθυμούμε, αλλά έχουμε κάνει κάποιο χρονοδιάγραμμα γι” αυτούς και πιστεύω να είμαστε μέσα στον προγραμματισμό που έχουμε κάνει.

Επίσης, θέλω να μιλήσω και για τα παιδιά που βρήκα εδώ. Κάποιους τους ήξερα, έχει τύχει να συνεργαστώ και παλιότερα σε άλλες ομάδες, κάποια παιδιά τα γνώρισα για πρώτη φορά και πραγματικά όλοι με ικανοποίησαν με τη διάθεση που έδειξαν, με την προσπάθεια που έκαναν σε κάθε προπόνηση, με τον χαρακτήρα που έδειξαν μέσα κι έξω από το γήπεδο. Όλοι έχουν την εμπιστοσύνη μου, αλλά κάποιοι απ” αυτούς κέρδισαν ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη μου και κατάφεραν να μου δημιουργήσουν και μια άλλη οπτική, από αυτή που είχα πριν έρθω στην ομάδα".

«Υπομονή στην αρχή»

"Το ρόστερ μας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Μπορεί να είναι και ολοκληρωμένο. Θα φανεί στην πορεία. Εγώ εμπιστεύομαι όλους τους ποδοσφαιριστές που θα έχουμε στην ομάδα μας. Θα υπάρχουν στο ρόστερ, πιθανότατα, 24 ποδοσφαιριστές και 4 τερματοφύλακες, σύνολο 28 άτομα. Και οι παίκτες που ήρθαν με μεταγραφή χρειάζονται κάποιο χρόνο προσαρμογής, γιατί δεν βρέθηκαν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας μαζί μας, αλλά και οι παίκτες που υπήρχαν στην ομάδα, για να προσαρμοστούν στις καινούριες ιδέες, στον καινούριο ρυθμό, στην καινούρια φιλοσοφία, χρειάζονται και αυτοί τον χρόνο τους. Γι” αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω κι εσάς (σ.σ. δημοσιογράφους) και τους φιλάθλους μας να μην τους κρίνετε αυστηρά στην αρχή. Μπορείτε να κάνετε αυστηρή κριτική σε εμένα, αλλά θα ήθελα να υπάρχει υπομονή με τους ποδοσφαιριστές και να τους κρίνετε όταν θα φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο".

Πότε η ομάδα θα είναι έτοιμη

"Πιστεύω ότι η ομάδα μας θα βρεθεί στην κατάσταση που θέλω εγώ όσον αφορά την αμυντική της λειτουργία στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου και όσον αφορά τα δείγματα στο επιθετικό ποδόσφαιρο, πάλι με βάση τα δικά μου δεδομένα, πιστεύω ότι θα αρχίσουμε να αποδίδουμε ένα καλό ποδόσφαιρο επιθετικά στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου".

Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος

"Όλοι γνωρίζετε πόσο δύσκολο έργο έχουμε. Έχουμε να ανέβουμε ένα βουνό. Τα 5, τα 6 πρώτα παιχνίδια είναι πάρα πολύ δύσκολα. Οι πιο πολλοί αντίπαλοι είναι σε καλύτερη φόρμα από εμάς, έχουν παίξει επίσημους αγώνες, ευρωπαϊκούς, είναι πολύ δυνατές ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και ατομικά και ομαδικά και αυτό που περιμένω από τους παίκτες μου είναι να βγάλουν όλη την ενέργεια που έχουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να δώσουν παραπάνω από το 100% που έχουν μέσα τους και βέβαια περιμένω να μου δείξουν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους".

Ο αγώνας με τον Ατρόμητο

"Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι πολύ δύσκολο. Όλοι γνωρίζετε πόσο δυνατή ομάδα είναι ο Ατρόμητος. Είναι μια ομάδα που «χτίζεται» για πολλά χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό ότι διατηρεί τον ίδιο προπονητή που τελείωσε την περυσινή σεζόν. Είναι ένας προπονητής καταξιωμένος, τον οποίο κι εγώ έχω ως πρότυπο. Θα είναι πολύ δύσκολο το έργο μας. Έχουμε στο μυαλό μας διάφορες εκδοχές που μπορεί να παρουσιαστεί ο αντίπαλος. Θα προσπαθήσουμε αυτή την εβδομάδα να προετοιμαστούμε κατάλληλα για όλα τα πιθανά σενάρια. Αυτό που πρέπει να ξέρετε και αυτό που ξέρουν και οι ποδοσφαιριστές μου είναι ότι η ομάδα μας σε κάθε παιχνίδι παίζει και θα παίζει για τη νίκη και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την Κυριακή στο Περιστέρι. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, αλλά είναι ένα δυνατό τεστ και για εμάς".

Για την αρνητική παράδοση του Πλατανιά Χανίων με τον Ατρόμητο (2 ισοπαλίες εντός, 2 ήττες εκτός έδρας):

"Δεν γνωρίζω για την παράδοση που έχει η ομάδα μας, ούτε κοιτάζω τις παραδόσεις. Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε. Τώρα, από εσάς, μαθαίνω ότι δεν έχουμε αποσπάσει νίκη ούτε εντός ούτε εκτός. Μακάρι να τα καταφέρουμε την Κυριακή".

Για το αν τυχόν ενδεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στην αρχή του πρωταθλήματος, εξαιτίας του γεγονότος ότι η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη, αλλά και εξαιτίας του δύσκολου προγράμματος, «πληγώσουν» την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών:

"Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προδικάσουμε τίποτα. Έχουμε μπροστά μας κάποια παιχνίδια που είναι πρόκληση για εμάς. Σίγουρα ξέραμε από την ημέρα της κλήρωσης ότι το πρόγραμμα που μας περιμένει είναι ένα βουνό. Όπως εξελίχθηκε η μεταγραφική περίοδος βλέπουμε ότι έγινε πιο δύσκολο το έργο μας. Αυτό σίγουρα υπάρχει ως δεδομένο, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε όλα αυτά τα δεδομένα. Δεν ξέρω πώς θα τελειώσουμε μετά από αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, πώς θα είμαστε, σε τι βαθμολογική συγκομιδή. Σημασία έχει να παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο που να μας ικανοποιεί και να δώσει αυτοπεποίθηση και στα παιδιά αυτό το πρόσωπο, ότι είμαστε ικανοί να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε αποτελέσματα".

Για το πότε θα υπολογίζονται οι Ολιμπά, Κουλιμπαλί και Τζίλβαν καθώς και το τι γίνεται όσον αφορά τους τραυματισμούς των Αγκιλέρα και Νέπλιακ:

"Υπάρχει το πρόβλημα του Αγκιλέρα καθώς και αυτό του Νέπλιακ, ο οποίος γύρισε από την εθνική ομάδα τραυματίας κι έχει να κάνει προπόνηση μία εβδομάδα. Είναι δύο πολύ σημαντικά προβλήματα για εμάς. Περιμένω αύριο να δούμε τι θα γίνει, αν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στην προπόνηση. Καθοριστική θα είναι η προπόνηση της Πέμπτης για να γνωρίζουμε τι θα γίνει. Όσον αφορά κάποια νέα παιδιά, όπως ο Ολιμπά, ο Κουλιμπαλί και ο Τζίλβαν, αυτοί οι παίκτες θέλουμε πρώτα να δουλέψουν στα κομμάτια της προετοιμασίας, τα οποία έχασαν, ώστε να τους έχουμε δυνατούς και υγιείς δίπλα μας για όλη τη σεζόν. Αυτοί οι τρεις πιθανότατα να είναι έτοιμοι στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος και να τους υπολογίζω. Υπάρχουν και οι Μαχαμάτ, Ιτούα και Μπανανά, που ήρθαν πιο αργά στην προετοιμασία μας. Ο Μπανανά ήταν σε καλύτερο επίπεδο και ο Μαχαμάτ, ο Ιτούα έχει μείνει λίγο πίσω, δεν είναι 100% έτοιμος να μας προσφέρει, σίγουρα όμως μπορώ να τον υπολογίζω. Το ίδιο ισχύει και για τον Τέτε, ο οποίος είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Γνωρίζετε ότι μετά το χειρουργείο του, έχει μπει σε αγωνιστικά παιχνίδια τις τελευταίες δεκαπέντε περίπου ημέρες και έχει πάρει μικρό μέρος στα φιλικά της προετοιμασίας. Και αυτός δεν είναι έτοιμος 100%".

Για την επιλογή του Τζίλβαν και πώς προέκυψε:

"Όταν έκανα σκάουτινγκ για να βρούμε τους ποδοσφαιριστές που θα φέρουμε στην ομάδα μας δεν έβαζα στο μυαλό μου αγορά, εθνικότητα, ηλικία ή κάποια άλλα πράγματα. Αυτή τη στιγμή ο Τζίλβαν είναι ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά που ήθελα. Είναι καλός αθλητής, γρήγορος, αριστεροπόδαρος, με πολύ καλά χτυπήματα και σε στημένες φάσεις και σε τελικές πάσες και σε γεμίσματα στην περιοχή. Αυτό, όμως, που με έκανε να τον θέλω πιο πολύ στην ομάδα μου είναι η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας που έβγαλε στα παιχνίδια, σε αυτά που τον είδα. Είναι ηγετική φυσιογνωμία και μπορεί να έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα μας".

Για το αν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι παίκτες που ήρθαν φέτος στον Πλατανιά Χανίων προέρχονται από τη γαλλική αγορά:

"Ναι, ήταν τυχαίο. Βέβαια, η γαλλική αγορά και γενικότερα η αγορά της κεντρικής Ευρώπης διαθέτει κάποιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι καλοί αθλητές, δυνατοί, γρήγοροι και υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά εκεί που διαθέτουν ποδοσφαιρική παιδεία. Υπάρχουν, όμως, και άλλες αγορές, όπως η γερμανική και η ισπανική, οι οποίες είναι επίσης πολύ σημαντικές. Απλώς, από τη γαλλική αγορά έτυχε να βρούμε κάποιους παίκτες, οι οποίοι μας έκαναν και μπορέσαμε να τους φέρουμε στην ομάδα μας".

Για το αν θα υπάρξει και άλλη μεταγραφή:

"Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι πιο συγκεκριμένο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει μία ακόμα μεταγραφή. Θα δούμε μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, μέχρι να κλείσει το «παράθυρο», τι μπορεί να συμβεί και τι μπορούμε να βρούμε. Αν δεν βρούμε κάτι που να μας ικανοποιεί και να είναι στις προδιαγραφές που θέλουμε, δεν θα κινηθούμε για άλλη μεταγραφή".

Για το γεγονός ότι δεν προτιμά δανεικούς ποδοσφαιριστές:

"Είχα πει ότι δεν θέλω να δουλεύω με δανεικούς παίκτες, ως επί το πλείστον. Πάντα μπορεί να υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. Η φιλοσοφία μου είναι αυτή, γιατί, επειδή έχει τύχει να συνεργαστώ, όταν ήμουν βοηθός και πιο παλιά, με κάποιους παίκτες ή να έχω δει κάποιους παίκτες που είναι δανεικοί, πιστεύω ότι ένας δανεικός παίκτης όταν δεν αγωνιστεί είναι εύκολο στο πίσω μέρος του μυαλού του να πει «δεν πειράζει, δεν θα παλέψω, θα γυρίσω στην ομάδα μου, δεν ανήκω εδώ» ή κάτι τέτοιο. Επίσης, είναι εύκολο, όταν παίξει, να προσπαθήσει, ίσως, να διακριθεί προσωπικά, ώστε να τον δει ο προπονητής στην ομάδα που ανήκει και να έχει στόχο να γυρίσει πίσω. Σίγουρα υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις παικτών, που είναι πολύ ευσυνείδητοι και μπορούν να ταυτιστούν με την ομάδα, στην οποία πάνε ως δανεικοί.

Εγώ, λοιπόν, θέλω να έχω στην ομάδα μου παίκτες, που να ξέρουν ότι ανήκουν σε αυτήν την ομάδα, που να αγαπάνε τη φανέλα, να αγαπάνε τον χώρο της ομάδας. Και βέβαια στόχος της ομάδας μας είναι να αναδείξουμε δικούς μας ποδοσφαιριστές, ώστε να έχει κάποιο κέρδος η δική μας η ομάδα. Όχι απλά να δημιουργήσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές για κάποιες άλλες ομάδες. Αυτοί ήταν οι λόγοι που συζήτησα με τη Διοίκηση, που επίσης ήθελε, όπως κι εγώ, να κινηθούμε χωρίς δανεικούς ποδοσφαιριστές. Εκτός και αν υπάρχει κάποια ανάγκη, κάποια ειδική συνθήκη και ειδική περίπτωση, οπότε εκεί θα μπορούσαμε να κινηθούμε για ένα δανεικό ποδοσφαιριστή. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά στον σχεδιασμό μας είναι να μην πάρουμε κάποιους δανεικούς ποδοσφαιριστές".

TAGS ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ