ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Ο Στάθης, η Καϊσέρισπορ, ο Αστέρας και ο... Καφού

Ο Στάθης, η Καϊσέρισπορ, ο Αστέρας και ο... Καφού
Στάθης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Στάθης μίλησε στο Sport24.gr για το "θαύμα" που κυνήγησε να πετύχει εφέτος ο Πλατανιάς, για τους παίκτες που ξεχώρισε στη Super League, αλλά και για... Αστέρα Τρίπολης, Καϊσέρισπορ και Καφού!

Το βασικό δεξί μπακ του Πλατανιά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Super League ήταν ο Γιάννης Στάθης. Ο Αθηναίος ακραίος οπισθοφύλακας πραγματοποίησε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, με δεδομένο ότι ουδέποτε στο παρελθόν κατέγραψε 30 συμμετοχές.

Δεν ήταν μόνο ο 30χρονος αμυντικός που έκανε καλή χρονιά, αλλά και η ομάδα του, ο Πλατανιάς, ο οποίος μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές πάλευε να κάνει την έκπληξη και να μπει στα playoffs. Ο Στάθης μίλησε στο Sport24.gr για την εφετινή αγωνιστική περίοδο, αλλά και για άλλα...

Για το "ναυάγιο" της μεταγραφής του στον Αστέρα Τρίπολης το περασμένο καλοκαίρι, για την πρόταση της Καϊσέρισπορ που δεν έκανε αποδεχτή η ομάδα των Χανίων, για τους παίκτες που ξεχώρισε, αλλά και για αυτόν που τον δυσκόλεψε περισσότερο.

Αναφέρεται, ακόμα, στο "κορυφαίο δεξί μπακ της ιστορίας του ποδοσφαίρου", στο κεφάλαιο "Εθνική ομάδα", ενώ ρωτήθηκε για το περιβόητο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Στάθης, η Καϊσέρισπορ, ο Αστέρας και ο... Καφού

- Η κατάκτηση της 7ης θέσης ήταν το ταβάνι του εφετινού Πλατανιά;

"Θεωρώ ότι εφέτος η ομάδα με λίγη περισσότερο τύχη θα μπορούσε να μπει στα playoffs και να κυνηγήσει το όνειρο της Ευρώπης. Όμως έκανε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της και αυτό μας γέμισε ικανοποίηση".

- Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σας εφέτος στον Πλατανιά;

"Η χειρότερη στιγμή ίσως ήταν μια περίοδος που η ομάδα προσπαθούσε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν ερχόντουσαν τα αποτελέσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που είχε επίπτωση στην ψυχολογία μας. Και η καλύτερη η νίκη με τον Ατρόμητο στην έδρα μας, γιατί μετά από αυτό το παιχνίδι λύθηκαν τα πόδια μας και κάναμε ένα καταπληκτικό δεύτερο γύρο".

- Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισες στη Super League που ολοκληρώθηκε;

"Ο πιο δύσκολος αντίπαλος ήταν ο Γιακουμάκης στα οικογενειακά διπλά (γέλια)! Ο κάθε αντίπαλος είχε τα δικά του στοιχεία οπότε δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Όλοι ήθελαν τον απαραίτητο σεβασμό".

-Ποια ομάδα θεωρείς ότι ήταν η καλύτερη και η πιο δύσκολη που αντιμετωπίσατε;

"Η καλύτερη και πιο δύσκολη ομάδα να την κερδίσεις, βάσει της ομοιογένειας και της τακτικής της, ήταν ο Πανιώνιος. Θεωρώ ότι δίκαια βρέθηκε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη".

- Πώς κρίνεις τη δική σου χρονιά;

"Είναι μια από της καλύτερες της καριέρας μου. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου. Στον Πλατανιά βρήκα την ηρεμία και τις συνθήκες να δείξω αυτά που μπορώ. Το σημαντικότερο ήταν ότι ήμουν υγιής και δυνατός".

- Θα μπορούσες να σχολιάσεις τι συνέβη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

"Είναι ένα θέμα που θεωρείται λήξαν και το οποίο κούρασε. Η Δικαιοσύνη πήρε την απόφασή της. Κοιτάζουμε μπροστά".

-Υπήρξε όντως πρόταση για εσένα μέσα στη χρονιά από Τουρκία; Γιατί δεν προχώρησε;

"Ο εκπρόσωπός μου, ο κ. Τσετινές, έφερε μια πολύ καλή πρόταση από την Καϊσέρισπορ, όμως λόγω της χρονικής στιγμής, τον Ιανουάριο, η ομάδα αποφάσισε να μην προχωρήσει αυτή η περίπτωση, καθώς θεώρησε ότι ήμουν σημαντικός για τον στόχο που είχε θέσει".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Για το μέλλον σου τι στόχο έχεις;

"Στόχος είναι πάντα να δίνω το καλύτερο για τον σύλλογο που βρίσκομαι. Αυτή την στιγμή είμαι στον Πλατανιά. Το μέλλον δεν μπορώ να το γνωρίζω, αλλά σίγουρα ό,τι γίνει, θα γίνει για το καλό μου και το καλό όλων μας".

- Γιατί δεν προχώρησε η μεταγραφή σου στον Αστέρα Τρίπολης το περασμένο καλοκαίρι;

"Με τον Αστέρα ήμασταν παρά πολύ κοντά στο να γίνει η μεταγραφή μου, όμως τελικά δεν επήλθε συμφωνία. Οι λόγοι δεν έχουν σημασία, ίσως δεν ήταν καλό το τάιμινγκ. Παρόλα αυτά ο Αστέρας είναι μια ομάδα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με δυο επενδυτές που έχουν χαλάσει χρόνο και χρήμα για να καταφέρει ο Αστέρας να βγει στην Ευρώπη τα προηγούμενα χρόνια".

- Ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης με τον οποίο συνεργάστηκες μέχρι σήμερα στην καριέρα σου;

"Παρόλο που ίσως περιμένεις να σου πω κάποιο δεκάρι η κάποιον ξένο ποδοσφαιριστή με υψηλή ποιότητα, εγώ διαλέγω τον Χρήστο Καρυπίδη, με τον οποίο είχαμε εξαιρετική χημεία στα παιχνίδια, ακόμα και στις προπονήσεις. Είναι ένας παίχτης εγκεφαλικός, με μεγάλη εμπειρία, αλλά το σημαντικότερο, είναι 100% επαγγελματίας. Τέτοιοι παίχτες είναι απαραίτητοι για όλες τις ομάδες".

- Έχεις κάποιον παίκτη - πρότυπο από Ελλάδα ή Ευρώπη;

"Αυτός που πάντα θαύμαζα, λόγω θέσης, είναι ο Καφού. Τεράστιος παίκτης, το καλύτερο δεξί μπακ στην ιστορία του ποδοσφαίρου".

- Ποια δεξιά μπακ ξεχώρισες στην Ελλάδα;

"Τον Λέο Μάτος του ΠΑΟΚ και τον Ντιόγκο Φιγκέιρας του Ολυμπιακού. Έκαναν εξαιρετικό πρωτάθλημα".

- Πιστεύεις ότι θα μπορούσες κάποια στιγμή στο μέλλον να κληθείς στην Εθνική ομάδα;

"Και ποιος παίκτης δεν θέλει να παίξει στην Εθνική; Είναι η κορυφαία στιγμή για κάθε Έλληνα αθλητή. Μακάρι κάποια στιγμή να έχω την ευκαιρία αυτή και να πραγματοποιήσω ένα μεγάλο στόχο".

Photo Credits: Eurokinissi

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ