ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Το προφίλ των Οντ και Μάριεχαμν

Το προφίλ των Οντ και Μάριεχαμν

Με δυο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες σε Φινλανδία και Νορβηγία κληρώθηκε στο 2ο προκριματικό του Europa League ο ΠΑΣ Γιάννινα. Διαβάστε ποιες είναι Οντ και Μάριεχαμν (VIDEOS).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε τη θέση του Πανιώνιου και την Δευτέρα (20/6) ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Χριστοβασίλης, βρέθηκε στην Νιόν για την κλήρωση των προκριματικών στο Europa League.

Η ομάδα των Ιωαννίνων πλέον γνωρίζει πως πρέπει να κινηθεί, αφού ο αντίπαλος της στο 2ο προκριματικό γύρο θα προκύψει από το ζευγάρι Οντ ΜΚ (Νορβηγία) - Μάριεχαμν (Φινλανδία).

Οι δυο αυτές ομάδες έχουν θετικά και αρνητικά που πρέπει να προσέξει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Στα θετικά το γεγονός πως δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στην Ευρώπη και πως πρόκειται για συλλόγους που τερματίζουν συνήθως στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Διαρκώς σε άνοδο

Και οι δυο αυτές ομάδες τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει μεγάλα βήματα προόδου τερματίζοντας από την 4η θέση και πάνω στη βαθμολογία. Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, αφού η μεν Μάριεχαμν είναι στην κορυφή μαζί με την Ελσίνκι στην Φινλανδία, ενώ η Οντ στη δεύτερη θέση πίσω από την Ρόζενμποργκ στην Νορβηγία.

Οντ ΜΚ (Νορβηγία):

Ουσιαστικά συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε την περσινή περίοδο. Τη σεζόν 2015-2016 αγωνίστηκε ξανά στα προκριματικά και έφτασε μία ανάσα πριν τη συμμετοχή στους ομίλους, όμως έπεσε πάνω στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και αποκλείστηκε με το εντυπωσιακό συνολικό σκορ 5-11 σε δυο παιχνίδια!

Είναι από τις παλαιότερες ομάδες στην γηραιά ήπειρο με 122 χρόνια ιστορίας και αποτελείται κυρίως από Νορβηγούς ποδοσφαιριστές, αφού διαθέτει μόλις τέσσερις ξένους (έναν Κοσοβάρο, δυο Καναδέζους και έναν Νιγηριανό).

Μεγάλα αστέρια δεν έχουν στις τάξεις τους, αν εξαιρέσουμε τον έμπειρο και διεθνή μέσο Γιόνε Σάμιουελσέν (31 ετών) και τον νεαρό αμυντικό μέσο Φρέντρικ Γιένσεν (23 ετών).

Το γήπεδο της έχει χωρητικότητα 12,500 θέσεων ( Skagerak Arena ) και το οποίο άνοιξε πρώτο φορά το 1923!

Μάριεχαμν (Φινλανδία):

Φέτος είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, αφού μοιράζεται την κορυφή με την Ελσίνκι. Είναι η δεύτερη φορά που βγαίνει στην Ευρώπη μετά τη σεζόν 2013-2014. Από τις δυο ομάδες είναι θεωρητικά η πιο αδύναμη, αφού στηρίζεται σε γηγενείς ποδοσφαιριστές και κλασικά όπως συμβαίνει γενικότερα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα σε Αφρικανούς.

Και αυτή έχει μακρά ιστορία στην Φινλανδία μιας και δημιουργήθηκε το μακρινό 1919. Μεγάλο της αστέρι είναι ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Ντιέγκο Ασίς που παίζει στα άκρα και την κορυφή αν χρειαστεί.

Από εκεί και πέρα επικίνδυνος μπορεί να χαρακτηριστεί ο επιθετικός Ντέβερ Ορτζίλ από την Τζαμάικα. Σκοράρει με συχνότητα και ξέρει να παίρνει καλές τοποθετήσεις και του αρέσει να ντριμπλάρει σε κλειστό χώρο.

Το γήπεδο της έχει χωρητικότητα 4,000 θεατών ( Wiklöf Holding Arena ) και άνοιξε πρώτη φορά το 1933.



TAGS ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ