ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Ράμος: "Μπορούμε να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο"

Ράμος: "Μπορούμε να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο"
INTIME SPORTS

Ο Αργεντινός φορ του Πλατανιά και άνθρωπος που οδήγησε την ομάδα των Χανίων στη νίκη επί του Λεβαδειακού, ο Λεονάρντο Ράμος, μιλά στο Sport24.gr για τη φετινή πορεία των "ερυθρόλευκων", την "γλώσσα του ποδοσφαίρου" που μιλάνε άπαντες στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο και για τα έκτροπα στη Λεωφόρο.

Ο Πλατανιάς πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο την Κυριακή στα Χανιά, με αντίπαλο το Λεβαδειακό για την 11η αγωνιστική της Super League επικρατώντας με 2-1 . Συντελεστής της νίκης των Κρητικών, όπως δήλωσε και ο Γιώργος Παράσχος μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Λεονάρντο Ράμος. Ο Αργεντινός πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του και έφτιαξε το δεύτερο το οποίο σημείωσε ο Γιακουμάκης.

Ο Αργεντινός φορ μίλησε στο Sport24.gr για το δεύτερό του γκολ στη Super League, την ανοδική του πορεία, τις πρώτες εντυπώσεις του από την Κρήτη, το γάμο του στα Χανιά, τον Γιώργο Γιακουμάκη, αλλά και τα επεισόδια που δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του ελληνικού ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, στη Λεωφόρο.

- Έκτη συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεύτερο γκολ και μια εμφάνιση που έδωσε τη νίκη στην ομάδα σου. Πως αισθάνεσαι;
"Είμαι πολύ χαρούμενος που νικήσαμε αρχικά, πέρα από το γκολ που πέτυχα εγώ. Προπονούμαι γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, για να είμαι βασικός. Περιμένω την ευκαιρία από τον προπονητή μου κι όταν μου δίνεται, προσπαθώ να την εκμεταλλεύομαι, όπως έγινε κόντρα στο Λεβαδειακό".

-Είχες κάποιο προαίσθημα ότι θα πετύχεις κάποιο γκολ πριν την αναμέτρηση με το Λεβαδειακό;
"Όχι. Αλλά ως ποδοσφαιριστής πάντα προσπαθώ να προετοιμάζομαι καλά, για να βοηθήσω στο μεγαλύτερο βαθμό. Εάν προετοιμάζεσαι σωστά, θα το καταφέρεις. Όχι μόνο την παραμονή, αλλά όλη την εβδομάδα".

-Το τελευταίο διάστημα δείχνεις ένα καλύτερο πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο; Έχεις προσαρμοστεί πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
"Αυτό δεν είναι κάτι που θα το κρίνω εγώ. Είναι οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές μου. Προσωπικά νομίζω ότι είμαι καλύτερος σε σχέση με την αρχή, αλλά θεωρώ ότι έχω να δώσω και περισσότερα στη συνέχεια".

- Κόντρα στο Λεβαδειακό σκόραρε και ο Γιώργος Γιακουμάκης. Θεωρείται από τους πιο ταλαντούχους του Πλατανιά. Εσύ τον βλέπεις καθημερινά στην προπόνηση. Πως τον κρίνεις;
"Είναι πολύ καλός παίκτης, όπως τα περισσότερα παιδιά από τις Ακαδημίες. Έχει πολύ μέλλον, το γεγονός ότι έχει τη δυνατότητα να παίζει είναι σημαντικό τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα. Έχει κληθεί στην Εθνική κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Άλλωστε βοηθά και την ομάδα".

- Η αρχή στη Super League ήταν δύσκολη;
"Ναι, δεν ξεκινήσαμε καλά. Υπήρχαν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα, ήταν δύσκολο να ταιριάξουμε και αυτό διήρκεσε αρκετά. Τώρα, όμως φαίνεται ότι έχουμε "δεθεί" περισσότερο".

- Ποιο ήταν το πιο δύσκολο ματς;
"Υπήρχαν αρκετά δύσκολα ματς, ειδικά τα πρώτα πέντε της σειράς ήταν αρκετά δύσκολα για εμάς".

Ράμος: "Μπορούμε να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο"
INTIME SPORTS

- Μπορεί ο Πλατανιάς να κοιτάξει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα;
"Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να το πούμε εμείς. Εγώ από την πλευρά μου, θέλω να συνεχίσουμε βήμα - βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Πρώτος στόχος παραμένει να αποφύγουμε τον υποβιβασμό. Στόχος σε κάθε περίπτωση για εμένα είναι να κρατήσουμε το επίπεδο που έχουμε στα τελευταία παιχνίδια και το οποίο θα μας βοηθήσει βαθμολογικά να πετύχουμε το στόχο μας".

- Όσον αφορά στο επίπεδο, μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ ελληνικού κι αργεντίνικου πρωταθλήματος;
"Νομίζω ότι είναι διαφορετικά τα δύο πρωταθλήματα, όσον αφορά στο επίπεδο. Αλλά τόσο στην Αργεντινή όσο και στην Ελλάδα δεν παύει να παίζεται ποδόσφαιρο. Δεν μου αρέσει η σύγκριση γιατί είναι δυο διαφορετικές χώρες, δύο διαφορετικά είδη ποδοσφαίρου".

- Όταν ήρθες στην Ελλάδα είχες άλλες προτάσεις; Τι σκέφτηκες; Πήρες κάποιον συμπατριώτη σου να μάθεις για το ελληνικό πρωτάθλημα;
"Όταν ήμουν στη Χιλή, είχα διάφορες προτάσεις από διαφορετικές χώρες του κόσμου. Αλλά, ήθελα να έρθω στην Ευρώπη γιατί πάντα ήταν το όνειρό μου. Θαύμαζα από μικρός το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ο Πλατανιάς μου... έδειξε την πόρτα κι εγώ την άνοιξα αμέσως. Η Ευρώπη είναι εμπειρία για κάθε ποδοσφαιριστή, μεγαλώνεις ποδοσφαιρικά, σου ανοίγει δρόμους για βελτίωση".

- Ποια είναι η πιο δύσκολη ομάδα που έχεις αντιμετωπίσει; Ποια ομάδα θεωρείς ότι είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα;
"Δεν έχω αγωνιστεί σε όλα τα ματς, αλλά από αυτά που έχω δει, ο Ολυμπιακός είναι η πιο δυνατή ομάδα. Τη δεδομένη χρονική στιγμή το αποδεικνύει, τώρα τι θα γίνει μέχρι το τέλος της σεζόν δεν το γνωρίζω".

- Ένα ρόστερ από πολλές, διαφορετικές, εθνικότητες στο Πλατανιά. Σε ποια γλώσσα γίνεται η συνεννόηση;
"Στη γλώσσα του ποδοσφαίρου".

- Ποια είναι η υπόσχεση που μπορείς να δώσεις στους φίλους του Πλατανιά;
"Να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη που μας δίνουν στα εντός έδρας ματς. Ειδικά σ' εμάς του ξένους, είναι πολύ σημαντικό. Και να μην έχουν αμφιβολία ότι η ομάδα θα συνεχίσει σ΄αυτό το επίπεδο".

Ράμος: "Μπορούμε να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο"
INTIME SPORTS

- Ο συμπαίκτης με τον οποίον κάνεις περισσότερη παρέα ποιος είναι;
"Λόγω γλώσσας ο Μουνάφο, με βοηθά πολύ".

-Μάλιστα αν και έχεις λίγους μήνες στην Κρήτη, παντρεύτηκες στο νησί. Πώς προέκυψε;
"Σκεφτόμασταν το γάμο με τη γυναίκα μου. Μας άρεσε η ιδέα να παντρευτούμε στην Κρήτη και έτσι έγινε. Ήταν μία απόφαση και των δύο και όπως έγινε ήταν μια ωραία εμπειρία".

- Ποιες ήταν οι πρώτες σου εντυπώσεις από την Κρήτη;
"Οι πρώτες εντυπώσεις μου από την Κρήτη, εξαιρετικές. Ξέρω για τις παραδόσεις στο νησί. Δυστυχώς δεν έχω χρόνο για να τις δω όλες, αλλά έχω δει με την οικογένειά μου πολλά πράγματα".

- Οι πρώτες λέξεις που έμαθες;
"Γεια, Καλημέρα, Καλησπέρα, αυτές οι λέξεις που άκουγα πιο συχνά."

- Σκέφτεσαι να μείνεις πολλά χρόνια στην Ελλάδα;
"Θέλω κατ' αρχήν να βοηθήσω τον Πλατανιά. Με την απόδοσή μου να βοηθήσω να είναι καλύτερος. Θα ήθελα να μείνω εδώ και να μεγαλώσω και άλλο ποδοσφαιρικά. Μακάρι να είμαι και την επόμενη χρονιά στον Πλατανιά. Εάν δεν είμαι, ίσως σε κάποια άλλη ομάδα."

- Η Κρήτη φημίζεται και για την υπέροχη κουζίνα της, εσένα τι σου αρέσει περισσότερο;
" Το ψάρι...".

- Ποιο ήταν το ίνδαλμά σου, όταν ήσουν μικρός
"Έχω πολλούς. Έχω δει πολλούς μεγάλους παίκτες. Σαν επιθετικός μου άρεσε πολύ ο Ρονάλντο κι ο Παλέρμο".

- Έχεις αρκετά τατουάζ; Έχουν κάποια συμβολική αξία; Τι σημαίνουν;
"Όλα τα τατουάζ που έχω είναι συμβολικά για μένα. Έχω τα ονόματα όλων των μελών της οικογένειάς μου. Του παππού μου. Σύμβολα θρησκευτικά. Όλα είναι ιδιαίτερα και κάτι σημαίνουν για μένα".

Ράμος: "Μπορούμε να συνεχίσουμε στο ίδιο επίπεδο"
INTIME SPORTS

- Ντομίνγκες, Καμπιάσο, Μπουονανότε, Βιγιάλμπα, Ελλακόπουλος. Πολλοί Αργεντινοί στη Super League. Τους γνωρίζεις; Έχεις μιλήσει μαζί τους;
"Δεν τους γνωρίζω. Μίλησα στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Τσόρι και τον Καμπιάσο, δεν έχω προσωπική επαφή. Αλλά γνωρίζω ότι στην Ελλάδα παίζουν πολλοί Αργεντινοί ποδοσφαιριστές. Είναι βέβαιο ότι όπου βρισκόμαστε με όλους μιλάμε".

- Είδαμε ότι το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δε διεξήχθη λόγω επεισοδίων. Πως ένιωσες με αυτή την εικόνα;
" Λύπη, για τον κόσμο. Για τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο και ήθελε να δει ένα καλό θέαμα. Λύπη. Το να μη γίνεται ένα παιχνίδι. Είναι κρίμα για όλους τους πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου. Γιατί πρόκειται για ματς μεταξύ δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Πολύς κόσμος έχει την προσοχή του στραμμένη σ' αυτό το ματς. Το είδα με την οικογένειά μου από την τηλεόραση. Λυπηρό. Στην Αργεντινή έχουν συμβεί χειρότερα πράγματα, αν και η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί τελευταία. Το σημαντικό είναι καθένας που πληρώνει εισιτήριο, να μπορεί να απολαύσει την μπάλα με την οικογένειά του, τους φίλους του. Χωρίς προβλήματα".

- Η Εθνική Ελλάδας το τελευταίο διάστημα δεν τα πάει καθόλου καλά. Ποια είναι η άποψή σου για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή;
"Από τα φιλικά που δώσουμε με την ομάδα Κ20 του Πλατανιά, έχω εντοπίσει μερικούς εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα το πω, υπάρχουν άτομα που είναι σ' αυτή τη θέση κι έχουν μεγάλη εμπειρία. Αλλά νομίζω ότι έχει ταλέντο ο Έλληνας ποδοσφαιριστής".

TAGS ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ