ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Μενδρινός: "Θα παλεύουμε μέχρι τέλους"

Μενδρινός: "Θα παλεύουμε μέχρι τέλους"

Ο Κώστας Μενδρινός μιλάει στο Sport24.gr για τη σεζόν στον Πλατανιά, ο οποίος θέλει να αποφύγει το περσινό δραματικό φινάλε. Ποιο είναι το απωθημένο του και γιατί απολαμβάνει που παίζει στους Χανιώτες. (videos)

Ένας από τους παίκτες στον οποίο ποντάρει πολλά ο Γιάννης Χριστόπουλος για τη σεζόν που μας έρχεται είναι ο Κώστας Μενδρνός. Ο 29χρονος μέσος είναι από τους πιο έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτουν οι Χανιώτες και αναμένεται να πάρει στις πλάτες του την ομάδα. Το Sport24.gr τον συνάντησε στο Καρπενήσι, όπου κάνει προετοιμασία ο Πλατανιάς, και μας μίλησε για την επόμενη σεζόν και τις προσδοκίες του και το μεγάλο του όνειρο.

Αποστολή στο Καρπενήσι: Αντώνης Τσιράκης

Έχεις κάνει πολλές προετοιμασίες στην καριέρα σου. Η φετινή πώς σου φαίνεται;

Είναι πολύ δυνατή, ξεκινήσαμε δυνατά από τις πρώτες μέρες και θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό θα μας βγει σε καλό. Θα είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα από την αρχή και μέχρι το τέλος. Επομένως, καλύτερα να κουραστούμε τώρα, ώστε να απολαύσουμε μετά τους καρπούς της δουλειάς μας.

Αυτή είναι η πρώτη σου προετοιμασία με τον Πλατανιά. Θα σε βοηθήσει να παρουσιαστείς ακόμα καλύτερος;

Σίγουρα. Πέρυσι ήρθα τον Δεκέμβρη και χρειαζόμουν κάποιο διάστημα προσαρμογής. Αυτό συμβαίνει με όλους τους παίκτες όταν πηγαίνουν σε μία καινούργια ομάδα. Είμαι ήδη έξι μήνες στην ομάδα και όταν ξεκινάς από την αρχή και κάνεις προετοιμασία πιστεύω ότι δένεσαι με τα παιδιά, αποκτάς μεγαλύτερη ομοιογένεια και θεωρώ ότι αυτό θα με βοηθήσει.

"Απολαμβάνουμε μια ωραία ζωή στον Πλατανιά"

Πόσο δύσκολο είναι ακόμα κι όταν αλλάζεις ομάδα στην ίδια σου τη χώρα να μπεις και να παίξεις στη μέση της σεζόν;

Είναι κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει. Τα πράγματα στον Πανιώνιο ήταν πολύ δύσκολα. Μας είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα πάρουμε χρήματα ούτε υπάρχει περίπτωση να δούμε φως ως το καλοκαίρι. Όσο κι αν αγαπάς την ομάδα, γιατί πραγματικά αγάπησα τον Πανιώνιο, έπρεπε να φύγω, να κάνω το καθήκον μου και αυτό που έπρεπε για την οικογένειά μου. Όφειλα να πάω κάπου και μεταξύ άλλων να πάρω και χρήματα. Ο Πλατανιάς δόξα τω Θεώ πληρώνει στην ώρα του και μας κάνει και απολαμβάνουμε μία ωραία ζωή.

Δεν δυσκολεύτηκες να προσαρμοστείς, μπήκες και βοήθησες αμέσως. Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας;

Με βοήθησαν πολύ τα παιδιά που ήταν ήδη εκεί και ειδικά ο Φανούρης (σ.σ. Γουνδουλάκης), με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες και στον Πανιώνιο. Η ομάδα ήταν σε δύσκολη θέση, επομένως, όποιος έμπαινε να παίξει έπρεπε αν βοηθήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό προσπάθησα να κάνω, ως έναν βαθμό τα κατάφερα και ήμασταν ευτυχείς όλοι στο τέλος που σώθηκε η ομάδα.

Από τη νέα χρονιά τι περιμένεις;

Περιμένω να δέσει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να βρούμε αυτή την ομοιογένεια που λέμε και ξαναλέμε στο ποδόσφαιρο γιατί είναι πολύ σημαντική. Δεδομένου ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια ελπίζω ότι θα ξεκινήσουμε πολύ δυνατά, θα πάρουμε στην αρχή όσους περισσότερους πόντους γίνεται, ώστε να μην κινδυνεύουμε στο τέλος γιατί πέρυσι το φινάλε ήταν δραματικό. Είναι πολύ ψυχοφθόρο όταν παλεύεις για να σωθείς και παίζεις κάθε Κυριακή δύσκολα παιχνίδια.

Είστε μία ομάδα με νέα πρόσωπα και χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Το έζησες και στον Πανιώνιο. Σου αρέσει να έρχονται οι μικρότεροι σ' εσένα για να τους συμβουλέψεις;

Είναι καλό να μπορείς να μεταδόσεις κάποια πράγματα στα νέα παιδιά, όπως κι εγώ πήρα και ακόμα παίρνω από μεγαλύτερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές. Είναι ωραίο να τους μεταφέρεις αυτό που έχεις ζήσει και δευτερευόντως να τους λες πώς θα συμπεριφερθούν αγωνιστικά. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα.

Το ρόστερ της ομάδας δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα. Από εσένα τι ζητάει ο κ. Χριστόπουλος ως τώρα;

Αυτό δεν έχει κατασταλάξει νομίζω. Δεν έχει αποφασίσει για το πού θα παίζω ή που θα μπορέσω να προσφέρω περισσότερα. Είναι σ' ένα στάδιο που δοκιμάζει πράγματα, βλέπει διάφορους παίκτες σε διάφορες θέσεις. Νομίζω ότι όταν ολοκληρωθεί το ρόστερ της ομάδας τότε θα είναι σε θέση να κατασταλάξει ποιος θα παίξει που. Ακόμα νομίζω ότι είμαστε σε στάδιο προετοιμασίας που δοκιμάζει κάποια πράγματα.

"Να παίξω στην Εθνική"

Είσαι στα 29 και έχεις πετύχει πολλά πράγματα στην καριέρα σου. Τι είναι αυτό που σου λείπει;

Αυτό που θα ήθελα όπως ο κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι να παίξω στην Εθνική. Προσωπικά το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο ως απίθανο διότι αγωνίζομαι στον Πλατανιά και όπως ξέρουμε σ' όλες τις Εθνικές ομάδες οι παίκτες που επιλέγονται είναι από μεγάλες ομάδες. Αυτό που μου έχει μείνει μέσα μου, θα ήθελα κάποια στιγμή να παίξω στην Εθνική, αν και ξαναλέω πως το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο έως απίθανο. Μακάρι κάποια στιγμή να γίνει. Ποτέ δεν ξέρεις. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Κάποια στιγμή μπορεί να παίξω.

Τι σε κάνει να πιστεύεις φέτος ότι στο τέλος ο Πλατανιάς θα πετύχει τον στόχο του;

Αυτό που πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι ότι θα δίνουμε το 100% κάθε Κυριακή. Από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα δεν το καθορίζει μόνο αυτό. Το καθορίζουν και πολλά άλλα πράγματα. Αυτό που θα κάνει σίγουρα η ομάδα μας είναι να παλεύει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό με όλες της τις δυνάμεις και από εκεί και πέρα θέλω να πιστεύω ότι αν αυτά τα κάνουμε θα είμαστε στο τέλος αυτοί που θα χαμογελάμε. Έτσι θέλω να πιστεύω.

TAGS ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ