ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Χριστοβασίλης: "Έχουμε ρίξει τα χρέη από τα 8 εκατομμύρια ευρώ στα 3,9"

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ /(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ /(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο αναφέρθηκε στα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του ματς με τον ΠΑΟΚ. Επιτέθηκε στον Αλέξη Κούγια ενώ μίλησε και για τα όσα έχει κάνει ο ίδιος για την ομάδα των Ιωαννίνων.

Συνέντευξη Τύπου είχε προαναγγείλει τις προηγούμενες μέρες ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης, και σε αυτή μίλησε για αρκετά θέματα που αφορούν την ομάδα των Ιωαννίνων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ αναφέρθηκε κυρίως στα όσα έγιναν στο ματς με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο των φιλοξενούμενων που μπήκε στο γήπεδο. Μίλησε για τις προσπάθειες της ομάδας, απάντησε στο γιατί η ομάδα δεν αποχώρησε από την αναμέτρηση αλλά και στο θα γίνει με τους φιλάθλους του ΠΑΣ που δεν κάθισαν στη θέση τους.

Ο Χριστοβασίλης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Κούγια για τα όσα είπε μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ ενώ αναφέρθηκε επίσης στον Κόντε για τον οποίο τόνισε ότι έχει ρήτρα αποδέσμευσης και όποια ομάδα την καταβάλει μπορεί να τον κάνει δικό της. Τόνισε όμως ότι η ομάδα του θα του κάνει πρόταση ανανέωσης.

Επίσης μίλησε και για τα όσα έχει κάνει ο ίδιος για τον ΠΑΣ, τις περαιτέρω ενέργειες που έχει στο μυαλό του και τόνισε πως τα χρέη από το 2015 έως σήμερα έχουν πέσει κατά 4 εκατομμύρια ευρώ.

Για τα τα εισιτήρια και όσα έγιναν με τον ΠΑΟΚ:
"Διαθέσαμε 700 εισιτήρια για τη θύρα 7 στον ΠΑΟΚ, αλλά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας VIVA αγοράστηκαν εισιτήρια από φιλάθλους του ΠΑΟΚ, ενώ και στα Γιάννινα έρχονταν και έπαιρναν άγνωστοι άνθρωποι. Από το βράδυ της Τρίτης σταμάτησε η διάθεση εισιτηρίων ηλεκτρονικά, ενώ βάλαμε να πωλούνται τα εισιτήρια πακέτο με το ματς του Παναθηναϊκού για τον λόγο αυτό. Την Τρίτη συναντήθηκα στη Θεσσαλονίκη με τον διευθυντή του ΠΑΟΚ στο Μακεδονία Παλλάς για το τι θα κάνουμε με το θέμα αυτό και πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Βλέπαμε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά και από την Παρασκευή αρχίσαμε να ζητούμε και ταυτότητες.

Το πρωί του Σαββάτου ζήτησα συνάντηση με τον αστυνομική διευθυντή και μας καθησύχασε ότι δεν θα πλησιάσει κανείς χωρίς εισιτήριο. Αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι. Βάλαμε 1000 άτομα στην θύρα 7 μήπως εκτονωθεί η κατάσταση. Είπαμε στον διαιτητή και τον παρατηρητή ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είχαμε εμείς άλλη δικαιοδοσία για να μη γίνει το παιχνίδι. Η αστυνομία εγγυήθηκε για την τέλεση του αγώνα. Η δικαιοδοσία της ΠΑΕ είναι μέχρις ενός σημείου. Η αστυνομία είπε ότι προκειμένου να μη γίνουν ζημιές στην πόλη, είναι καλύτερα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ να μπούνε στο γήπεδο. Εμείς από εδώ και πέρα να είμαστε προσεκτικοί και να μη δίνουμε εισιτήρια σε αντίπαλες ομάδες".

Για τον λόγο που δεν αποχώρησε από το γήπεδο ο ΠΑΣ:
"Αν φεύγαμε εμείς από τον αγώνα, θα είχαμε αφαίρεση βαθμών, μέχρι και υποβιβασμό της ομάδας. Δεν ξέρω ακριβώς να σας απαντήσω τι ακριβώς προβλέπει ο κανονισμός, αλλά θα ήταν μεγάλη καταστροφή για τον ΠΑΣ".

Για τους φίλους του ΠΑΣ που δεν κάθισαν στη θέση τους:
"Θα δούμε πώς μπορούμε να τους βοηθήσουμε και να τους αποκαταστήσουμε. Θα υπάρξουν κάποιες αποφάσεις που θα τις ανακοινώσουμε σύντομα".

Γιατί δεν κλήθηκε σε απολογία ο ΠΑΟΚ:
"Αυτό δεν είναι στη δική μας αρμοδιότητα και ούτε μπορούσαμε εμείς σαν ΠΑΕ να κάνουμε κάτι άλλο. Του χρόνου θα βάλουμε ποιο φτηνό εισιτήριο για να γεμίζουμε εμείς το γήπεδο".

Για όσα έχει δηλώσει κατά του ΠΑΣ ο Κούγιας:
"Δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτόν τον κύριο. Καλά θα κάνει να ασχοληθεί με την δική του ομάδα. Εμείς δεν είμαστε θυγατρική ομάδα κανενός. Πουλήσαμε και πουλάμε παίκτες σε όλες τις ομάδες. Τίποτα δεν ισχύει από όσα λέει. Του αρέσει να μιλά έτσι και το μόνο που επιζητά είναι να κάνει διάλογο. Αν ξέρει κάτι παραπάνω ας το παρουσιάσει. Αυτά που λέει είναι γελοιότητες".

Για τη δήλωσή του ότι ο ΠΑΣ έχει τελειώσει ηθικά:
"Όχι μόνο δεν τελείωσε ο ΠΑΣ αλλά είναι σε καλό δρόμο. Στην δική του θητεία έψαχναν να βρουν που είναι τα χωριά που έπαιζε η ομάδα. Απορώ γιατί δεν τον ρωτήσατε ποτέ να μας πει ποιο είναι το ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο που άφησε".

Για τις σχέσεις της ΠΑΕ με τους οπαδούς:
"Και εγώ αν ήμουν στη θέση των φιλάθλων θα αισθανόμουν το ίδιο. Αλλά θα πρέπει να γεμίσουμε το γήπεδο όπως παλιά. Υπάρχει οικονομική κρίση, αλλά προς την κατεύθυνση αυτή θα κάνουμε ό,τι μπορούμε".

Για τις μεταγραφές:
"Οι μεταγραφές γίνονται σε συνεννόηση με τον προπονητή. Ζήτησε αριστερό μπακ και επιθετικό. Πήραμε τον Τσικάρσκι και χτες πριν κλείσουν οι μεταγραφές των ελεύθερων, πήραμε και έναν Σουηδό επιθετικό".

Για την παραμονή του Κόντε:
"Το συμβόλαιό του λήγει το 2019, αλλά έχει ρήτρα και όποια ομάδα του πλανήτη πληρώσει αυτά τα χρήματα της ρήτρας, μπορεί να τον πάρει. Θα προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε με πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του. Αλλά όπως με τον Τσουκαλά και τον Ντε Βινσέντι, έτσι και με αυτόν υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο που μπορεί να φύγει νωρίτερα".

Για την αποχώρηση των Τσάβες - Πασχαλάκη:
"Με τον Τσάβες συμφωνήσαμε να ανανεώσει 2 χρόνια το συμβόλαιο με αποδοχές 250.000 ευρώ τον χρόνο. Πήγε και μας έκανε προσφυγή την τελευταία μέρα. Εμείς βάλαμε έγκαιρα τα χρήματα, αλλά επειδή έκλεισαν οι τράπεζες φάνηκε ότι η κατάθεση έγινε στις 2 Ιανουαρίου, ενώ τα χρήματα μπήκαν στις 31 Δεκεμβρίου. Ο Πασχαλάκης για ένα υπόλοιπο 2.000 ευρώ έκανε προσφυγή και αυτό δεν τον τιμά".

Για τα χρέη της ΠΑΕ:
"Το 2015 τα χρέη στην εφορία ήταν 8 εκατομμύρια ευρώ και τώρα είναι 3,9 εκατομμύρια. Επωμιστήκαμε και τα χρέη των προηγούμενων διοικήσεων. Όταν ανέλαβα εγώ δεν άλλαξα το ΑΦΜ όπως έκαναν άλλοι. Δεν θέλω να πω περισσότερα, γιατί το θέμα με τα χρέη είναι στα δικαστήρια. Το 90% των εσόδων μας πήγαιναν για την εξόφληση των χρεών στην εφορία".

Στον επίλογό του ο Χριστοβασίλης ανέφερε:
"Όταν ανέλαβα το 2008 έβαλα τέσσερις στόχους. Να σταματήσει η ομάδα να είναι ασανσέρ και να είναι συνεχώς στη Super League και το πετύχαμε. Το 2012 είχα πει ότι σε 4 χρόνια θα βγούμε στην Ευρώπη και αυτό έγινε. Τρίτος στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα και αυτό γίνεται και τέταρτος στόχος είναι να κάνουμε δικό μας προπονητικό κέντρο και γήπεδο.

Για το τελευταίο έχουμε θετική εισήγηση από το Υπουργείο και αναμένουμε. Όταν ολοκληρωθούν αυτοί οι στόχοι θα αποσυρθώ, γιατί δέχτηκα πόλεμο. Όλοι ξέρουν να λένε για τα έσοδα, αλλά δεν ξέρουν για τα έξοδα και πόσο έχει πονέσει η δική μου τσέπη".

TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ