ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Μενδρινός: "Πρώτα η γρήγορη παραμονή και μετά ότι καλύτερο"

Μενδρινός: "Πρώτα η γρήγορη παραμονή και μετά ότι καλύτερο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Μενδρινός, αρχηγός του Πλατανιά, οριοθέτησε τον στόχο της ομάδας των Χανίων υποστηρίζοντας πως παρά το καλό ξεκίνημα αρχικά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να εξασφαλιστεί η παραμονή.

Ο αρχηγός του Πλατανιά, Κώστας Μενδρινός, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας όπου απάντησε σε δέκα ερωτήσεις, ο 31χρονος μέσος μίλησε για την παρουσία του στον Πλατανιά, για το φετινό πρωτάθλημα που έχει αρχίσει με πολλές εκπλήξεις, για την πορεία του στο ποδόσφαιρο και βέβαια για την ζωή εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

1. Έχεις ήδη τρία χρόνια στον Πλατανιά. Μια ομάδα που πολλοί θεωρούσαν ότι δεν θα άντεχε στην Super League πάνω από έναν χρόνο, τελικά “περπατά” ήδηστα πέντε. Τι είναι αυτό που βοήθησε τον σύλλογο να διαψεύσει τις “Κασσάνδρες”;
" Πρώτα από όλα οφείλεται στο γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Πλατανιάς είχε καλές ομάδες. Όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Είναι θέμα διοίκησης, προπονητή και πάνω από όλα καλής χημείας στα αποδυτήρια. Στον Πλατανιά το κλίμα μεταξύ των παικτών είναι εξαιρετικό και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο”.

2. Πέρυσι ξεκινήσατε για να μην πέσετε και τελικά φτάσατε ένα βήμα από την πεντάδα. Φέτος που η αρχή είναι εντυπωσιακή, ο στόχος ποιος είναι;
"Στόχος είναι να συνεχίσουμε και να έχουμε το ίδιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Να έρθει η γρήγορη παραμονή, όπως έγινε και πέρυσι και από εκεί και πέρα, παίζοντας και πιο άνετα να κυνηγήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε και ό,τι μας ανήκει με βάση την εικόνα μας. Δεν είναι καλό να μιλάμε μετά από τρεις μόλις αγώνες για κάτι παραπάνω. Άλλωστε πέρυσι αν και δεν ξεκινήσαμε καλά καταφέραμε να διεκδικήσουμε κάτι που στην αρχή τουλάχιστον φαινόταν αδύνατο”.

3. Το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει με πολλές εκπλήξεις και στην κορυφή και στην ουρά. Τι πιστεύεις ότι έχει παίξει ρόλο σε αυτό;
"Τα όσα έχουν συμβεί τις πρώτες αυτές αγωνιστικές μόνο καλό κάνουν στο πρωτάθλημα, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχει ανταγωνισμός και μακάρι να υπάρχει μέχρι το τέλος σε όλα τα επίπεδα. Ίσως να έχει μικρύνει και η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων. Αλλά ταμείο ούτως ή άλλως θα κάνουμε όλοι στο τέλος”.

4. Παρά την κρίση που υπάρχει στην χώρα και έχει αγγίξει σε μεγάλο βαθμό και το ποδόσφαιρο, πιστεύεις ότι οι ομάδες έκαναν κινήσεις τέτοιες, ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα του πρωταθλήματος;
"Νομίζω ότι ήρθαν, παρά την κρίση, παίκτες που όπως λέμε μπορούν να κάνουν την διαφορά. Αυτό δείχνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά το γεγονός ότι εμείς έχουμε την τάση συνεχώς να το υποτιμούμε, ακόμα έχει την δυνατότητα να προσελκύσει παίκτες με σημαντική καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα”.

5. Ποια θεωρείς ότι είναι η στιγμή που έχει σημαδέψει την καριέρα και αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω τι θα ήθελες να αλλάξεις;
"Δεν είμαι άνθρωπος που θέλω να αλλάζω τα πράγματα, ούτε μετανιώνω για κάτι που έχω κάνει. Σίγουρα οι ευρωπαϊκές συμμετοχές με τον Ολυμπιακό και τον Άρη είναι κάτι που δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ, αλλά και στον Πλατανιά έχω ζήσει στιγμές με έντονα συναισθήματα. Όλα στην ζωή συμβαίνουν για κάποιο λόγο και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο”.

6. Κώστα, έχοντας παίξει σε αρκετές ομάδες της κατηγορίας, ποιον συμπαίκτη ή αντίπαλο έχεις ξεχωρίσει; "Υπάρχουν πολλοί, αλλά θα ξεχωρίσω τον Ιεροκλή Στολτίδη, τον οποίο είχα και συμπαίκτη και αντίπαλο. Ήταν μοναδικός ο τρόπος που έβγαζε το πάθος του μέσα στον αγώνα και αυτό μπορούσε να το μεταδώσει και στους υπόλοιπους στην ομάδα. Βέβαια από ποιότητα και όνομα, δεν είναι άλλος από τον Ζιοβάνι. Αυτά που βλέπαμε καθημερινά, όχι μόνο στα ματς, αλλά και στις προπονήσεις ήταν μοναδικά. Με τον τρόπο του, μας βοηθούσε όλους στο να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι παίκτες”.

7. Πως είναι η ζωή για τον Κώστα, όταν δεν βρίσκεται στο γήπεδο;
"Νομίζω όπως των περισσότερων ανθρώπων. Να περάσεις δηλαδή, αρκετό χρόνο με την οικογένεια και καλούς φίλους”.

8. Υπάρχει κάποιο χόμπι που σε χαλαρώνει όταν δεν είσαι στις προπονήσεις και στους αγώνες;
"Κάτι ιδιαίτερο δεν υπάρχει, εκτός από αρκετές… αγωνιστικές ώρες ταβλιού με φίλους. Είναι κάτι που με ευχαριστεί και με χαλαρώνει”.

9.Έχεις σκεφτεί την επόμενη μέρα, όταν κάποτε κρεμάσεις τα παπούτσια σου;
"Όχι, είναι κάτι που ακόμα δεν με έχει απασχολήσει. Πάντως είμαι άνθρωπος που θέλει συνεχώς να ασχολείται με κάτι. Κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα, όπως λένε χαρακτηριστικά. Νομίζω πάντως πως θα είναι κάτι που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο”.

10. Ένα μήνυμα για τον κόσμο της ομάδας;
"Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλα τα παιχνίδια. Ξέρουμε ότι είναι στο πλευρό μας και δεν το βλέπουμε μόνο στο γήπεδο, αλλά το εισπράττουμε καθημερινά ακόμα και στον δρόμο”.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ